Synttärionnitteluja Mustille, noin sitä ikää kertyy !

Nyt koirapoikanen liikkuu jo huoneesta toiseen, osaa siis selvästi kävellä. Syö myös kiinteää, ahmii innolla kaiken (vähän) mitä annetaan. Ahneelta tuo kuulema vaikuttaa ja aika tempperamenttiselta. Jännä nähdä minkälainen persoona siitä aikanaan kasvaa.

Kasvaa taitaa olla edelleen avainsana Mustille, painoa on nyt 3800 g. Uusia kuvia luvassa ihan lähiaikoina, pysykää kanavalla.

Illalla piiiitkästä aikaa Ojangossa. Pennin kanssa tehtiin kontakteja. Pitää kai opetella nuo ihan uusiksi, tällä hetkellähän ongelma on se että kisoissa se loikkaa eikä lotkauta korvaansakaan käskyille ja treeneissä taas hidastaa liian aikaisin, valuu kontaktille ja jää sinne eikä usein jatka matkaa edes ekasta käskystä. Eli suomeksi sanottuna koiruudella ei ole aavistustakaan mitä kontakteilla pitäisi tehdä. Aloitettiin nyt uudestaankoulutus niin että maassa kontaktin edessä on nami jonka koira saa oma-aloitteisesti ottaa.
Otettiin myös muutamat kepit, sujuivat hienosti. Pujottelee loppuun saakka vaikka itse irtoan sivulle viitisen metriä. Ei myöskään häiriinnyt valssista keppejen päässä.

Frescon kanssa ruutua. Rakensin ruudun niin että koira ei nähnyt ja vein lelun valmiiksi. Lähetin kaukaa, koira ei nähnyt lelua mutta lähti hienosti ja meni vauhdilla ruutuun saakka. Alkaa muotoutua tuokin. :) Teen saman valmistelevan sihahduksen ja korvan silityksen kuin ennen eteenmenoa, se selvästi kertoo koiralle mitä on tulossa ja usein hienosti lukitseekin ruudun jo tuossa vaiheessa.
Fresco ei ole ontunut aikoihin joten päätin kokeilla kestääkö jalka hyppynoudot. Samanmoisia loikkiahan tuo tekee metsässä päivittäin. Ja voi elämä. Tuo purkaa näköjään nyt kaiken kiihkonsa agilityn sijaan pk-esteisiin.
Ensin pysty. Heitin kapulan, koira alkoi lähes kiljua ja oli lähtökuopissa kuin formula-auto. Käskin takaisin istumaan kun valui kyyköttämään. Annoin luvan hakea jolloin koira ampaisi matkaan, luuli hyppäävänsä kerrostalon yli, otti kapulan ja kerrostalon yli takaisin. Sydäri tuossa on lähellä, ohjaajalla. Kiihko on hirveä ja aivokapasiteetti ei alkuunkaan käytössä.
Seuraavaksi aa. Heitin, koira varasti. Haki ja toi nätisti loppuun asti, aan ylitys vähintäänkin vauhdikas. En palkannut, uusinta kun varasti. Heitin ja lähetin. Koira läht - eteen, ei ylöspäin. Se läjähti päin aata ja roikkui siinä vähän aikaa kuin hämähäkkimies seinällä kunnes valui maahan. Huoh. Ja pitihän tuo sitten ottaa vielä uusiksi ettei jää traumoja. Nyt haki nätisti, tosin aan ylitys on aika holtiton. Hyppää harjan yli eli koskee aahan matkalla kaksi kertaa.

Puuh, ehkä tuon uskaltaa vielä joskus tehdä uudestaankin. Toisaalta, oli kiva nähdä että esim esteiden kiertämistä ei ollut tietokaan vaikka hyppynoutoihin ei ole koskettukaan sitten .. hmm ... ehkä viime vuoden elokuun ?

Ja niin, mikä parasta, Fresco ei ontunut illalla. :)