Öljytien varressa, keskilinja eri suuntaisesti kuin yleensä. Tuonne voisi muuten ottaa vieläkin eri tavalla eli siltä normaalilta tieltä oikealle ampumaradan suuntaan ja öljytien suuntaisesti.

Puolella porukalla oli kiire muihin rientoihin eli otettiin ihan vaan lyhyet perustreenit ilman sen kummempaa kikkailua. Frescolle kolme maalimiestä valmiina, ei tyhjiä. Tuuli takaa keskilinjan suuntaisesti. Eka pisto vasemmalle. Lähti kivasti, irtosi suoraan ja hävisi metsään. Maalimies aika pitkällä alueella mutta löytyi hyvin. Piilossa tiheässä kuusikossa. Ok ilmaisu, palkka kun tulin paikalle.
Toinen maalimies oikealla, ei hyvin piilossa. Lähti hyvin, kaarsi vähän alueella taaksepäin mutta korjasi itse ja löysi maalimiehen. Ilmaisu kaikinpuolin sama kuin ekalla.
Kolmas vasemmalla oikein tiheässä kuusikossa. Lähti lähetyksellä vinoon piilon suuntaisesti. Maalimies löytyi ja tuli ilmaistua. Yhdessä vaiheessa satutti itsensä johonkin ja kiljaisi, ei häirinnyt muuten vaan jatkoi toimintaa. Ilmaisua viisi haukkua joiden jälkeen ruokapalkka ja lelu.

Ihan ok treeni. Koira liikkui kivasti, meni about sinne minne käskettiin ja teki hyvin itsenäisesti töitä vaikka etsi välillä pidempäänkin. Maalimiehet eivät suorassa linjassa lähetykseen nähden vaan kaikki 10-20 metriä eteenpäin alueella.

Sitten Musti. :D Tehtiin peräänlähtöjä keskilinjalla aloittaen takaa ja edeten kohti tuulta. Penne oli ihan innoissaan kun ruokapurkki juoksi karkuun. Viimeisellä otettiin vähän pidempi eteneminen ja maalimies meni juoksun päätteeksi piiloon. Pikkuinen pyllersi perille asti epäröimättä ja taaksepäin vilkaisemattakaan, oikein kiljui maalimiehen perään kun tämä lähti etenemään. On se kyllä varsinainen. :D

Treenin jälkeen esineruutu Frescolle Niinan esineillä. Alue 50 x 50. Eka esine (uimalasit) nousi vähän vaikeasti mutta kuitenkin, tarkensi tosi pitkään. Välillä kävi muuallakin kun ei jaksanut tarkentaa loppuun asti. Toisella esineellä piti auttaa, mentiin yhdessä etsimään. Toinen esine oli kuusikossa aika lähellä takarajaa.  
Teki kuitenkin koko ajan sinnikkäästi hommia. Ihmeen paljon jäi tarkentamaan niitä kohtia jossa oli ollut esine Nemolle, ilmeisesti vanhat hajut häiritsivät.
Ihan ruosteessa koko esineet siis, vanha ongelma eli tarkennus on vaikeaa. Koira tekee kyllä töitä mutta esineet löytyvät ihan liian hitaasti. Kokeillaan hajuhakua tuohon näin aluksi. Ja treenataan, tuohan oli eka treeni sitten viime loppukesän. Olisi voinut tehdä vähän helpommankin aluksi.

Mustikuvia luvassa kunhan taas ehdin istahtaa kotikoneelle ja alkaa purkaa niitä kamerasta. Samanlainen pyllerö se on kuin ennenkin, jalkaa vaan tulee ihan pikkuhiljaa lisää. Vyötärölinjakin on jo näkyvissä. ;) Vaan palleja edelleenkään ei.

Eilen pestiin kaikki ikkunat. Oma hommansa tuossa taas oli, meillä kun on suurin osa vielä vanhoja ikkunoita joissa ei ole saranoita. Ne ovat pienen tapin varassa kehyksissä kiinni eli sisempi ikkuna täytyy nostaa kokonaan pois paikaltaan että kaikkiin pintoihin pääsee käsiksi. Olohuoneen ikkuna on niin iso että sitä en suostu nostelemaan, piti hankkia apuvoimia.
Tuossa vielä muutama kuva meidän "saranoista":

Oma hommansahan tuossa on mutta en silti haluaisi vaihtaa noita ikkunoita pois, ne ovat ihanaa vähän kupruista vanhaa lasia jossa on oma tunnelmansa.

Ja vielä päivän pakollinen Mustikuva. Metallikapula ei pelota: