Maanantaina hakutreenit. Mukana omasta porukasta kolme koiraa plus Musti ja Fresco sekä vierailijana aussie Jumi.
Mustille tuulihakua ja ilmaisua. Viisi maalimiestä joita lähestyttiin tuulta vasten parin-kolmenkymmenen metrin päästä. Pysähdys ja pentu irti kun sai hajun. Eteni reippasti ja enimmäkseen suoraan maalimiehille ja aloitti ilmaisun heti. Maalimiehet olivat passiivisia, purkit piilossa. Ilmaisua 5-10 haukkua ja palkka.

Frescolle tallattu alue jossa ensin etukulmissa maalimiehet. Vasen odotti kunnes saavuin ja palkkasi luvalla, oikean piti palkata viiden haukun jälkeen mutta kyllä siinä aika monta kymmentä ehti tulla. ;) Maalimies oli etukulmassa joka tallattiin vahingossa ihan ylipitkäksi eli ainakin 70 metrissä. Itse en risukkoisessa maastossa mennyt sinne asti vaan huusin palkkaamaan.
Seuraavaksi kaksi tyhjää. Ok, Eka kyllä varsinkin aika leveä pisto. Kolmas maalimies vasemmalla n. viidessäkympissä. Oli jostain syystä vaikea, löytyi vasta kolmannella lähetyksellä. Tuo olisi kokeessa jäänyt maastoon, sitä ei ole aikoihin treeneissä sattunutkaan. Seuraava tyhjä pisto huono, ei uponnut tarpeeksi alueelle alussa. Lisäksi eteni jotenkin oudosti ja löytyi lopulta haukkumassa viimeistä maalimiestä lähellä keskilinjaa mutta vasemmalla puolella kun se oli lähetetty oikealle. Hups.

Tiistaina aamupäivällä lenkille Lauran ja koirien kanssa, illalla taas Jokelan tokokisoihin. Ovatkin ekat kisat melkein kahteen vuoteen eli kauan meni sulatellessa ajatusta voittajaluokan treenauksesta. :D Nytkin treenaus aloitettiin ennakkoajatusten mukaan liian myöhään eikä varsinaista treenivarmuutta saatu mutta yllätykseksi kaikki kuitenkin sujui kisoissa omia kämmejä lukuunottamatta.  Eniten jännitin koiran mielentilaa ja toimivuutta kehässä parin kuukauden takaisen hakukisan tottisfiaskon jälkeen. Nyt kuitenkin koira tuntui koko kokeen ajan alkaen tosi hyvältä. :)

Paikallaanmakuu 10. Vinkui aavistuksen jätettäessä, tuohon pitää alkaa kiinnittämään huomiota.
Seuraaminen 9,5. Tuntui hyvältä ja kaikki tarpeellinen tuli tehtyä. Pienet askelmäärät oikealle ja vasemmalle tarvitsevat treeniä, en oikein tiedä miten ne pitäisi tehdä.
Liikkeestä istuminen 10, ei huomauttamista.
Luoksetulo 9. Frescomaisesti ei tuulennopea, seisominen olisi voinut olla terävämpi.
Ruutu 10. Hieno ! Meni vähän oikeaan laitaan mutta hyvää vauhtia ja suoraan sisään. Pysähtyi nätisti, maahan mennessä otti askeleen tai pari eteen. Treenattava.
Hyppynouto 0. Ihan oma moka. Heitin vinoon, koira kävi aika kuumana ja katsoi jo nyt kapulaa eikä estettä. Silti sanoin tapani mukaan vain hae enkä ottanut mukaan luvallista hyppy-komentoa. Pääh.
Metallinouto 10. Hyvä. Toi tapansa mukaan ravaten mutta erittäin reippaasti häntä pystyssä.
Tunnari 10. Hieno taas ! Meni laukalla, alkoi tarkistaa, otti oman heti kun tuli kohdalle ja toi laukalla ! Onkohan tuo ikinä tuonut mitään laukalla?
Kauko-ohjaus 8. Ihan ok. Pari väärää asentoa jotka kyllä korjautuivat tuplakäskyllä. Ekalla käskyllä makuulta seisomaan ei tainnut itse asiassa nousta ollenkaan. Treeniä tuollekin.
Kokonaisvaikutus 10.

Eli tuloksena ykköstulos pistein 284,5 ja toinen sija heti Sampan ja Töpön hienonhienon tuloksen 298,5 jälkeen. Tuomarina oli Harri Laisi.
Vitsi että olen tyytyväinen. Hieno poika Rekku !

Nyt aletaan ihmetellä EVLn liikkeitä, tuskin kisataan voittajassa enää enempää.

Ja jotta päivä olisi täydellinen, Kissaliiton rotutoimikunta hyväksyi kokouksessaan meidän Tenkasen liiton rekisteriin. Se on nyt siis ihan näyttely- ja jalostuskelpoinen kissa Suomessa. :)

Mustiakin kiinnostaa mitä tarhassa touhutaan:

Keskiviikkona peltojäljelle linjoille. Nyt Mustin puussakiinniodottelu sujui jo hiljaisemmin kuin viimeksi, haukkui vaan hetken alussa. Jouduin virittelemään sen Frescon ylisuurella pannalla kiinni kun sen oma oli mystisesti hukkunut johonkin matkalla.
Jäljet aika samanpituiset kuin viime perjantaina, Frescolle vähän pidempi. Mustilla kaksi purkkia ja kolme keppiä. Reagoi selvästi keppeihin kunhan sitä ei päästä kaahaamaan. Pari ilmaisi jo ihan oma-aloitteisesti. Veto oli ihan kamalaa, vauhtia pitäisi saada pois. Jotenkin.
Frescolle kuusi keppiä joista yksi jäi matkalle. Lisäksi pyöri kahdessa kohdassa ihan kuin olisi etsinyt keppiä mitä noissa ei ollut. Mikä lie haju.
Paluumatkalla Penni Hyötykoira paikansi Mustin pannan. En kyllä tajua miten sen lukko alunperin oli auennut kesken lenkin. Toivottavasti tuota ei tapahdu kriittisemmässä paikassa. Onneksi lukon saa "lukittua", pitää alkaa käyttämään tuota jatkossa.

Päivällä oli vielä ihan pakko kokeilla evl-liikkeitä eilisen onnistumisen jälkeen. Merkkiä Fresco ei vielä osaa eli sille en lähetä vaan vein seisomaan. Ruutuun meni evl-tyylisesti lujaa ja innolla. Ruutu on muutenkin parantunut, siihen on tullut lisää vauhtia ja määrätietoisuutta. Alkaisikohan tuo pikkuhiljaa vähän tajuta niiden törppöjen merkitystä ? Ehkä.
Ohjatun kapuloita haki samoin mielellään ja jopa sieltä puolelta jonne näytin. Ei kyllä tehty tuota läheskään täyspitkillä matkoilla. Loppuasentoon pitää kiinnittää huomiota, tuo helposti vinoon ohjatussa.
Tunnaria ei taaskaan osannut. No, hyvä kun se eilen muistui mieleen. :D Ja onnistuihan sekin sitten lopulta pienen miettimistauon jälkeen.

Illalla muutama ampuminen seuraamisessa Frescolle. Käänsi päätään parissa ekassa. Palkkasin frisbeellä aina kun otti kontaktin uudestaan, nousi joka pätkällä enemmän eikä paineistunut tms. yhtään. :) Ei huono.

Torstaina aamupäivällä jäljelle Tuusulaan Niinan ja tollereiden kanssa.
Frescolle Niinan tallaama tunnin vanha kiharainen jälki seitsemällä kepillä. Kepeistä kolme jäi jostain syystä. Eka oli ihan selvä, jouduin kepin tienoilla pysäyttämään koiran ja laittamaan sen maahan kun odoteltiin että läheisellä tiellä kulkeva nainen sai oman koiransa pois metsästä. Kahdesta muusta ei havaintoa, koira ei merkannut niitäyhtään.
Ajoi ja nostikin jäljen ihan mukavasti, mehän ollaan ajettu tosi vähän vieraiden jälkiä. Ei näytä tekevän isoa eroa.
Mustille ekaa kertaa vieras jälki, kaksi purkkia ja kolme keppiä. Meinasi hukata jäljen muutaman kerran, maastossa oli selvästi paljon muitakin hajuja. Eikä ihmekään, tuo on vilkasta treenimetsää. Muuten painalsi ihan pätevästi ja innokkaasti eteenpäin. Purkki-ilmaisut ok, kepeillä sai jarruttaa ihan kunnolla. Ekalla meni maahan ilman että itse oikein tajusikaan miksi.
Mitähän Niina noilla jäljillä oli pituutta ?

Aloin naksutella Mustille noutoa. Tuo on eka kerta kun teen noutoa ihan puhtaan operantisti, saapa nähdä mitä siitä oikein tulee. Musti kokeili ensin haukkua, ehkä 60 haukun sarja lähti aika helposti. Kun maahanmenollakaan ei tullut palkkaa, se alkoi huomioida kapulaa. Aika äkkiä homma eteni siihen että pulikkaa alettiin järsiä etuhampailla. Tuossa kohtaa pohdin vähän aikaa että onkohan tämä sittenkään hyvä idea. :D Nyt kolmen treenin jälkeen penne ottaa kapulan suuhun, tosin ei kyllä pidä sitä kauaa. Eikä kaiketi vielä ole tarkoituskaan. Tuo on hauskaa Mustin kanssa kun se ei väsy eikä kyllästy vaan yrittää sinnikkäästi koko ajan jotain millä naksun ja palkkion saisi. Jatketaan harjoituksia ja pidetään treenihetket lyhyinä.

Tässä kyytiä saa ruutumerkki. Jotain tekemistähän se pitää pienellä koiralla olla kun yksin pihalle jätetään.

Perjantaina sadepäivä. Oltiin ja ihmeteltiin ja lenkkeiltiin. Illalla laivaan ja Tallinnaan jossa  viikonloppuna kissanäyttely kera Nuupin. Tuloksena se mitä haettiinkin eli kaksi CACEa. Nyt niistä kaikkiaan kahdestakymmenestäviidestä sertistä puuttuu enää yksi. Tosin kahdessa seuraavassa näyttelyssä on sen verran kilpailua että voipi olla että joudutaan valmistumista vielä odottelmaan hyväkin tovi. Mutta joka tapauksessa seuraavan sertin myötä Nuupista tulee joko EC, Eurooppa Champion (jos valmistuu tänä vuonna) tai SC, Supreme Champion (jos valmistuu ensi vuonna). Muuttavat titteli nimen vuodenvaihteessa, siksi noin hassusti.

Kaikkiaan viikonloppureissu sujui hienosti, Saarikoski hoiti taas järjestelyt esimerkillisesti. Koirat olivat kotona isännän seurana, kivaa oli ilmeisesti ollut niilläkin.