... ihanan sateisessa Ojangossa. Ilma oli kohtuusyvältä mutta kisat muuten kivat, luokat eivät jättimäisiä ja homma pelasi hyvin. Meiltä starttasi vaihteen vuoksi Penni tuloksilla 10 ja 15.

Ekalta radalta siis kymppi kepeiltä, muuten koiruus kulki kuin kello. :)
Toiselta sama juttu ja lisäksi vielä yksi rima alas. Oikeasti tuon tulos olisi kyllä ollut 20, videokameran ja radanvarren mukaan ei osunut aan alastulokontaktille.

Kaikkiaan kisasta jäi tosi hyvä fiilis, Penni meni sinne minne halusin (ja ehkä jopa ohjasin ?) eikä haahuillut omiaan niinkuin tuolla on ollut tapana. Eli joku on kehittynyt, minä tai koiruus. 
Moni muu ei moisista tuloksista riemuitsisi mutta meille tämä on roima parannus. Nyt on tullut tauon jälkeisiltä radoilta viisi tulosta eikä yhtään hyllyä.
Mutta keppiongelma meillä tosiaan on. Penni osasi ne aikoinaan hyvinkin mutta sitten onnistuin jotenkin tappamaan innon ja nyt sillä ei ole mitään motivaatiota pujotella varsinkaan kisoissa. Treeneissä menee kohtalaisen hyvin. No, yritetään vielä korjata tuo kun homma muuten kulkee.

Kisan jälkeen käytiin Frescon kanssa korjaamassa pk-hyppyä joka siis ennen sairaslomaa meni kirjaimellisesti reisille kun Fresco läväytti kahteen otteeseen reitensä kovaa esteeseen joka aiheutti esteen kiertämistä takaisin tullessa.
Nytkin yritti kiertää takaisin muutamaan kertaan mutta ilmeisesti sai idean päästä kiinni kun siitä ei tullut kehuja. Viimeisellä kiertokerralla otin askeleen sitä kohti kun se oli tulossa ohi jolloin se oma-aloitteisesti kiersi takaisin esteen taakse ja hyppäsi. Näköjään tuolla ei ole ongelmaa päästä pulikka suussa esteen yli paikaltaankaan kun keskittyy, teki sen useaan kertaan noissa kiertohässäköissä.
Sen sijaan noutoon lähetyksessä hyppää innoissaan usein aivan liian kaukaa kun ei malta keskittyä ja silloin helposti rytisee. Rutiinia pitäisi saada tuohonkin lisää mutta ei tuota korkeutta viitsi ihan älyttömästi hyppyyttää.

Torstai ja perjantai tehtiin pientä lenkkiä ja tottista. Torstaina lisäksi kouluttajakokous koskien VAPEn ensivuoden koulutuksia. Tein päätöksen lopettaa rauniokoulutus. Frescon kanssa on käyty tuolla samalla radalla koko sen ikä ja se osaa sen jo miten päin tahansa eikä aika tällä hetkellä riitä koulutuksiin ilman omaa koiraa. Ryhmälle on haussa uusi kouluttaja. Toivottavasti jatkavat vanhaan malliin, meillä on tuossa ryhmässä ihan loistavia koirakoita. :)
Hakuryhmän kanssa jatketaan vanhaan malliin ensi vuonnakin.

Ai niin, perjantaina oli synttäreitäkin ! Nuupi Puupander täytti kokonaista neljä vuotta. Ja Valssu-riiviö 5 kk. Jokohan se kohta järkiintyisi ja rauhoittuisi ?
Onnea Spuude ja Valssu !