Torstaina Pennin agitreenit. Tehtiin FAO Open Class -rataa joka kivasti olikin agitokolassa valmiina, säästyttiin kantamiselta. Meni ihan kivasti, mitä nyt tiukassa kohdassa rimat tippuivat jonkun kerran ja kepeille menon hutiloin itse. Löysä olo itsellä, ei tullut oikein tsempattua.

Tuli ilmoitettua vähän epähuomiossa totaalisen keskeneräinen Fresco tokokisaan elokuulle. Piti vallan siis alkaa treenaamaan. Ruutu ihan ruvella, menee kyllä kun näkee siellä lelun, muuten stoppailee matkalla. Treeniä. Seuraaminen löysää. Pitää funtsia miten tuota parantelisi, en uskalla palkata kamalasti lelulla kun se tuntuu ottavan heti jalan päälle. Ontui siis sunnuntaina taas.
Luoksetulo tavanomaisen hidas, pysähdyksiä en ota treeneissä ainakaan varsinaisesti liikkeen yhteydessä. Kaukokäskyt työn alla. Seiso-istu menee vielä väärällä tekniikalla, tulee vähän eteenpäin. Voi olla etten ala tuota korjata enää. Matkaa pitää ottaa lisää ja varmuutta lisätä plus selkeyttää omat käsimerkit, sotken välillä maahamenoa ja istumista epäselvillä merkeillä. Kaikkiaan kuitenkin perusidea jo selvillä.
Tunnari työn alla. Periaatteessa osaa mutta mikä tahansa muutos rutiineissa tuo vielä epävarmuutta jolloin nostelee vääriä (varmistelee, ei tuo), pureskelee, tuo hitaasti. Kaikki nuo jäävät pois kun on varma itsestään ja tekemisestään. Epävarmanikin tuo kuitenkin 90-prosenttisesti omaa.
Vieläkös siellä muita liikkeitä oli ? Noudot saavat mennä omalla painollaan, metallinkin tuo vaikkei tuhannen halukkaasti. Liikkeestä istuminen pitäisi mennä ok tai sitten ei.

Mustin kanssa opeteltiin torstaina ilmaisu. Mustista näkyy tulevan haukkuva hakukoira kuten isästäänkin. Sai ideasta hienosti kiinni kahden minuutin opetuksen jälkeen ja haukkui nätisti Laurankin lauantaina. Jatketaan tuota hakutreeneissä sen mitä niitä saadaan kasaan nyt kesällä kun porukka tuntuu olevan lomalaitumilla.

Muutama kuva viikonlopulta.

Musti kuikkaa:

Isänsä rentoutuu. Ihme asentoon koira itsensä saakin:

Fresco vietti melkein koko viikonlopun öitä lukuunottamatta ulkosalla. Se kun on tuossakin suhteessa meidän luottokoira, saa makailla toistaiseksi osittain aitaamattomalla pihalla tuntikaudet ilman valvontaa. Penni ja Musti joutuvat tarhaan jos yksinään jäävät pidemmäksi aikaa. Ei sinänsä että Pennikään mihinkään lähtisi, varmistelen vaan jos koiria sattuu kulkemaan tontin ohi. Ja Mustin pihallapysyvyydestä nyt ei tietenkään vielä voi mennä minkäänlaiseen takuuseen vaikkei se kertaakaan ole vielä mihinkään luikkinutkaan.

Musti laadunvarmistajana aitahommissa. "Tähän sitten lyöt sen tolpan!"

Lopuksi jotain ihan muuta eli sisiliskoja. Noita on meidän pihalla aika paljon, ei vaan ole ennen tullut moisia kuvattua:

Jännästi tuolla viimeisellä näkyy uuden hännän kasvaminen pudotetun tilalle.