Tallattiin alue, mitä on muutenkin alettu vihdoin viime aikoina tekemään. Keskilinja ehkä 150 m ? Alku tiheää nuorta koivikkoa, viimeiset 50 m vanhaa sammalmetsää. Tasainen maasto, ei kummoista tuulta.

Frescolle kolme maalimiestä valmiina. Ensimmäinen vasemmassa etukulmassa tai minusta kyllä jo ulkona alueelta. Pitää alkaa merkkaamaankin alue jatkossa. Voi laiskuus. 
Lähetin kulmaan, koira lähti vähän vinoon alueelle ja kun maalimieskin vielä oli kauempana ulkona, ei saanut hajua. Teki hyvän piston ja sai pahkeinen hajun kakkosesta joten painui yli keskilinjan ja maalimiehelle. Maalimies ison kiven päällä jonne meni myös koira.
Sitten takaisin alkuun ja etukulmaan. Meni maalimiehelle kun lähetin selvästi vinoon ulos alueelta. Lähti tosi nätisti sinne minne osoitin.
Ja koska kakkonen oli jo löydetty ja viiimeinen maalimies vasemmassa takakulmassa, jatko olikin lähinnä tyhjän juoksustusta. Hyviä keskilinjan yli lennossa lähetyksiä. Isoja pistoja ei kyllä tainnut tulla kuin kolme, neljännellä koira jo irtosi viimeiselle maalimiehelle jossa hyvä ilmaisu.

Ihan ok treeni. Keskilinjan ylitys oli yllätys, tuota ei ole tehnyt vuosiin. Omaa liikkumista keskilinjalla on syytä treenata. Yksi huono lähetys alussa, sanoin käskyn oudosti enkä valmistellut mitenkään joten koirakaan ei lähtenyt kunnolla. Otin takaisin ja oikeilla maneereilla lähti hyvin.

Mustille neljä peräänlähtöä, pikkujätkä oli ihan innoissaan.

Menneenä viikonloppuna lähinnä oleilua. Lauantaina käytiin Mustin kanssa Bauhausissa, kiva reissu pikkukoiralle. Paljon rapsutuksia ja kaikkea mukavaa. Etsittiin aitatarpeita ja autoiltiin pitkään, pikkuinen nukkui ja matkusti nätisti.
Iltapäivällä isäntä hallibileisiin ja me metsälenkille ja esineruutuun. Frescolle kapea suikale 10 x 50 m, kolme esinettä. Kuivaa kangasmaastoa, ihan uusi paikka Frescolle. Koira mukana tallaamassa. Haki kaksi ekaa oikein esimerkillisesti ja kolmannenkin mutta vähän pidemmällä paikantamisella. Pitkästä aikaa hyvä ruutu ! Pari viimeistä viime viikolla meni vähän ihmettelyksi, motivaatio oli jossain ihan hukassa jostain syystä.

Sunnuntaina Annalle katsomaan agivideoita talvikauden treeneistä. Oli erittäin opettavaista. Hämmästyttävää sanoa mutta ainakaan treeneissä oma meno ei näyttänytkään niin huonolta kuin olen kuvitellut, minähän vallan ohjasin Penniä. Hyvä minä, kerrankin. Pitää nähdä jossain vaiheessa isolta ruudulta omia kisavideoitakin, ohjaanko sielläkin vai meneekö ihan juoksenteluksi jo. Pitäisi hommata oikeasti se oma videokamera, niin tuo katselu olisi helpommin toteutettavissa jatkossakin.
Penne ja isot odottivat autossa reissun ajan, hienosti meni tuokin. Musti on kyllä loistomatkustaja. Pahoinvointia ei ole ollut lainkaan eikä riehumista juurikaan, enimmäkseen tuo nukkuu autossa. Ja odottaa aika rauhassa kun muut tekevät hommia.

Kuvassa mustavalkea (vielä leikkaamaton) kolli Tassulähteen Ralli, 2,5 v.

kuva: Jaana Laakso