Eilen illalla tehtiin kunnon lenkki jotta saataisi Fresco kipuilemaan koipeaan, niin ikävää kuin se onkin.

Käveltiin sattumien summana loppujen lopuksi reilu kaksi tuntia, ensin 1,5 tuntia vapaana ja sitten vajaa tunti remmissä. Remmiosuus oli pitkästä aikaa ihan kamalaa, olin itse muista syistä hermostunut ja Penni kiihtyi sitten ihan kympillä, piti ääntä koko ajan ja rempoi narussaan. Tuollainen se ei onneksi ole aikoihin ollutkaan. Näköjään rutiinejen rikkominenkin kiihdyttää.

Vapaaosuudella nähtiin linjojen päässä pellolla kaksi hirveä. Seurailtiin niitä ensin paikallamme ja sitten peltoa ylittäen tosi pitkään. Eivät huomanneet meitä ennen kuin ihan lopussa kun tuulen suuntakin oli niistä meihin päin. Joka tietysti tiesi sitä että koirat haistoivat ne koko ajan. Pidin koissut käskyn alla irti kun kuumuvat remmeistä, kivasti pysyivät lähistöllä eivätkä kamalasti hirvistä välittäneet.

Samoilla tienoin ollaan aiemmin nähty valkohäntäpeuroja. Nyt ei enää ihmetä mitkä hajut koiria välillä tuolla nimenomaisessa metsässä lennättävät, siellä tuntuu olevan aika paljon elämää.

 

Illalla Fresco ei ontunut mutta aamulla nuoli kipeän jalan tassua mitä ei yleensä tee.

 

Ja illalla siis lekuriin. Taivuttelulla ei löytynyt kipukohtaa. Kuvattiin taas jalka kokonaisuudessaan, ranne ja tassu vielä viimekertaista tarkemmin. Ja löytyihän sieltä jotain, tosin ei mitään kovin riemastuttavaa, nimittäin alkavaa nivelrikkoa ranteessa. :( Ilmeisesti rannenivel silloin puomilta tippuessa loukkaantui joka aiheuttaa nyt niveleen rikon.

 

Pitää vähän funtsata asioita uusiksi. Agility voidaan unohtaa todennäköisesti kokonaan. Hakua vielä funtsaan, ehkä se pistetään tauolle täksi vuodeksi ja katsellaan mihin suuntaan jalka sinä aikana menee. Säästellään koipea ja tehdään vaikka jälkeä ja tokoa vaikkei jälkimmäinen varsinkaan ole alkuunkaan tuon leipälaji.

 

Ja ennenkaikkea toivotaan ettei kyseinen nivelrikko ole nopeasti etenevää lajia ja Fresco-poika saa elellä kivuttomasti vielä kauan.

 

On vähän pää sekaisin tämän asian kanssa.