Ja Pennikin starttasi pitkästä aikaa. Viimeksi tuo on tainnut olla radalla aika tasan vuosi sitten. Treeneissähän Penni kulkee nätisti, ei nyt salamana mutta pienet tiet kompensoivat vauhtia. Kisoissa homma lähtee aina jossain vaiheessa käsistä kun jätän koiran ajattelemaan yksin ja se päättää tehdä jotain ihan muuta kuin mitä minä tarkoitan.

Nyt rata (hyppäri) meni ihan mukavasti, kerran meinasi eksyä omille teilleen mutta sain pelastettua. Pidin sen aika tiukkaan hallussa ja väärin ajoitetuilla käskyillä sain kaksi rimaa alas loppuradasta. Lisäksi kepeiltä odotettu vitonen eli yhteistulos 15. Ihan näppärän hallittu rata kuitenkin, ei Pennin tavanomaista kaahailua. Vielä kun tuohon saisi yhdistettyä ohjaajan rentouden, nyt olin paskajäykkänä koko radan ajan. :D

Frescolla sen sijaan kakkosten vakiotulos eli hylly taas, hyppäriltä siis tuokin. Tällä kertaa jo neljännellä esteellä kun alun välistävedossa tuli hässäkkää ja olin sijoittunut putkella väärin joten meni väärään päähän. Muutenkin vähän huitelevainen rata, esteitä jäi välistä sun muuta. Ei ihan helppo rata kaikkiaan, maxeissa yksi nolla ja pienemmissä koirissa muistaakseni yhteensä kolme.
Mutta jos suorituksesta kuitenkin haetaan jotain positiivista, Fresco pysyi lähdössä. Edelleen mennään samoilla maneereilla, remmi irti jo kehän ulkopuolella, koira tähän-käskyllä vieressä lähtöön ja jättö maahan. Jos pitää jättää kauemmas, tarkastus ja uusi käsky muutaman metrin välein. Mennään varman päälle. Vaikka toisaalta on se nähty että jos se tuolta haluaa lähteä, ehtii kyllä tehdä sen vaikka kuinka varmistelen.

Loppuviikko ollaan muuten nautiskeltu helteistä, ihmetelty uutta konetta Vistoineen ja lenkkeilty. Pari jälkeä Frescolle, toinen meni vähän alta riman kun maa oli paahtunut ihan kovaksi koppuraksi. Tunnaria ollaan myös tehty jokunen kerta, sujuu vähän vaihtelevasti. Ruohikosta etsii hyvin mutta tuo hitaasti. Tuo oikean myös kasallisen vääriä vierestä mutta en tiedä oikein haisteleeko tuossa vaiheessa vai nappaako vain erillään olevan.
Vauhtia sain yhteen treeniin kun haetin kapulaa ensin Pennillä Frescon katsoessa vieressä. Penni on muuten totaalisesti unohtanut mitä tunnarissa tehdään. No, eipä tuota ole jokuseen vuoteen treenattukaan. Enkä taida enää alkaa taitoa elvyttämään. Mutta tuo vauhtikikka täytyy muistaa, jos toimisi toistekin.