Ratavaihto Herttoniemen ryhmän kanssa. Oli mukavaa päästä pitkästä aikaa vieraalle radalle jossa paljon piiloja.

Frescolle neljä maalimiestä valmiiksi, en tiennyt missä olivat. Kokeenomainen treeni, vähän meteliäkin metallin hakkauksen ja auton torven muodossa. Kiitos ryhmäläiset, tuo oli loistava idea !

Koira lähti nätisti etsimään muttei ollut ihan täysin oma itsensä. Eli oma käytös vaikuttaa, nyt en toiminut jostain syystä normaalisti. Etsi alkualueen nätisti. Mökillä painostin sitä niin kauan että haukkui. Heikko haju siellä varmaan oli, ilmaisi kulmassa jota oli käytetty lähes kaikille ryhmän muille koirille. Frescollahan on tapana välillä tehdä tuota eli haukkua esim kiinni laitettua tyhjää umpparia jossa on ollut maalimies aiemmin. Reagoi liian vähään hajun määrään. Nyt syynä oli kyllä osittain oma typerä painostuskin. No, jatkettiin hommia sen enempää ihmettelemättä. Taisi lopulta jopa tajuta ettei mökissä ole maalimiestä.

Eka oikea maalimies löytyi metsästä vasemmasta takakulmasta. Löysi ja ilmaisi nätisti. Toinen maalimies tiilikasan sisällä olevassa tunneliumpparissa jota Fresco ei suostunut kevään kokeessa ilmaisemaan vaikka pääsi sisälle piiloon tuomarin keskeytettyä kokeen. Tuolla ei mitään ongelmia, ok ilmaisu. Kolmas maalimies lähellä a-kokeessa käytetyssä piilossa betonipalkin päällä. Helppo ja kiva koiralle.

Neljäs löytyi metallikantisesta kaivosta keskialueelta. Koira näytti heikosti maalimiehen olemassaolon muttei ilmaissut. Ei jostain syystä paikantanut hajua omasta mielestään tarpeeksi (?) ja melkein kolmenkympin hellekin taisi alkaa painaa. Istuskeltiin ja ihmeteltiin ja kun käytiin yhdessä nuuskuttamassa kaivon kantta niin tulihan se ilmaisukin sieltä. Tuo oli kyllä vähän outoa, harvemmin Fresco on ilmaisematta jättänyt.

Hyvä treeni siinä mielessä että näin että oma toiminta ja jonkin asteinen jäykistely kyllä vaikuttaa koiran työskentelyyn henkilöetsinnässä.

Enemmän pitäisi saada vaihtelevaa treeniä, erilaisia ympäristöjä ja ratoja ja meteliä.