Raunioryhmän (tai siis niiden kolmen jotka paikalle pääsivät) kanssa tottista Ojangossa. Menin paikalle jo viiden maissa ja treenasin Frescon ennen ryhmän treenejä.

Ensin esineruutu. Ruudulla kokoa n 40 x 30 askelta, kaksi esinettä. Palkkana kissanruokaa. Esineet molemmissa reunoissa puolenvälin ja takarajan välillä. Lähetin oikeasta etukulmasta. Fresco etsi ja liikkui hyvin, pysyi aika kiitettävästi tallatulla alueella. Löysi ensin vasemman takakulman esineen ja lähti tuomaan. Matkalla bongasi toisenkin ja vaihtoi. Toisella lähetyksellä toi suoraan jättämänsä ekan esineen. Ihan ok ruutu, teki hyvin töitä mutta vieläkin ekan paikannus olisi voinut olla nopeampi. Yleensä koirat ovat olleet lähellä puussa kiinni kun olen tallannut ja vienyt esineet, nyt olivat autossa. Tosin sieltäkin varmaan näkivät tapahtumat suht hyvin.

Seuraavaksi a-estenoutoa jyrkällä aalla. Jota ei ole aiemmin tehty, passeli aloitus siis talvitauon jälkeen. ;) Ekalla heitolla kiersi aan. Toisella kiersi tulosuuntaan. Kolmannella ja siitä eteenpäin ei ongelmia. Fiksuna olisin helpottanut treeniä ekalla yrityksellä vaikka antamalla muitakin kuin hae-käskyn. Tuota kun ollaan tehty viimeksi syksyllä ennen lumentuloa.

Käytiin vähän lenkillä metsässä ja ajeltiin sitten varsinaiselle koulutuskentälle. Siellä peko-ketteryystelineet. Ei ongelmia, nuo tuntuvat olevan hyvin muistissa. Kerrankin järki juoksi ajoissa ja otin pituuden ekalla kerralla helpommin eli vauhdista. Ei tuntunut olevan ongelmaa sen jälkeen koemaisesti suoritettunakaan.

Pöytiä ja merkkejä normaalia lyhyemmillä matkoilla, merkiltä pöydälle n. 15 m. Homma toimi yllättävän hyvin, noissahan meillä oli viime vuonna vaikeuksia kun koira lähti mihin sattuu. Merkki-käsky kädellä alhaalta eteen, merkiltä pöydille selkeämpi vartaloapu kuin ennen. Ja ensin katse. Palkkaus pallolla heti kun on pöydällä.

Eteenmenoa muutaman kerran. Ekalla lähti hitaasti, otin liian pitkällä matkalla. Sen jälkeen ok. Valmisteleva osuus huono, edistää ihan sikana.

Hyppynoutoa sekä aalla että metrin pystyllä. Useampi toisto molemmilla, ei mitään huomauttamista paitsi että kerran karkasi pystylle kun odotutin liikaa. Fresco tuntuu tosissaan tykkäävän noista molemmista. :) Noutokin sujuu huomattavasti reippaammin kuin tasamaaversiona.

Lopuksi vielä muutama pöytä. Meno oli sen verran rauhallisempaa että tuon viimeisen olisi voinut jättää tekemättäkin.

Kaikkiaan hyvä treeni, paljon onnistumisia ja vain muutama kämmi joista voi kyllä syyttää ihan ohjaajaa. Nämäkin tilanteet kuitenkin hoituivat hyvin, koira ei ottanut itseensä. Vaikka harvemminhan tuo sitä tekeekään.

Ryhmätreenin jälkeen vielä Frescolla henkilöryhmä jossa koira. Ei välittänyt koirasta mutta henkilöryhmän seuraaminen olisi kyllä voinut olla parempaa, muutama epätarkkuus siinä tuli. Muutenkin seuraaminen ennen henkilöryhmää oli huonoa. Ensin edisti, sitten oli aavistuksen tarkkaamaton. Treenatako tuotakin pitäisi ?

Kuva-albumissa tuntuu olevan osalla käyttäjistä jotain häikkää. Selvittelen Canonilta mistä tuossa on oikein kyse kun herjaa että Session timeout has occurred jne.