Jo neljä kuukautta ! Ja toisaalta, vastako se on ollut meillä vähän yli kaksi kuukautta ? Tuntuu paljon pidemmältä ajalta.

Strategiset mitat tässä iässä ovat kotimittauksella 46 cm joka voi pitää paikkansa tai sitten ei ja eläinlääkärin vaa'alla toissapäivänä punnittu 13,1 kg. Tuon mukaan lisäystä viimeisimmässä kuukaudessa olisi tullut vajaat kolme kiloa ja seitsemän senttiä.

Ulkonäkö muuttuu hurjaa kyytiä koko ajan. Jalkaa kasvaa kuin rikkaruohoa ja kohta aletaankin olla kuuluisassa pelkkää jalkaa -vaiheessa. Karva vähenee vähenemistään vai kasvaako koira mutta karva ei ? On sillä kyllä jo joku karvanvaihtovaihe, haivenia tippuu tasaiseen tahtiin. Tällä hetkellä entinen karvapallo vaikuttaa erittäin vähäkarvaiselta aussieversiolta lukuunottamatta pentutukkaa jota vielä riittää.
Värikin tummuu. Hännänjuuressa on jo ihan tummanpunainen läntti, samoin takaselän päällisen punainen on tummempi kuin ennen. Muutenkin läikkää tuntuu tulevan lisää.

Luonne on edelleen erittäin vakuuttava. Pelottavia kohteita ei oikeastaan ole löytynyt, mitä nyt naapurin hevosille on sanottu pari kertaa Buh. Ja auton taakse liikennevaloissa tulleelle moottoripyörälle kanssa. Mutta nuo ovat olleet erittäin laimeita reaktioita, ei mitään varsinaista pelkoa.
Koirien suhteen Musti tuntuu olevan omistava. Hänen Leikkikaverinsa on Hänen Leikkikaverinsa, siihen on turha tulla aikuisten koirien itseänsä tuppaamaan.
Kiihkeä tuo kanssa on. Kuumuu melkoisesti tietyissä tilanteissa. Ulospäästämistä pitää jo vähän kontrolloida, muuten pentu roikkuu melkoisella kiihkolla isänsä karvoissa.

Yksinolo sujuu edelleen häkissä mutta siellä erittäin hyvin. Musti on rauhassa ja ilmeisen hiljaa. Tuosta tykkään Mustissa kovasti, se ei hermostu jos se jätetään yksin. Esim Frescon tottissessioiden ajaksi se saa yleensä mennä sisään jossa odottaa hiljaa ja rauhassa kunnes pääsee taas ulos. Ei kiljumista tai ravaamista. Sen sijaan autoon jätettäessä se haukkuu kun tietää että toinen pääsee tekemään kivaa. Se on kyllä puhtaasti kiihtymistä eikä ahdistusta yksinjäämisestä.

Järki tuntuu ihan pikkuhiljaa asettuvan asumaan pikku-Mustinkin päähän. Kaikkea pitää kyllä maistaa ainakin pari kertaa mutta hetkeksi se usemmiten uskoo irti-käskyä. Pentu osaa rauhoittua sisällä hyvin ollessaan väsynyt, nytkin nukkuu viereisessä huoneessa pihapäivän päätteeksi. Musti muuten on edelleen tuossa suhteessa aika itsenäinen ja itsevarma, nukkuu usein eri huoneessa kuin missä muut ovat. Eikä pompi mukaan kun joku liikkuu, toisin kuin aikuiset koirat.

Automatkustaminen sujuu edelleen erittäin hyvin. Nykyisinhän Mustilla on oma yksiö kun sen ja auton vaihdekepin välinen suhde ei oikein kuulu niihin hyväksyttäviin.
Remmissä penne kulkee useimmiten oikein nätisti, tosin välillä pitää roikkua omassa ja kavereiden naruissa. Kaupunkikävelyillä ollaan käyty Frescon seurassa muutaman kerran. Ja jokunen kerta jopa Penninkin kanssa.

Ja vielä vähän harrastuskoulutuspuolesta:
- Hakumetsässä on käyty nyt kahdeksan kertaa. Musti tietää jo mitä tullaan tekemään ja käyttää hyvin nenäänsä. Ei vaadi näkö- tai kuuloärsykettä lähteäkseen etsimään. Mennään liinassa kunnes pentu saa selvästi hajun, sitten se saa jatkaa yksinään.
Myös ilmaisu sujuu. :) otetaan tällä hetkellä 5-10 haukun pätkiä, välillä tosin lyhyempiäkin.
- Jälkeä on tehty ihan luvattoman vähän. Kiihtyy edelleen ruoasta tosi paljon, en tiedä miten tuota veisi eteenpäin.
- Tottista on tehty kohtuullisen vähän. Kontakti on luonnostaan kiva. Menee käskystä maahan ja istuukin ellei sekoita noita. Perusasentoa tehty seinän vieressä jonkun verran.
- Agilityssä tehty vain putkea. Kontaktitreenit voisi aloittaa nyt lomalla Sarin ohjeilla. Samoin kiertäminen olisi jo hyvä opettaa.

Ja kuvia:

Korvien asento ei ole ainakaan isältä perittyä:
1727452.jpg

Vähän outo kuva kun ei tuo vielä varsinaisesti seiso käskystä mutta antaa jotain käsitystä kokonaisuudesta. Huom, se ei ole takakorkea vaikka tuossa siltä näyttää.
1727456.jpg

Kaiva vielä vähän ! Sanoo laaduntarkastaja Musti.
1727486.jpg

Juuri siihen se puu, hyvä äijä !
1727463.jpg

Kenttäkin laajentui taas muutaman metrin. Kyllä tuossa kelpaa treenata. :)
1727492.jpg

Ai niin, blogittaja kesälomailee seuraavat neljä viikkoa. Enimmäkseen kotimaisemissa kyllä mutta tavoitettavuus sähköpostitse lienee silti huonompaa kuin normaalisti, vastaukseen voi mennä päiviä minuuttejen sijaan. Ihan tervettä lie tuokin.