- lähes kirjaimellisesti.

Lähdin töistä aikaisemmin Sipooseen hammaslääkäriin (reikä löytyi, jee.). Kotimatkalla tallasin Frescolle n 350 metrin pituisen jäljen kuudella kepillä. Kävin kotona hengähtämässä ja hakemassa koirat, sitten jäljelle joka ajettiin reilun tunnin vanhana. Lyhyt jana meni hyvin, koira lähti suoraan eteenpäin, nappasi jäljen ja lähti etenemään. Ensimmäinen keppi jäi taas, yllätys yllätys. Ei ilmeisesti aukaise nenäänsä alussa ollenkaan.
Toisen kepin nosti nätisti. Vähän pyörimistä siellä ja täällä, kaksi keppiä jäi mäen alle aukeaan ryteikköön. Maasto turhan hankala, itse en meinannut pysyä kipeällä nilkalla perässä ja nypin koiraa ihan turhaan. Seuraavan kepin nosti nätisti. Sitten eteenpäin, vähän matkaa ihan mallikkaasti jonka jälkeen koiruus hukkasi jäljen. Vei minut ties mihin ja vielä niin vakuuttavasti että kesti tajuta ettei olla enää lähelläkään jälkeä. Pysäytin homman siihen ja riisuin valjaat, ei lähdetty takaisin jäljelle. Vein koiran autoon kohtuu tyytymättömänä mutten kommentoinut mitään suoraan sille. Vaan tajusihan tuo ettei homma loppunut ihan niinkuin piti. 
Syynä tuohon oli varmaan ohjaajan häirintä vaikeassa maastossa ja se että päästin koiran liian aikaisin pidemmälle liinalle ja liian kovaan vauhtiin. Tylsää.

Ajettiin toiseen paikkaan johon tallasin ihan simppelin 200 metrisen pätkän kahdella kepillä, helppo maasto.
Käytiin pienellä lenkillä, Penni vapaana ja Fresco edelleen narussa.
Sitten jäljelle. Otti jäljen hyvin. Vähän ärähdin ekan kepin kohdalla jolloin poimi ja toi sen. Toinen keppi nousi hyvin. Kolmannen kepin lähestyessä vauhti oli sopivaa joten päästin liinasta irti ja katsoin reagoiko koira keppiin kun en ole lähimaillakaan. Nosti kepin kivasti ja toi luokse. :)
Jäljen jälkeen tultiin tielle koira vapaana kun ohi meni naapurin hevonen. Fresco käyttäytyi tosi nätisti, ei kiihtynyt tai kitissyt tai yrittänyt lähteä hevon luo. Kuljettiin sen perässä autolle, koira edelleen oikein mallikkaasti.

Illalla pihalla istuskelua, koirilla luut. Penteleen pimeä alkaa olemaan jo viiden maissa, eihänä tässä enää näe tehdä mitään.

Fresco alkaa olemaan ihan kierroksilla liikkumattomuuden seurauksena. Pitää liikaa ääntä ja kiihtyy nollasta sataa pienimmästäkin asiasta. Tärisee horkkana kun joutuu odottamaan uloslähtöä eteisestä, intokiljuu lenkillä vastan tulevalle naapurille jne. Olen aina pitänyt tuota hyvinkin helppona koirana mutta näköjään sillä on vaan ollut sopivasti liikuntaa ja virikkeitä. Tällaisenaan tuo on aikamoisen rasittava. Voi kun jo kohta päästäisiin liikkumaan normaalisti !