Paijalassa tokoa. Ensin Fresco. Seuraaminen ok, jäävät ok. Luoksetulo ensin niin että heitin motivaatiopatukan taakseni heti kun koira lähti tulemaan. Seuraavan kerran heitto vähän myöhemmin, seuraavissa patukkapalkka heti kun tuli eteen. Vauhti hyvä, alussa suorastaan loistava. Paikallejäämiseen ennen kutsua kiinnitettävä huomiota, nousi kerran puoli-istuvaan asentoon. Aikaisemmin on kerran noussut kokonaan istumaan.

Ruutua kuten aiemminkin palkka ruudussa ja lähetystä eri suunnilta, matka varmaan about 20 m. Toimii hyvin, lähtee mielellään ja lujaa. Joskus meinaa ajautua ihan ruudun vasempaan laitaan. Muutama kerta lähietäisyydeltä niin että koira ruutuun, seis ja patukka perään. Toimi.

Pennin kanssa seuraamista, edisti ihan turkasesti. Muutenkin keskittyminen huonoa, koira kovin levoton. Sen kanssa ei näköjään pidä aloittaa treeniä seuraamisella vaan päästellä paineita ja hakea keskittymistä muissa liikkeissä ensin.

Paikallaolo istuen Maggien kanssa. Hyvä.

Luoksetuloja, ok vaan voisi olla piirun nopeampi. Ei pysäytyksiä tällä kertaa.

Ruutu ensin lelu ruudussa, ok. Sitten kokonaisena liikkeenä kisanomaisesti, hyvä edelleen paitsi että käskiessä suoraan maahan jäi seisomaan. Huomattavasti paremmat pysähtymiset kuin viime aikoina.

Kaukokäskyissä etenee sen puolisen metriä. Pahin taitaa olla istumasta seisomaan jossa liikkuu etupää takapään sijaan. Vieläköhän tuota jaksaisi alkaa korjaamaan ? Pennin kanssa on kiva treenailla mutta kyllä se jossain näkyy kun ei kovin vakavia kisa-aikeita enää ole.

Kotona alettiin rakentaa Frescolle tunnaria laiskan ihmisen metodilla. :D Juustopussi käteen ja sohvalle, koirat viereen. Fresco maahan, Penni haki piiloon heitetyn tunnaripalikan pariin kertaan. Koiran vaihto ja Fresco hommiin. Haki hyvin, palkka heti kun tuli ilman luovutuksia. Vein pari kertaa pulikan viereiseen huoneeseen ja muutenkin piilottelin huolella, etsi selvästi nenällä alusta asti. Pureskeluun kiinnitettävä huomiota. Katsotaan nyt mitä tuosta tulee vai opetetaanko uudestaan ihan "oikeasti". Frescolle tuosta lie sekin hyöty että tuo pulikkaa juustopussille ja istuvalle ohjaajalle nopeammin kuin perusnoudossa jolloin edelleen jonkun verran paineistuu ja hidastelee. Jos vaikka vaikuttaisi ihan tavan noutoonkin tuo sohvaharjoittelu ?

Kissinpennut ovat kasvaneet niin että pääsevät jo sänkyyn. Leevi (kuten Tangoa uudessa kodissaan tullaan kutsumaan) tuon taisi keksiä ensimmäisenä. Syövät myös kiinteää ruokaa ihan itse. :) Kasvu on selvästi kiihtynyt sen jälkeen kun alkoivat kiinteälle, nyt nuo eivät ole enää niin pikkuisia ikäisekseen. Keskenään painoeroa on silti se sama 100 g joka syntyi ihan ekoina viikkoina.