Maanantaina Tuusulassa tottistamassa hakuporukan kanssa.
Frescolla ekalla stintillä pk-juttuja. Muuten hyvää mutta liikkeestä seisomisessa hipsi taas. Niina oli lähellä ja kielsi liikkumisesta, ei tainnut mennä ainakaan vielä jakeluun.
Toisella stintillä ruutu jossa lähti merkiltä metsään (ihan kirjaimellisesti siis), pysäytyksellä ja toisella käskyllä löysi jopa ruudunkin.
Merkkiä, menee jo paremmin merkin taakse. Kävin kerran kiertämässä ja koskemassa merkkiä, meni tuon jälkeen selvästi paremmin. Rutiinia tarvitaan merkkiin mutta se alkaa hahmottua. Ruutua ei minusta edelleenkään tajua. Juoksee kyllä mihin näytetään mutta ei varsinaisesti tiedä mihin pitää mennä. No, eipä tuota ole kyllä viime aikoina oikein treenattukaan eli mistäpä se olisi koirapoika homman oppinutkaan.
Hyppynoutoa metallilla, ei ongelmia.
Pari tunnaria, etenkin toinen ihan priima. Tunnariin parempi palkka, esim kissanruokaa. Jos varmistelu vähenisi ja tuonti nopeutuisi tuolla.
Jokuset kaukot pienellä etäisyydellä, enimmäkseen toimi hyvin, muutamassa maasta seisomaan taisi tulla vähän eteenpäin.

Kaikkiaan kuitenkin olen tosi tyytyväinen, koira oli intopinkeänä koko ajan ja sen kanssa oli kiva tehdä. :)

Mustin kanssa leikittiin aluksi. Leluna Berran nahkainen saalisrätti, tuntui olevan kiva kuten arvelinkin. Ruutuun lelulle lähetyksiä, menee hyvin ja innokkaasti, paikalla oleva lelu kiinnostaa nykyisin. Vielä on vähän vaikeuksia saada penne lelun kanssa luokse, leikkisi mieluummin itsekseen. Samahan tuo oli nuorena isällänsäkin.
Kontaktia, perusasentoa, pieniä seuraamisia ja paikallaoloja molemmissa asennoissa. Maahanmeno on tällä hetkellä huono, ei mene loppuun asti eikä aina edes puoleenväliin. Tuohon voisi ottaa vaikka naksukuurin.
Keskittyy hyvin, ei häiriinny muista koirista ympärillä. Kerran oli lähdössä Jaden luo mutta kääntyi pari metriä edettyään heti kun kielsin. Siitä kunnon kehut ja palkka.
Pitää järkätä joukkotreenejä silloin tällöin läpi talven niin pysyy Mustillakin rutiini niihin.

Tiistaina Agitokolaan jossa ATDn järkkäämä Korrien kolmen kerran tokokurssi. Nyt ekalla kerralla kouluttajana oli sijainen Angelica Leiman jolta saatiin oikein hyviä treenivinkkejä. Aiheena oli tunnari ja idari jotka tehtiin Frescon kanssa kisamaisesti molemmat. Ei päästy näyttämään ongelmiamme, Fresco teki molemmat liikkeet oikein nätisti. Tunnarissa palautti ravilla kuten tavallista, en ota tuosta mitään stressiä. Idarissa oli siirtänyt seisomisessa ja istumisessa kerran tassua, muuten erinomainen. Rutiinia ja sen rikkomista eli paljon treeniä tarvitaan kyllä omasta mielestä vielä molempiin.

Muiden tehdessä kouluttajan johdolla tehtiin seisomisen vahvistamista. Jätin Frescon seisomaan ja kiertelin itse ympäri hallia. Kerran liikautti tassua josta kielsin, muuten seisoi hyvin. Ei ollut kyllä mitenkään erityisen varman oloinen vaan vähän pälyili ja kyseli homman nimeä. Pitää treenata tuota paljon eri ympäristöissä ja häiriöillä, vahvistetaan seisomista nyt oikein urakalla. Jos auttaisi pk-puolen hipsimiseen.

Mustikin oli hallissa. Tehtiin lähinnä kontaktia ja perusasentoa. Pentu keskittyi hyvin vaikka hallissa oli kymmenisen koiraa kun ryhmiä treenasi kaksi samaan aikaan.

Vanha kuva arkistoista taas, pihavahdit kotiovella:

Jatkettiin samaa kun vauhtiin päästiin eli keskiviikkona Jokelaan tottistamaan. Tehtiin enemmän tai vähemmän kisanomainen treeni.
Fresco suoraan autosta kentälle, oli ihan täpinöissään ja piippasi huomattavan paljon. Seuraaminen ok. Liikkeestä istuminen ok. Liikkeestä maahan nousi hetkeksi kun loittonin, pariinkin kertaan. Pahkeinen, mikä juttu tuo nyt on ?
Noudoissa varasti tasamaan. Hypyt ok. Tasamaalla lisäksi murahti ärähti kapulalle mennessää, ihan uusi juttu tuokin.
Paikallaolossa tosi skarppina, oli taas nytkäissyt kun loittonin.

Eli ei kun uusia ongelmia vaan. Pitäisikö lopettaa treenaaminen siinä vaiheessa kun homma sujuu ? Äh.

Lisäksi tehtiin hiekkakentällä ruutu, onnistui hienosti. Merkille tosin lähetin vain parin metrin päästä mutta ei huono sekään.

Ennen tottista lenkeillä kuopilla, kaikki koirat mukana.

Torstaina retkeiltiin karpalosuolla, koirat nauttivat pitkästä metsälenkistä. Penni ja Musti leikkivät taas paljon ja kun Penni kyllästyi, Musti pyyhälteli yksinään pitkin tienoota. Pysyi kuitenkin sievästi näköetäisyydellä koko ajan. Fresco rauhoittui niin että makaili välillä mättäiden vieressä kun emäntä marjasti.

Perjantaina haettiin juoksun aloittanut sijoituskissa Lilli Lahdesta meille.

Lauantaiaamusta raunioille jossa umppari-ilmaisutreenit. Meitä oli aika vähän eli otettiin kaikille Frescoa lukuunottamatta kaksi kierrosta ja Frescolle sitten vähän pidempi etsintä. Tuo meni tosi hyvin, Fresco oli hienosti kuulolla ja meni juuri sinne minne käskettiin vaikka haistoi pidemmältä ettei siellä ketään ole. Löysi maalimiehet helposti ja ilmaisi hyvin. Viimeinen kaivo oli jostain syystä vaikeampi, sai hajun vasta ihan kaivon vierestä mennessään. Kaikki muutkin piilot kaivoja / hankalampia umppareita.

Mustille kummallakin stintillä neljä piiloa joista osa umppareita ja osa muuten vaan erilaisia piiloja mitä on totuttu etsimään. Hienosti poika toimi vaikka osa oli aika vaikeita ja pari ihan umpiumppareita joihin ei edes nenää saanut vaikka yritti. Vähän ekalla tuollaisella kesti että alkoi ilmaisemaan mutta alkoi sitten kuitenkin ihan itse ilman apuja. Taitava pennekoira !

Treenin jälkeen pakkasin koirat sekä Lillin autoon ja hurautettiin Turkuun. Siellä meitä odotteli nuoriherra Kiho eli Treselle's Arnold Big joka seulonnan jälkeen on valkkautunut Lillin sulhaseksi.
Pariskunnalla synkkasikin nopeasti ja jo illalla hommat oli hoidettu.

----

Jos visiitti onnistui toivotulla tavalla, brittipentusia olisi odotettavissa vuodenvaihteen tienoilla.

Emänä siis oma kasvattini Lilli, Piin ja Nuupin kohta nelivuotias kaunis tytär. Lillin tausta on puhtaasti tanskalainen, molemmat vanhemmat kun ovat Tanskan tuonteja. Lilli itse on käynyt näyttelyissä IC-titteliin saakka, saavutuksina on useita VP- ja TP-mainintoja sekä Kategorian Paras Nuori. Luonteeltaan Lilli on mukava kissa, ei aiheuta hankaluuksia missään. Se on myös ollut erinomaisen terve koko ikänsä. Ennestään Lillillä on yksi pentue Sinisilkin kissalassa.

Isänä pentueessa on nuori sininen Kiho. Kihonkin vanhemmat ovat tuonteja, isä Ruotsista ja emä Venäjältä. Kiho on hyvin mukava ja ystävällinen luonne. Sillä on erinomainen turkki ja kroppa sekä aivan mahtava luusto. Kiho on suuri kissa, kokoa riittää parin Lillin verran vaikkei Lillikään naaraaksi erityisen pieni ole.
Kiho on käynyt näyttelyssä kerran, se oli brittejen erikoisnäyttelyssä elokuussa Värin paras nuori sekä sijoittui epävirallisessa paras turkki -kilpailussa kolmanneksi.

Toiveena olisi rodunomaisen näköisiä hyväluontoisia ja terveitä pentusia joita kehtaa kotisohvan lisäksi näyttää näyttelyissäkin.
Väreinä sininen ja mahdollisesti myös lila.

----

Sunnuntaina sateisen metsälenkin jälkeen taas yllätys yllätys autoon ja Turkuun. Ja sieltä Lahteen. Huh mitä ajelua, yhteensä viikonlopun aikaan kilsoja kertyi about 1100. Alkoi jo tuntua että kasvatan juuret autonpenkkiin. 
Isäntäkin oli juuri sopivasti Ahvenanmaalla kalassa (hmm) joten koiraparat keikkuivat mukana koko hurjan kilometrimäärän. Eivät kyllä pistäneet pahakseen, inahdustakaan ei kuulunut koko reissun aikana.

Sunnuntaina juhlittiin myös kissalauman nestorin Pepin 12-vuotissynttäreitä. Onnea onnea Peppi ja paljon terveitä päiviä ! 
Peppi on ihan loistokunnossa tätä nykyä. Sinänsä tuo on pieni ihme koska kolmisen vuotta sitten syksyllä sillä oli vakavia ongelmia maksa-arvojen kanssa. Meidän luottolääkärikin silloin jo kysyi että vieläkö viet kotiin vai lopetetaanko nyt, niin huonossa kunnossa mummo oli. :( Onneksi vein kotiin, Peppi parani ihan hetkessä eivätkä vaivat ole sen jälkeen uusiutuneet.