Jälki Frescolle. Pituus ehkä 200-300 m, parikymmentä minuuttia vanha ja kolme keppiä.

Jäljen vanhentuessa käytiin taas kävelyllä samoin kuten joka päivä tällä viikolla, Penni vapaana ja Fresco jalan takia remmissä. Ja että alkaakin olla rasittavaa ! Frescokin on ihan kypsä remmiliikuntaan, vikisee ja kiljahtelee vähän väliä. Sai jopa illalla sisällä oikein kunnon ravihepulin mitä ei ole tehnyt varmaan ikinä ennen. Siis sisällä, ulkonahan tuo on yksi hepuli koko koira.
Toivottavasti sunnuntaina päästään jo liikkumaan normaalisti.

Mutta jäljelle. Lähetin n. viiden metrin päästä jäljestä, eteni nätisti suoraan ja otti jäljen hyvin. Mentiin kireällä liinalla, koitin jarrutella tasaisesti. Ekasta kepistä meni yli, tarkisteli kyllä mutta annoin mennä kun muistelin että keppi on vasta seuraavan kannon kohdalla. Hyvä, noin sitä taas pitää. Annetaan nyt kuitenkin sen koiran hoitaa nenähommat ja keskitytään itse roikkumaan mukana.
Palattiin sen verran takaisin että saatiin keppi mukaan. Kepistä kunnon palkka, turvotettua ruokaa ja kissanruokaa. Meno on kiihtynyt paljon ja keppejen merkitys hieman vähentynyt eli paras lienee palkata niistä kunnolla taas vähän aikaa. Auttaa myös rauhoittumaan kunnolla ennen kuin jatketaan.
Loppujälki sujui kivasti, pysyi jäljellä joskin meni turhan kovaa, jouduin jarruttelemaan. Nosti loputkin kepit nätisti, molemmilta kunnon palkka.

Sitten hakuryhmän tottistreeneihin. Treenasin omat ennen muiden tuloa. Pennin kanssa seuraamista (edistää, muuten nättiä, erinomaisen hyvät käännökset), idarin (hyvät pysähdykset, oikeat asennot, pysyi nätisti paikallaan mutta seuraaminen huonoa), suoria luoksetuloja (ei ongelmaa paitsi että kaartaa vähän niinkuin on aina tehnyt ja saisi tulla vähän lujempaa) ja kaukot (erittäin hyvät !).

Frescolle seuraamista (ihan hyvää, vähän liikaa intoa), luoksetulon loppuasentoa (hyvä), sivulta eteentuloa (vihdoin on tajunnut tuon) ja vähän kaukoja maasta seisomaan (ei varmuutta edelleenkään, tuohon pitäisi vähän paneutua ennen kuin menee kiville koko liike).

Paikallaolot treeniryhmän kanssa kun tulivat, otin molemmat omat mukaan. Istumista ja makaamista. Penni hyvä, tosin normaalin hakatun näköinen kun tulin takaisin. Tuohon ei ole näköjään tauko vaikuttanut ollenkaan. Frescolle eka istuminen ikinä, meni kerran maahan kun en ollut ollenkaan tarkkana. Makaaminen aavistuksen levotonta. Kävin minuutin piilossa, P istui ja F makasi. Fresco levoton. Tuota on treenattu ihan minimaalisen vähän ja nyt koira käy muutenkin ylikierroksilla remmilevon takia.