Niin se on taas kuukausi mennyt. Mustin mitat tänään 19,4 kg (plussaa reilu kilo) ja 53-54 senttiä eli ehkä sentin verran vielä korkeutta tullut.

Potretit pimeydessä eivät ottaneet onnistuakseen yhtään mutta kyllähän noista perusasiat selviävät: Seisomisasento on kamala, kuvia otettiin kymmenittäin ja tuo on se vähiten paha. Päätään ei suostunut laskemaan yhtään.
2059217.jpg

2059218.jpg

Musti on massavoitunut ja kasvattanut karvaa aavistuksen lisää.

Korvaliimaukset on avattu mutta vasen on kyllä edelleen aika terhakas. Nousee välillä melkein pystyyn kun penne innostuu jostain. Saa nyt kuitenkin olla noin, ei se taida enää tässä iässä oikein liimailulla täysin asettua.
Delta River -blogissa on tuore kuva Mustin isoäidistä Javasta ja hyvin tutun näköisistä korvista. ;)

Mustin järkevyys sen kuin lisääntyy. Sen voi pitää jo useimmissa tilanteissa irti eikä se sinkoile hallitsemattomasti. Toki kontaktia pentuun pitää tällöin pitää koko ajan aktiivisesti.
Kissojen kiusaus on täysin unohdettu, hyvä noin.
Isoille koirille pitää vielä toitottaa kiihdyttävissä tilanteissa mutta tuokin on jonkun verran vähentymään päin. Helpotuksen huokaus meiltä kaikilta. ;)
Syömistilanteen paranevat, Musti ei enää tunge useinkaan Pennin kupille ja uskoo kiellosta jo sinne erehtyy. Oman ruoan syöminenkin on ehkä vähän rauhoittunut, kupista ainakin syödään aavistuksen rauhallisemmin. Treeneissä tuo ei taida näkyä ?

Ekat yksiolotuhot on tehty, Musti on järsinyt kodinhoitohuoneen ovenkarmia. Ei pahasti mutta vähän. Noihin on laitettu metallisuojia ja oma kotiintulo siirretty pääovelle.

Jälkeä ei olla juurikaan tehty viimeisen kuukauden aikana. Hakua ollaan treenattu ja otettu taas yksi askel eteenpäin valmiiden maalimiesten muodossa. Nyt aletaan jo valmistautua talvitauolle tuon suhteen.
Tottista on tehty. Kokonaisissa liikkeissä ei olla juurikaan edistytty, tuntuu että esim sivulletulo on huonontunut (treenin puutteessa). Luoksetuloa ja jääviä on tehty palasina, samoin ruutua. Sisätreeninä on ollut nouto jossa ollaan vähän edistyttykin, pureskelu on vähentynyt minimiin ja esineen pito onnistuu pieninä hetkniä.  Muut koirat eivät häiritse Mustia hommia tehdessä, sen voi helposti pitää vapaana tottiskentällä vaikka siellä on muitakin.