Tein pihalla Frescolle ihan lyhyen jäljen nurmikolle. Ensin tallattu ruutu jossa syötävää josta lähti muutaman kymmenen metrin tiheään tallattu jälki jossa myös ruokaa. Intoa oli edelleen riittävästi mutta nyt nenä pysyi hyvin maassa ja koira jäljellä. Jarruttaa saa edelleen kaikin voimin.

Esineruutu Keinukalliossa. Ruudun koko ehkä 50 x 30 m. Lähetys asvalttitieltä ojan yli. Esineitä kaksi, takakulmissa. Josta tulikin mieleen että edessä ja keskellä olevia esineitä pitäisi treenata enemmän, nyt nuo ovat olleet pääasiassa takana. Eka esine löytyi tosi nopeasti, toi hyvin käteen. Sitten lähetys seuraavalle. Etsi vähän pidempään mutta teki koko ajan hyvin töitä ja löysi kuitenkin kohtuunopsaan. Toi käteen, sitten palkka. Nyt tein ekaa kertaa niin että palkkaa ei tullut ekan esineen jälkeen vaan lähetin suoraan toiselle. Tähän asti on palkattu aina jokaisesta esineestä.

Frescollehan noutojen palautus on aina ollut vaikeaa, se paineistuu jostain syystä ja tuo kapulan takaisin suht hitaasti. Menee kyllä kapulalle halukkaasti ja lujaa. Eilen tajusin että jostain syystä tuota ei esiinny esineruudussa lainkaan, tuo yleensä aina loppuun saakka laukaten oikein rennon oloisena. Hmm. Tuota pitääkin pohtia, voisiko hommaa jotenkin hyödyntää tasamaanoudoissa.

Esineruudun jälkeen Maunulaan agilitytreeneihin. Penni jäi taas matkalla Ismon hoiviin. Treenissä viikonloppuisen Suoknuutin koulutuksen radasta pätkä esteet 2-14. Fresco taisi vähän muistaakin rataa kun homma sujui melkoisen ongelmitta viimeistä putken lähetystä lukuunottamatta. Tuossa koira menee suoraa jonka päässä 180 asteen käännös ja putki jonka sisäänmenolle pitää vielä edetä viitisen metriä viimeiseltä hypyltä. Fresco tahtoo kääntyä takaisin tai tulla putken yli kun itse ohjaan sen toiselta puolelta. Omasta ohjauksestahan tuokin tuntui paljon olevan kiinni, hidastan tai lasken käden ja ongelmia tulee. Muutenkin noita hankalampia putkeenmenoja pitäisi selvästi treenata.

Netistä löytyi Irene Vinhan ottamia agikuvia Nummelan kisoista joissa esiintyy myös Fresco. Asennetta !