Ei kyllä yhtään mitään uutta, entistä selvemmin vaan tajusin että kai se vika sittenkin on minussa eikä Pennissä kun homma ei rullaa. Yllätys yllätys. ;D Asiaa tuntemattomille selitykseksi että tuo on siis enimmäkseen vitsillä heitetty, harvemminhan se vika suoraan koirassa on.

Penni pitää ihan oikeasti muistaa viedä joka esteelle ihan viimeiseen asti ja ohjata aktiivisesti. Sekä kropalla että äänellä. Jos jätän hyppy-sanan sanomatta, se menee usein ohi vaikka aita olisi nenän edessä. Samoin jos jätän ennen estettä ottamatta sen haltuun tässä-sanalla, se jatkaa iloisesti esteen jälkeen suoraan riippumatta minun liikkeestäni tai sijainnistani. Noita on yritetty työstää mutta nyt homma on noin ja sillä mennään. Tai mentäisi jos oppisin joskus käyttämään tuota tietoa ja ohjaamaan Penniä niinuin se vaatii.
Tämäniltainen ajoitusvalssitreeni meni erinomaisen virheettömästi heti kun tein ja sanoin kaiken tarpeellisen. Mikä siinä sitten yleensä on niin vaikeaa ?

Treenin jälkeen Frescon kanssa pieni tokotreeni hallin pihassa. Muita koiria häiriönä. Seuraaminen alkaa taas tuntua kohtuuhyvältä. Liikkeellelähdöissä yrittää pienenpientä piippiä (tuo on tullut puolen vuoden treenitauon aikana kuvioihin) mutta hiljenee hyvin kun mitään ei tapahdu ja liike pysähtyy. Paikka on paljon parempi kuin joku viikko sitten, ei enää edistä pahasti. Vasemmalle- ja täyskäännökset suht ok, oikealle käännös ihan luvattoman väljä. Noita pitää työstää.
Liikkeestäjäämiset hyviä kovassa häiriössäkin, asennot oikein eikä liikutellut tassujaan.
Samoin yleinen kontakti hyvä.

Kotona pari tunnaria. Oli taas unohtanut idean ihan täysin vaikka edellisenä iltana teki virheettömästi. Noin ne ajat muuttuvat, ei kun jatketaan treeniä.

Noutoa pitäisi tehdä vaan ensin pitää hommata uusi kapula, entiset kaksi ovat palasina ja kolmatta ei löydy mistään.

Lisätään tänne vielä blogista kokonaan puuttuva alkuviikko. Maanantaina tottistamassa hakuporukan kanssa. Frescon kanssa ihan pienet treenit, loppuaika muiden kouluttamista.
Frescolle ruutua. Meni hyvin vaikka edellisen kerran tuohon liikkeeseen on koskettu about vuosi sitten eikä sitä ole muutenkaan vielä oikeasti lähellekään valmiiksi tehty. Vaatii kyllä vielä lelun ruutuun. Kerran otin ilman lelua omaan ruutuun, meni sisään ja pysähtyi käskystä seisomaan heti. Vieraassa ruudussa piti tietysti kokeilla ilman, siellä kaarsi oikean etukulman merkin ulkopuolelle. Lelulla tuokin ok. Ei tarvitsisi vielä pelleillä ilman lelua kun koira ei tosiaankaan vielä osaa.
Lenkkiä lähiympäristössä ennen ja jälkeen treenin. Fresco enimmäkseen vapaana ja Penni remmissä. Ennenlenkki kolmestaan, Penni vähän kierroksilla muttei mahdoton. Jälkeenlenkillä myös tollerit ja Jade, Penni aika kierroksilla. Fresco oma itsensä, mukavasti tulivat juttuun tolleripoikien kanssa.

Tiistaina ihan plain remmilenkki. Katsoin televisiosta vähän Cesar Millania pohjalle ja lenkki menikin hyvin kun remminpää oli "rauhallinen ja varma". ;) Kyllä se tuo oma asenne vaikuttaa paljon.
Tuon hemmon opit kyllä kolahtavat minuun. Kaikesta ei kai kenenkään kanssa ole samaan mieltä mutta tuon jutuissa on enimmäkseen järkeä.