Onnea 4-vuotiaalle Lassille ! Kotisivuilla siitä kuvia ennen ja jälkeen. Pentukuvista varsinkin tykkään, noista näkyy hyvin miten Penni tykkää pennuista. Frescokin tykkää, sen kanssa tuntuu vaan että tykkää enemmän siitä mitä pennuista tulee ulos kuin itse pentusista. ;)

394205.jpg

Myös viimeisimmillä eli T-pennuilla on tänään etappi elämässään, täyttävät 12 viikkoa eli tulevat luovutusikäisiksi. Kotiinsa nuo lähtevät lauantaina olettaen että viikonloppuna iskenyt silmätulehdus saadaan kuriin. Onneksi sain niille tipat heti, nyt näyttävät jo paremmilta. Tai Leevillä ei ole rähmimistä juuri ollutkaan, toisessa silmässä vain hippunen. Tilkulla enemmän.

Eilen tehtiin Annen kanssa tottista Paijalassa. Pakkasta melkein -10 joten otin treenin motivoinnin ja leikkimisen kannalta. Heiteltiin palloa ja upouutta lypsykumia josta varsinkin Fresco tuntuu tykkäävän kovasti. Välissä vähän seuraamista, jääviä asentoja ja luoksetuloja, Pennin kanssa myös kaukokäskyjä.

Frescolla luoksetuloista palkka pallolla, heitin pallon taakseni kun oli tullut vähän yli puolenvälin. Hyviä, ei hidastelua. Samoin jäävät asennot tosi nättejä. Juoksuseuraamisessa edisti, korjasi kun huomautin.

Pennin seuraaminen megakauheaa, on ilmeisesti unohtanut sen kokonaan kun ei enää aktiivisesti treenata kisoja silmällä pitäen. Pitää pohtia vieläkö tuota maksaa vaivaa alkaa rakentamaan uusiksi. Todennäköisesti alan kuitenkin, ei tuota osaa olla korjaamatta vaikka treenataankin vain koiran mielenvirkistykseksi. Kaukokäskyt ja luoksetulot nätit.

Ruokakuppitottiksia on myös jatkettu lähes päivittäin. Penni opiskelee istumista kuppi nenän edessä ja Fresco edelleen luoksetulon loppuasentoa kummallisemmista kulmista. Eikä tahdo tajuta jutun juonta Sen verran ollaan edetty että koira tulee kyllä tiiviisti ja painaa alaleuan kiinni minuun mutta suoruutta ei vaikeista kulmista löydy. Parin viikon junnaamisen jälkeen tajusin nyt vihdoin helpottaa hommaa ja ohjata enemmän kädellä. Auttoi selvästi, jatketaan noin ja häivytetään pikkuhiljaa käsi pois.