Hiiden Haukkujen hakukoe Nummelassa. Aamusta ensin ohjelmassa tottisosuus jossa viimeisessä eli kolmannessa aloparissa. 
Frescon seuraaminen oli oikein mallikasta paitsi että jännittävä ohjaaja unohti temmonvaihtelut. Mutta niin taisi unohtaa tuomarikin kun ei arvostelussa noista mitään maininnut. Jäävät liikkeet ja tasamaanouto sujuivat ongelmitta. Pystyesteen jostain syystä kiersi takaisin, tuota ei ole treeneissä ikinä tehnytkään. A-estenouto ok. Eteenmenossa lähti tavallista hitaammin ja kääntyi jo ehkä 15 m edettyään. Uudella käskyllä eteni vielä vähän jonka jälkeen käskin maahan kun kääntyi takaisin. Paikallaanolo ok. Pisteitä yhteensä 92.

Sitten odottelua jonka jälkeen ajettiin metsään ja taas odoteltiin. Ukkoja päästiin etsimään joskus kahden jälkeen. Hakurata oli kallion päällä, keskilinjana sähkölinja. Ihan älyttömän kuuma, aurinko porotti kalliolle eikä keskilinjalla ollut mitään kasvustoa eli aurinko pääsi paistamaan suoraan. Maasto oli melkoisen ryteikköistä ja korkeudenvaihteluakin löytyi, oikealla puolella oli useamman metrin tiputus ehkä kymmenen metriä keskilinjalta.

Lähetin Frescon ensin oikealle. Lähti normaalia hitaammin johtuen varmaan vähän oudosta tilanteesta (ja ohjaajasta) sekä selvästi treenimaastoja vaikeammasta maastosta. Onneksi maalimies löytyi jo ekalla pistolla n 25 metristä. Ilmaisu ok.

Vasemmalle teki turhan lyhyen piston. En kuitenkaan lähtenyt painostamaan, luotin että olisi haistanut jos siellä olisi jotain ollut. Oikealta sitä sai huudella pois kohtuu kauan. Metsä oli niin tiheää ettei koiraa näkynyt lainkaan, en tiedä missä kävi.

Sitten taas vasemmalle. Koira oli jo tulossa pois pistolta n kymmenen metrin päässä keskilinjasta kun näin että nenä nousi ja se lähti takaisin metsään. Tuo oli rauhoittavaa nähdä, se siis selvästi etsi nenä auki eikä ollut vain sattumalta törmännyt ensimmäiseen maalimieheen. Kohta kuuluikin taas ilmaisu. :) Ihan ok, ehkä vähän pätki.

Muutama pisto kumpaankin suuntaan ja sitten oltiinkin jo lähellä sataa metriä ja radan loppua. Koira viipyi taas oikealla kauan enkä viitsinyt ensin kutsua kun ajattelin että paikantaa maalimiestä. Lopulta oli pakko huutaa ja kun hurtta vihdoin suvaitsi saapua, lähetin sen vasemmalle. Nätisti alkoi ilmaista takakulmassa olevaa umpparia jossa maalimies. Ilmaisu pätkäisi kerran.

Henkilöetsinnästä 159 pistettä. Pisteet ropisivat lähinnä hallinnasta, keskilinjalle tultiin turhan vapaasti ja eri aikaan koiran kanssa. Samoin keskimmäisellä maalimiehellä karkasi maalimiehen luo kun tämä nousi ylös. Nuo olivat lähinnä omia mokia, tuo oli eka pk-koe joten en oikein tiennyt miten pitäisi toimia enkä osannut olla tarpeeksi tiukka koiralle. Pitää jatkossa skarpata.

Hitsi kun en älynnyt kysyä kuinka paljon aikaa etsintään kaikkiaan kului. Tuntui että edettiin kohtuu reippaasti mutta kymmenen minuuttia on lyhyt aika, tuskin tuossa mahdottomia löysiä jäi.

Kaikkiaan olen tosi tyytyväinen vaikkei työskentely mitään erityisen tyylikästä ollutkaan. Ollaan treenattu palkkaamattomuutta ja maalimiehellä sivulle tuloa kohtuu vähän, noissa ei ollut ongelmaa. Samoin maasto oli vaativampi missä yleensä pyöritään.

Esine-etsinnässä lähetin koiran alueelle vasemmasta kulmasta. Lähti tosi nätisti reippasti ja suoraan. Kääntyi takarajalla alueen suuntaisesti oikealle ja eteni noin alueen puoleen väliin josta bongasi esineen. Toi nätisti suoraan käteen josta 30 pistettä. Aikaa taisi mennä about saman verran sekunteina.

Koe oli tosi kiva kokemus. :) Fiilis rento ja ihmiset mukavia. Pk-koe on jostain syystä ollut minulle iso mörkö joten olen tosi tyytyväinen että se on nyt selätetty, ei tuo nyt niin paha ollutkaan. Ensi kerralla tietää jo itsekin vähän miten pitää toimia. Siitä luulisi koirankin saavan vielä lisävarmuutta kun ohjaaja ei ole niin epävarma itsestään.

Viime lauantain raunioepäonnistumisen jälkeen oli iso kynnys lähteä tuonne, olisin toivonut että väliin olisi jäänyt enemmän aikaa niin että olisi ehtinyt nollata päänsä. Nyt oli melkoinen pelko persiissä että koira jähmettyy taas eikä lähdekään etsi-käskyllä mihinkään. Ensimmäinen ilmaisu oli siis melkoinen helpotus. :)