Eilen käytiin pennun kanssa Helsingissä. Ensin matkustettiin junalla. Pikkuisesta junassa ja sen äänissä ei ollut mitään kummallista, istui sylissä ja heilutti häntää kanssamatkustajille.

Helsingissä käveltiin rautatieasemalla, asematunnelissa ja kaduilla. Kokeiltiin erinäisiä hissejä ja rullaportaita (sylissä). 
Käytiin työpaikalla hurmaamassa työkaverit ja Kampin Narinkkatorilla ihmettelemässä Paraolymipialaisten esittelytilaisuutta. Paljon ihmisiä, pyörätuoleja, ilmapalloja ja kovaa musiikkia. Ja Musti kuin kala vedessä. J On se kyllä hauska heppu, ei paineistu eikä pelkää mitään. Rullalautailija taisi olla ainut mitä katsoi kahteen kertaan.

 

Kotimatka junassa kesti vähän pidempään kun juna oli myöhässä. Tuo ei Mustia haitannut, se veti sikeitä penkin alla koko matkan. 

Kotona tuo alkaa olemaan ihan riiviö. Puree koko ajan jotain. Maisteltu on takkaa, sen luukkuja, eduslaattoja, portaita, nauloissaan roikkuvia pyyhkeitä, kenkiä, lattiaharjaa, vaatteita ihmisillä sekä ilman ja varmaan kaikkea mahdollista muutakin. Ihan hurja käyttämään suutaan tuo eläin. :D Onneksi ei vielä saa hampaannysillään mitään aikaiseksi. Toki kiellettyihin hommiin puututaan ja ohjataan tarmo muihin asioihin. 

 

Tarpeet tehdään enimmäkseen ulos ainakin aina kun emäntä tajuaa pennun sinne päästää.

 

Koulutettavuus tuntuu hyvältä, ruokahalu on pohjaton ja taistelutahto erittäin hyvä. Repii mitä vaan ja asenteella.

 

Musti on kova poika käyttämään ääntänsä. Vaativa väy väy kuuluu aina kun ei herra saa jotain mitä tahtoisi. Väyvättää meille, koirille ja kissoille. Fiksu tuo muuten on mutta ei vielä ole tajunnut että väy väy harvemmin meillä nopeuttaa hommia, saattaapi käydä vielä juuri päinvastoin ..

 

Mitään varsinaistahan Musti ei vielä juurikaan osaa. Nimensä tuntee ja sanan ei osaa aika kivasti. Seuraavaksi pitäisi varmaan opettaa komento irti, sille olisi käyttöä. :D
Ruokaa odottaa nätisti, ei rynni isojen kupeille vaikka ne annetaan luonnollisesti ensin. Osaa istua (ilman käskyä) kuppia odottaessaan muutaman sekunnin. Samoin muuten palkatessa istuu aina. Tulee kivasti nimellä tai tule-komennolla luokse. Remmissä on alusta asti liikkunut hyvin, ei vielä tajua vetää ja liikkuu sujuvasti eteenpäin, joskin törmäilee jalkoihin vähän väliä.
Sisään tulee kutsuttaessa vauhdilla ja saakin melkein aina siitä namin. Samoin autolle tulee isojen perässä ja odottaa kun se nostetaan autoon.
Yöt ja työpäivät (puolikkaat siis) Musti on isossa häkissä. Jää sinne tosi nätisti, ei kilju eikä protestoi. Yöllä käydään yleensä kerran ulkona tai vähintäänkin herätään kolmen - viiden aikaan pissulle ja kakalle.

 

Isojen koirien kanssa menee vanhaan malliin, tosin nuo murisevat pentuselle huomattavasti vähemmän kuin ennen. Penniä Musti kunnioittaa kyllä eikä mene härkkimään kun Penni kieltää. Frescolta pestään edelleen hampaat ja ikenet kun se sopivasti irvistää. Käytiin pikkulenkillä Frescon velipuolen Echon kanssa ja siellä huomasi että Echon leikkiessä Mustin kanssa, Fresco vähän kyttäsi tilannetta ja oli valmiina puolustamaan pentua. Eli mieltää poikansa kuitenkin jo tiiviisti lauman jäseneksi, niin ärsyttävä kuin se osaa ollakin.

 

Illalla puntariin ja valokuviin 10-viikkoisuuden kunniaksi. Ulkoisesti on kasvanut kovasti, jalkaa alkaa jo selvästi olemaan. Juuri eilen katsoin että nonni, nyt on ihan pikkupentupyöreä häipynyt maisemista. Sniff, tuo kestää ihan liian vähän aikaa.
Jälkihuomautus, se paino oli jotain kahdeksan kilon tietämissä kun puntariin päästiin.

 

Helsingin reissun jälkeen eilen isojen kanssa metsälenkillä. Pellonreunassa lähti jänis juoksemaan pitkin peltoa n. kymmenen metrin päästä meistä. Fresco oli onneksi selin korvakkaaseen eikä edes huomannut sitä ennen kuin se viiletti jo kaukana. Penni näki sen koko ajan jo ennen minua muttei tehnyt elettäkään lähteäkseen perään. Hyvä Penni !

Kaukokäskyjä Frescon kanssa. Alkaa selvästi hahmottaa seiso - maahan vaihdon aavistuksen kauempaakin. Treenata pitäisi enemmän. Tehtiin myös seuraamisen oikealle käännöstä joka on ollut ihan hukassa treenitauon jälkeen. Hyvin alkoi sujua sekin, pitää vaan kiinnittää tuohon huomiota jatkossakin eikä vaan kääntyillä.

 

Tiistaina Musti seuraili autossa Keravan kentän laidalla BH-kurssia ja sen jälkeen käveltiin kentän lähellä kaupunkilenkkiä. Tai lähinnä pyörittiin maan pinnassa kun tolleri Nova 6 kk pyöritteli pikkuherraa. Hyvää tekee tuollekin välillä olla alimmaisena. ;) Nähtiin lenkillä paljon vieraita koiria, tuo ei vielä oikein osaa kiinnittää niihin huomiota. Eikä tietysti tarvitse oppiakaan, hyvä noin vaan.

Frescon kanssa tehtiin malliksi kurssilaisille BH:n tottelevaisuusosuus. Ihan luokatonta, seuraaminen oikeasti huonoa, loppuosassa varsinkin kontakti puuttui. Istumisen valui jostain syystä maahan. Yleensä seisoo tuon jos jotain.
Huonon tottiksen osalta voi kyllä katsoa peiliinkin. En keskittynyt koiraan yhtään, en kertonut sille kunnolla mitä ollaan tekemässä ja muutenkin oli vähän kriisi päällä kun käytiin tuota ennen metsässä opiskelemassa jäljen janaa. Ei mennyt janatreeni ihan putkeen, ehkä kahdella kuudesta onnistui. Viimeisellä koira karkasi metsään liina perässään, oli tekemässä ihan muita hommia. Tyhmä ohjaaja, ensin opetetaan koira ja sitten vasta oletetaan että se osaa asian.
Tehtiin kentällä myös vieraat pk-esteet, ei ongelmia.

 

Tänään torstaina Pennin agit. Kouluttajana HSKH:n Marjo Hytönen jonka oppi oli mielestäni aivan loistavaa, sopi meille tosi hyvin. Marjo osasi aina sanoa mitä täytyy tehdä toisin kun ei homma toiminut. Rata oli aika haastava mutta jokainen pätkä saatiin ainakin jossain vaiheessa sujumaan, joskaan ei samalla radalla kaikkia.

 

Frescon kanssa käytiin metsässä janastamassa. Kahdeksan janaa joista kahdella ensimmäisellä ei mitään havaintoa koko jäljestä, kahdella seuraavalla vähän paremmin ja neljällä viimeisellä homma sujui jo ihan kivasti. Etäisyydet ovat vielä pieniä. Treeniä vaan, eiköhän tuokin lähde sujumaan.