Vietettiin Frescon kanssa viikonlopun molemmat päivät Vantaan Pelastuskoirien järjestämällä maalimieskurssilla Korson raunioradalla. Esa Tapion johdolla opeteltiin leikkimään ensin omien ja sitten vieraidenkin hurttien kanssa.

Lauantaina aamusta ensin teoriaa. Aika paljon asioita käsiteltiin suojelupuoleen peilaten, ihan mielenkiintoista sekin. Uusi näkökulma minulle ainakin kun en lajia sen enempiä tunne.
Parin tunnin teorian jälkeen pihalle ja leikkimään. Esa leikki koirien kanssa ensin, enemmän tai vähemmän omistajien avustuksella koirasta riippuen.

Fresco oli jännä. Kentälle tullessaan se meni Esan syliin tavalliseen tapaansa. Tämän tarjotessa lelua F ei kuitenkaan innostunut leikistä yhtään, tuli muutaman kerran jopa minun selkäni taakse seisomaan. Minun kanssani leikki ihan normaalisti ja siitä siirrettynä myös Esan kanssa. Myöhemminkään ei tainnut kovin vapautuneesti ainakaan aloittaa leikkiä Esan kanssa.

Erikoista Frescolta, ei olla tuollaiseen aiemmin törmätty. Funtsailin mahdollisia syitä käytökseen ja olihan niitä.
- Tilanne oli totaalisen vieras, yleensähän raunioilla lähdetään ensin hommiin eikä jäädä suoraan pelaamaan. Eli koira odotti jotain ihan muuta kuin sai.
- Koiralla oli päällä valjaat ja niissä kiinni liina. Meillähän ollaan aina koulutustilanteissa ihan alasti, korkeintaan joku panta päällä. Liinaa ei ole käytetty kuin pari hassua kertaa kun on jäljestetty.
- Fresco on minunkin kanssani leikkiessä tosi herkkä suoralle katseelle ja painostuu helposti ihan lähileikissä jota tuokin paljolti oli.
- Periaatteessa viiden tunnin autossa odottelukin voi vaikuttaa mutta tuskin.
- Esa tykkäsi että Frepperin juuttipatukka on liian kova. En tiedä, kyllä se tuon kanssa aiemmin on hyvinkin halukkaasti leikkinyt. Toisaalta, patukka on alun perin selvästi kovasuisemmalle Pennille ostettu, Frescolle olisin kaupasta valinnut pehmeämmän. Joten voi tuossakin olla vinha perä. Pitää tarkkailla jatkossa tilannetta tuolla(kin) silmällä.

Sunnuntaina aloitettiin suoraan leikillä. Tällä kertaa ideana oli leikittää toista saman ryhmän koiraa. Noin siksi että hommaa osataan sitten omalla porukallakin käyttää hyväksi ja viedä eteenpäin. Meidän ryhmästä oli paikalla vain Nemon Niina ja minä joten parinmuodostus oli hyvinkin helppoa. :)

Ekalla kierroksella toin Frescon kentälle jossa Niina lelun kanssa odotti. Leluna tällä kertaa Sannilta lainattu näppärä pehmeä ja tarpeeksi pitkä patukka, sopi tähän tilanteeseen ja leikkiin. Koira tuli kentälle liinassa joka tosin otettiin irti heti alkuun, se tuntui tosiaan häiritsevän otusta.
Fresco leikki Niinan kanssa ihan kivasti. Vähän piti ääntä joka minusta kuvastaa pientä paineistumista. Sai välillä juosta lelun kanssa ja ottaa etäisyyttä meihin. Kävi tuolloin lähinnä tsekkaamassa muun porukan ja näyttämässä saalistaan. Toi aika kivasti lelua takaisin luokse, lähinnä tosin minulle.

Toisella kierroksella muusta porukasta erkani kentän sivulle kyykkyyn valokuvaaja jonka Fresco heti bongasi maalimieheksi, nousi ja alkoi ilmaista. Heiluva Niina leluineen oli yhtä tyhjän kanssa tuon rinnalla. Siitä saatiin ahaa-elämys lähestyä leikkiä töiden kautta, valokuvaaja pois ja Niina maalimieheksi kyykkyyn. Fresco irti, pari haukkua ja leikkimään. Tuota toistettiin kolme kertaa josta tuloksena vapautuneesti ja innokkaasti hiljaa leikkivä koira. :)  Välillä koira saaliineen päästettiin irti ja se palasi halukkaasti takaisin Niinan suoraan edestä vaikka tämä oli kumartuneena eteenpäin. Eli ei varonut edessä leikkimistäkään josta yleensä paineistuu.

Olin tosi tyytyväinen tuohon viimeiseen treeniin. Siinä näki että Fresco pystyy leikkimään rentona paineistumatta ja ylivaromatta ihmisen eleitä. Tuohon kun vielä päästään kahdestaan. Mutta nyt siis tiedetään että se on hyvinkin mahdollista.

Muut jatkavat kurssilla vielä kahden viikon päästä mutta me ei päästä kun ollaan silloin Turun kissanäyttelyssä.

Sivuhuomautuksena vielä, meillä siis ei ole ollut leikin kanssa mitään isoja ongelmia vaikka tuosta lopusta varsinkin voi sen käsityksen saada. Fresco on kuitenkin varonut jonkun verran suoraan edessä lähikontaktissa leikkimistä, paineistuu läheisyydestä. Tuohon olen toivonut rentoutta.

Penni oli viikonlopun kotona Ismon kanssa. Kävivät lenkeillä, kahvilla, Ismon isällä ja touhusivat pihalla. Kaikki oli sujunut hyvin, koira oli rento ja hyväntuulinen. :) Kerran Pöpö-villis oli kulkenut pihan ohi Ismon ollessa autotallissa ja Pennin pihalla. Penni oli murahtanut ja tullut autotalliin, ei puhettakaan että olisi yrittänyt lähteä tielle. Hieno reaktio koiralta ja isännältäkin kun osasi sitä siitä kehua. ;)

Illalla sijoituskissa Milli tuli meille odottelemaan synnytystään. Maha ei ole kovin iso mutta jos tuolta nyt jokunen pikkuinen maailmaan ehjänä saapuisi. Odotellaan jännityksellä. Joskus ensi viikonlopun tietämissähän noiden pitäisi syntyä.