Tosi hankala keli kaikille koirille, eivät meinanneet paikantaa osaa piiloista niin millään. Tai yleensäkään löytää vaikka kulkivat ihan ohi. Vaikeinta olivat kelat. Treenin alussa satoi kovaa, sen jälkeen ilma oli ihan seisovaa. Vaikutti varmasti hajujen liikkumiseen mutta "blokkasiko" myös ne jotenkin puisiin keloihin kun nimenomaan noiden kanssa tuli paljon vaikeuksia, jopa Justukselle ja jossain määrin myös Frescolle.

Frescolle suht helppo treeni nyt kokeen alla, varsinkin kun nähtiin jo siinä vaiheessa että muilla oli vaikeaa. Muutenhan säätä olisi käytetty hyväksi ja laitettu vaikeat piilot mutta en viitsisi kämmäillä mitään näin ennen koetta (21.10.). Ekat mökki ja keskikasa löytyivät helposti, koira kyllä irtosi vähän turhankin kanssa. Itse olin löysä enkä kontrolloinut sitä kunnolla joten itseäänhän tuostakin voi syyttää. Kolmantena tornin lähellä oleva kela. Meni siitä muutamaan otteeseen ohi enkä olisi kyllä arvannut että siellä maalimies on. En siis tiennyt piiloja. Kolmannella kerralla toisesta suunnasta tornin alta otti hajun, paikansi ja ilmaisi vaivattomasti.

Loppuun paikallaanmakuu Wandan rullantuontien ajaksi. Olipa vaan levoton, ei pysty rauhoittumaan tuolla varsinkaan kun toinen tekee. Tuota harjoiteltava, mistäs sitä tietää jos vielä joskus saadaan koe omalle radallekin.

Takki ihan tyhjä noiden koulutusten kanssa. Viime kesä ja talvi vedettiin putkee ilman taukoja, samoin tämä kesä. Nyt alkaa tuntumaan että pakko pitää kunnon tauko ja keskittyä vain omiin koiriin jonkun aikaa. Kouluttaminen on kivaa eikä iloa yhtään vähennä se kun omat koulutettavat alkavat nyt olla enemmän tai vähemmän kisaiässä mutta liika näkyy olevan liikaa tuossakin.