Sarja fiksuja vetoja jatkuu eli agikisoihin - edelleen flunssassa, yllätys yllätys.

Tuloksena Pennille HYL eli tuon puolesta olisi kyllä voinut jättä menemättäkin. Karkasi lähdössä. En ollut yhtään varautunut tuohon, se on pysynyt pitkät ajat oikein nätisti eikä muutenkaan ole ollut taipuvainen karkailuun. Eka rima alas, putki pussi ok, seuraava rima alas. Aan kontaktin loikkasi. Sitten nättiä pätkää, tiukkoja kurveja ja ok puomin kontakti joskin aika tiukalla käskytyksellä. Kepeille meni kivan innokkaasti ja päämäärätietoisesti mutta valitettavasti aloitti väärältä puolelta. Olisin voinut ohjata vielä vähän huolellisemmin. Toinen yritys ok, pujotteli kivasti ja asenteella. :) Tuo oli päivän valopilkku.
Sitten putkeen josta keinulle jossa teki Pennit eli kääntyi katsomaan minua ja putosi keinulta. Otin uudestaan jolloin oli vähän epävarma ja hyppäsi pois -> kolmas kielto ja HYL. Taas uudestaan jolloin meni ok. Olihan taas sähläystä tuokin rata. Mutta pysyttiin edelleen numeroidulla radalla jos siitä nyt voi mitenkään tuollaisen jälkeen iloita.

Iltapäivällä käytiin Jimin synttäreillä, saatiin audienssi takapihalle kun en flunssaisena viitsinyt sisälle mennä poikia tartuttamaan. Koirat mukana ja käyttäytyivät oikein kauniisti. Tai miksipä eivät olisi käyttäytyneet, ei niillä tuollaisissa tilanteissa mitään ongelmia ole. Naapurissa aidan takana oli koira, kävivät vähän nuuskimassa sitä mutta pysyivät myös pois aidalta kun käskin. Pennikin oikein rauhallinen tuossa tilanteessa.

Kotimatkalla esineruutu Frescolle Niinan esineillä, Ismo mukana tallaamassa. Ruutu 10 x  50 ylämäkeen, heinikkoista ja vähän risuista. Tuuli vasemmasta reunasta. Esineet vasemmalla keskellä ja takalaidassa, pieniä pehmeitä edelleen. Lähti innokkaasti ja paljon päämäärätietoisemmin kuin pari edellistä kertaa. Etsintä kesti normaalitapaan vähän aikaa mutta toi kuitenkin kivasti. Sama toisella lähetyksellä.

Mikä noissa edellisissä mätti ? Vieras tallaaja ? Siksikö homma oli niin hidasta että vieraat jäljet veivät keskittymisen esineiltä ? Tiedä häntä.

Sain uuden idean noudon palautusnopeuden vahvistamiseen. En ole uskaltanut tehdä sitä ruokakupilla koko liikkeenä koska teki niin paljon hallaa lähtöön ja alkoi rähähtämään kapulalle mennessään. Nyt vein kapulan parin metrin päähän ja koiran siihen eteen häntä minuun päin. Itse kupille ja käsky hae. Otti ja toi nopsaan.
Frescolla on kokeiltu myös perinteistä koira - kapula - minä -asetelmaa jossa ottaa kapulan matkalta ja tuo. Ei jostain syystä oikein toimi, hidastuu entisestään. Kokeillaan siis nyt tuolla hetki.