Aamulla vartin yli kahdeksaksi Frescon kanssa Espooseen Oittaalle kaupunkiotteluun. Aloitettiin leirintäalueella tottiksella ja ketteryydellä. Tottiksessa seuraaminen ampumisella, liikkeestä maahan ja luoksetulo sekä tasamaanouto. Seuraaminen ei ihan priimaa, erkani juoksun jälkeen ja haisteli ripauksen suoran päässä. Kenttänä jäinen tuppaita täynnä oleva ruohokenttä, omakin liikkuminen varmasti huonoa. Muissa liikkeissä ei huomautettavaa minun puoleltani, tuomari tykkäsi että voisi olla nopeampaa.

Ketteryydessä putki ja liikkuva tynnyrisilta. Sillan lopussa nuuski vähän josta piste pois. Yhteensä 43/50 pistettä.

Sitten radalle, suoritusvuoro toisena. Homma hajosi ihan täysin. Koira lähti normaalisti etsimään ja paikansi nopeasti ensimmäisen piilon. Ilmaisu alkoi vähän epävarmasti mutta alkoi kuitenkin. Lopetti pian ja jatkoi paikantamista ison piilon ympärillä, välillä meinasi lähteä etsimään muita. Jankattiin piilolla tosi pitkään mutta ei ilmaissut enää kuin yhden haukun joka tuli kun otin koiran sivulle ja lähetin uudestaan suoraan piilolle.

Etsittiin ja etsittiin. Paria paikkaa vähän merkkasi mutta ei kunnolla. Betoni"taloilla" merkkasi paremmin ja maalimies löytyikin metallikaapista piiiiiitkän etsimisen ja tarkentelu jälkeen. Ilmaisu ala-arvoinen, sama juttu kuin viimeksi paitsi ettei alussakaan lähtenyt. Haukkui muutaman kerran kun lähetin sen erikseen piilolle.

Ja tuohon loppui aika, yhteensä olisi ollut siis neljä maalimiestä, 15 minuuttia ja alueena lähes koko rata. Yksi maalimies jäi keskialueelle jota ei ehditty edes etsiä. Toinen jäi kaivoon josta koira kulki ohi ja kävi haistamassa kun pyysin. Ei reagoinut hajuun mitenkään. Piilon vieressä ämyri meteleineen, vaikuttiko se ?

Mikä meni pieleen ? Oma käytös jäykkää ja erilaista kuin treeneissä ? Käskytin ja ohjasin koiraa enemmän kuin yleensä. Puhuin ilmaisun aikaan tuomarin kanssa enkä juurikaan huomioinut tai kehunut koiraa. Palkkaakaan ei luonnollisesti tullut vaan ei tuo ole ikinä Frescolle ongelma ollut.

Häiriötä oli paljon, vaikuttiko se kuitenkin vaikken pidä Frescoa alkuunkaan häiriöherkkänä? Radalla oli ämyrit päällä volume kaakossa, äänet olivat tosi kovia. Savua oli kohtalaisen paljon, palomiehet auton kanssa radalla pillit välillä päällä. Kasat olivat liukkaat, ekan piilon jälkeen koira liukastui kerran ja saattoi kolhaista itseään vaikkei se näkynyt liikkumisessa tms.

Oliko koira väsynyt ? Edellisenä päivänä haku ja agikisat.

Vaikuttiko parin viikon takainen virheilmaisun korjaus omalla radalla ? Viimeviikonloppuinen epäonnistuminen B-kokeessa ?

Veinkö sen vaan liian vaikeaan paikkaan ? Miksi aiemmin mikään ei ole tuntunut vaikealta koiralle henkilöetsinnän osalta ?

Vaikuttaako se että tänä vuonna on treenattu vain omalla radalla ? Eikö koiralla riitä itseluottamus toimia muualla ? Minusta tiesi kuitenkin mitä tekee vaikkei ollutkaan ollenkaan oma liikkuvainen ja oma-aloitteinen itsensä. :(

Yhteistyö koki tuntuvan kolauksen. Miten tuosta eteenpäin ? Treeneissä ilmaisun kanssa ei ole ikinä ollut vaikeuksia. Eikä koira ole ikinä ohittanut maalimiestä kuten kaivon tuolla. Haistoiko se yleensäkään maalimiehen siellä ? Jos ei niin miksi ? Jos haistoi, miksi ei ilmaissut tai edes merkannut mitenkään ?

Syksyn koesuunnitelmat ainakin pistetään jäihin, katsotaan ensi vuonna riittääkö rohkeus yrittää uudestaan.

Kommentit tervetulleita. Kyseessä siis koira joka on mielestäni ollut aina motivoitunut etsijä ja erittäin varma ilmaisija. Ja nyt yhtäkkiä homma ei toimi ei niin mitenkään päin.

Tuon päätteeksi vielä HSKHn agikisoihin Purinalle. Loistava hylly. :) Yhden ylimääräisen aan vetäisi väliin mutta muuten erittäin sujuva tavallisen nopea rata. Teki kontaktit (keinu ja 2 x A), lähtöjätön ja hienot kepit. :)

Agikisoissa koira täysin normaali, ei väsyneen tai ainakaan kipeän oloinen. Kotiin seitsemän jälkeen. Voisi sanoa että oli pitkä päivä.