Simpan hopeatabbypoika Vimma lähti uuteen kotiinsa. Siellä odottelee ihmisperheen lisäksi isoveikka Figo, Nuupin ja Piin sininen poika. Hei hei Vimma, ikävä tulee ! Tuossa on pentu jonka myymistä kadun varmaan loppuikäni. Onneksi lähti erinomaisen hyvään kotiin. Ja jäihän siitä meille yksi astutus eli jälkeläisiä on toivon mukaan tulevaisuudessa luvassa.

Ludden (Paludan's Ludvig, arvon kastraatti nykyisin) viimeiset pennut syntyivät eilen. Tuloksena Ludden ennätyspentue Suomessa, peräti kolme henkiinjäänyttä pentua ! ;D Onnittelut kasvattajalle Jaanalle ja ylpeälle äidille Hipulle. Pennut ovat kaikki tyttöjä, kaksi tummaa kilpikonnaa (BRI f) sekä kilpikonna harlekiini (BRI f 02).

728341.jpg

Ikävämpiäkin uutisia kuului. Gracen (CH Kastanjeback's Grace, BRI g) pojanpoika on kuollut perinnölliseen sydänsairauteen nimeltä HCM. Myös Gracen poika Io (Tassulähteen Io, BRI n) kuoli alle parivuotiaana hyvin yllättäen. Kissaa ei valitettavasti saatu avaukseen jotta kuolinsyy olisi varmistunut. Ion pojalla Mr Nicksonilla (Ruusutarhan Dono Nero, BRI n) on todettu HCM. Tuosta voi sitten jokainen vetää omat johtopäätöksensä. Tosin Mr Nicksonin emälinjassakin on ollut muutama HCM-tapaus.
Grace itse on ultrattu 9/2003 epilepsian puhkeamisen yhteydessä myös HCM:n varalta, ainakin silloin sydän oli ihan normaali ja ultraustulos siis negatiivinen.
HCM:n periytyvyydestä briteillä ei ole varmaan tietoa. Perinnöllinen se on mutta millä mekanismilla ?

Toivottavasti näiden juttujen julkinen kertominen ei närästä ketään. Itse kannatan avoimuutta sekä hyvissä että huonoissa asioissa. Niitä voi kertoa jopa ihan ilman että toinen osapuoli varsinaisesti kysyy.