Esineruututreenit Ruotsinkylässä. Tallattiin pieni n 30 x 30 (?) m ruutu, tasaista sammalpohjaista männikköä jossa vähän kaatuneita puita ja muuta roipetta. Frescolle vieraina esineinä muovinen hauki ja hanska jotka myös edellinen koira oli tuonut. Kamala into ruutuun jo pitkältä, lähti miljoonaa nenä ihan kiinni ensimmäisen esineen (hauki) yli. Ei haistanut/haistellut yhtään. Toinen löytyi nopsaan, toi hyvin käteen. Hauelle sain lähetellä pariin kertaan, etsi kyllä kivasti mutta väärältä alueelta. Seuraavalla ylijuoksulla otti kivasti hajun ja toi. Palkkana puolet iltaruoasta johon sotkettu kissanruokaa.

Treenin jälkeen otettiin häiriötottista ryhmän kanssa pikkuruisella parkkipaikalla. Ei ongelmaa Frescolle se ei töissä reagoi toisiin koiriin ollenkaan. Jäävät liikkeet ovat edelleen sekaisin, istuu seisomiset ja makasi yhden istumisen. Mikä ihme tuohon nyt on iskenyt, aiemmin ei sotkenut noita ikinä. Vaan eihän niitä ole nyt treenattukaan kuin ihan satunnaisesti. Eivätkö opit olekaan ikuisia ilman ylläpitoa ? ;)

Ja nyt ei saa nauraa:
Fresco jäi hännästään kiinni keppeihin. Siis agilitykeppeihin. Jalka ja liikkuminen näytti hyvältä että päätin päästää sen kerran pujottelemaan kepit kun Pennikin pujotteli. Jotenkin sen hännän pään karvat kietoutuivat tosi tiukkaan viimeisen kepin ympärille. Koira tietysti jatkoi matkaa koko hemmetin keppirivistö (meillä onneksi vain neljä keppiä) perässä kunnes keppejen toinen pää tarttui tikapuihin. Tuossa vaiheessa sain onneksi hurttaa hännästä kiinni ettei kaatanut vielä tikapuitakin päälleen. Sen verran kovaa ehti vetää että keppejen metallinen alarauta taipui ihan kunnolla.
Onkohan se maailmankaikkeuden ainoa koira joka onnistuu tekemään tuollaista ? Vertaistukea kaivataan.

Lisäsin kuvia viikonlopun agikirjoituksen yhteyteen.