Ludde kastroitiin aamupäivällä. Luddehan muutti Ruotsista Kastanjeback's-kissalasta Suomeen kesällä 2005. Ludde on asunut koko Suomessa oloaikansa Jaanalla Lahdessa. Ruotsissa ja syntymämaassaan Tanskassa ollessaan Luddea käytettiin jalostukseen useamman kerran ja se teki ihan järkikokoista ja suorastaan isoakin pentuetta. Täällä homma muuttui, pentueita on ollut viisi joista kolmessa yksi ja kahdessa kaksi pentua. Nyt pieniin pentumääriin saatiin ehkä jonkinlainen selitys. Leikannut eläinlääkäri sanoi että Luddella oli arpimuodostusta kiveksissä joka on saattanut kuulema vaikuttaa asiaan. Mitä sille on sitten sattunut ja milloin, ei tietoa. Suomessa ollessa ei ole onnettomuuksia tms sattunut.
Ludden viimeiset jälkeläiset ovat vielä matkalla, Jaanan Hippu saa pentunsa heinäkuun alussa. Montaa ei kuulema tuoltakaan ole luvassa, maha on pikkuinen.
Ludde on kuusivuotias ja siitospuolella päivätyönsä tehnyt. Se on muuttanut useaan kertaan ja lisääntynyt kolmessa eri maassa. Nyt ovat pallit mennyttä ja elämä edessä. Herra saa asua Jaanalla lopun ikäänsä ja vihdoin täysivaltaisena perheenjäsenenä. Tarkoittaen sitä että perheessä jossa on leikkaamattomia tyttöjä, kollia on mahdoton pitää asunnossa vapaasti. Nyt koittaa vapaus !

Illalla rauniotreenit, teemana meteli. Mahtava porukka meillä, saatiin muutamista poissaoloista huolimatta vedettyä treenit hyvin läpi oman ryhmän voimin. Ja meteliä riitti. Metallin kolketta, kattilankantta, autonradioa ja torvea, ampumista, huutoa, kirkumista. Onneksi ei sattunut sivullisia paikalle, tuossa olisi ollut ihmettelemistä. :D
Frescolle neljä maalimiestä, en tiennyt sijaintia. Ensimmäinen alle 10 m tööttäävästä autosta, ihan lähetyspaikan vieressä. Tuuli takaa eli koira ei saanut siitä lainkaan apuja. Hienosti paikansi ja ilmaisi heti, melu ei näkynyt tekevän omalla radalla mitään ongelmaa. Toinen maalimies pitkän kasan päätykaivossa, hyvä tuokin. Ilmaisulla sarjatulta kuusimillisellä. Vähän käänsi välillä päätään kohti, muuten ei reagoinut. Kolmas maalimies sammakkokuopassa keskialueella. Itse olin aika kaukana kun alkoi ilmaista, haukkui pari kertaa, kävi about kymmenen metrin kiepin jossain jostain syystä mutta palasi sitten oma-aloitteisesti ilmaisemaan. Ilmaisu ei ehkä ihan kympin arvoinen muutenkaan. Viimeinen maalimies hökkelissä portin vieressä. Hyvin paikansi oikean puoliskon.
Kaikkiaan koira teki hyvää työtä, häiriö ei näkynyt vaikuttavan ollenkaan. Etsi kivasti ja kohtuuhallitusti, ei sata lasissa. Käskyttäminen oli vähän hankalampaa kuin normaalisti, piti huutaa että koira kuuli käskyt melun yli. Ei häirinnyt sitä tuokaan.
Kaksi seuraavaa viikkoa porukkaa luotsaakin Päivi kun me ollaan Frescon kanssa HAU Openissa opiskelemassa kuinka lähdössä istutaan ne vaaditut sekunnit paikallaan eikä karata matkaan omin luvin.

Juhannukseksi lähdetään mökille Rautjärvelle ja vietetään lomaa treeneistä ja kaikesta muusta.