Maanantaina tottista.

Fresco ihan kierroksilla. Tehtiin vähän seuraamista (vinkuu pahkeinen ekoilla askelilla, tuon kanssa pitää olla nyt tiukkana), jääviä (pysyy kun katson sitä vaikka kaukaakin, muuta en uskalla nyt edes kokeilla. Pitää hommata peili.), luoksetuloa (menee seisomisessa maahan, nytkii kun loittonen ja saattaa nostaa etupäätään). Myös merkkiä (hyvin, tosin ei mene aina taakse mutta en nyt puutu tuohon), ruutua (ekalla  lähti väärään suuntaan mutta sen jälkeen hyvin), ohjattua (tehtiin vaan kerran, onnistui ja pysähtyi jopa merkillekin).
Virettä pitäisi nyt hilata vähän alas, kaikkeen paikalla olemiseen on tullut ihan turhaa levottomuutta. Vitsi että valmiit liikkeet onnistuukin sössimään noin.

Mustille muutama sivulletulo ja seuraamisaskel, oli alussa levoton sekin. Pitää jatkossa tehdä alkuun muuta eikä noita missä turhautuu ja alkaa vingahtelemaan. Tehtiin ruutua, meni hyvin. Kestää jo sivulleottamisen ennen lähetystä, ei ainakaan aina varasta :D tai unohda mitä on tekemässä.
Ja leikkii ja syö samassa treenissä, tuo edistystä !

Pyörittiin paljon vapaana muiden ihmisten ja Nova-tollerin ympärillä. Musti oli erittäin fiksu penne, pysyi ohjaajan lähellä vaikka oli vapaalla eikä kiinnostunut Novasta yhtään. Tuo homma ainakin pelaa. Tehtiin myös Novan kanssa pari paikallamakuuta pennut parin metrin päässä toisistaan. Pituuttaa ehkä 30 sek ja matkaa alle 10 m.

Musti harjoittelee kontakteja:

Mustin korvat ovat taas (joskaan ei kuvassa) vapaalla. Katsotaan miten käy toistaiseksi eivät ole pystyssä. Ovat kyllä erittäin kevyet. Kuvaa tulee kunhan valoa löytyy niin että voi kuvata.

Tiistaina käytiin moikkaamassa ihanaista Vespa Kariluotoa. Ihan sikamukava penne, reipas ja avoin.

Kotona jatkettiin noutoharjoitteita.
Musti nostaa kapulan maasta ja pitää sitä (välillä jopa istuen, välillä muussa asennossa) hetken pureskelematta. Tuo myös reippaasti kohti joskaan ei käteen asti jos pulikan heittää kauemmas. Ja etsii käytöstä poistetun tunnaripalikan takkapuukorista treenin jälkeen ja toiveikkaana edelleen tuo sitä luo. Jos tunnaripalikat poistetaan kyseisestä korista, Musti tuo sieltä takkapuita. Oma-aloitteinen ja luova vekara siis.

Fresco osaa tuoda vasemmalle heitetyn kapulan eteen. Oikealle heitettynä asia on edelleen hepreaa ja pulikka palautuu minne sattuu, välillä jopa ohjaajan vasemmalle puolelle. Mutta edistystä siis tuossakin. Pitää varmaan vaihtaa kapula metalliseen, Fresco pureskelee ihan kamalasti kun se on epävarma siitä mitä halutaan. Kun taito menee aivoon asti, pureskelu jää pois. Ainakin jos aiempia treenejä muistelee.

Ai niin, unohtui mainita aiemmin että viime viikonloppuisessa URKin kissanäyttelyssä tassulähteenläisiä edustivat taas Ilonan kissat eli Lassi, Siiri ja Selma. Lassi sai hienosti CAPEn, Siiri CACn ja Selma hävisi taas tutulle Lotta-kilpakumppanille saaden Ex kakkosen.

Heikki Siltalan ottamassa kuvassa poseeraa Siiri:

On sillä vaan sievä naama. :)

Mustipahus on järsinyt lukaalinsa ulko-oven karmia. Ei paljoa mutta sen verran että taitavat olla askartelut aluillaan .. Katsotaan miten tuosta edetään, jotain suojaa tuohon nyt viritellään jos vaikka unohtaisi nuo touhut heti alkuunsa.

Mustin korvat perjantaina:

Ja maanantaista asti siis olleet vapaalla, josko ne olisivat jo asettuneet ?

Lauantaina hakutreenit.

Keskilinja kulki soisella ja risukkoisella alueella, vasemmalla nousi jyrkkä kallio sivurajan tuntumassa ja oikealla oli loivempi nousu.
Frescolle kolme maalimiestä valmiina. Ensin tyhjä pisto vasemmalle. Lähti nätisti ja suoraan, ehkä olisi voinut edetä vielä vähän pidemmälle. Kääntyi nätisti oikeaan suuntaan ja tuli ekalla käskyllä takaisin.
Sitten vasemmalle jossa maalimies umpparissa n. 20 m etukulmasta. Vähän vino pisto, sai hajun jo lähetyksessä, en ottanut takaisin. Hyvä ilmaisu, tosin tökki umpparia ja hyppi välillä sitä päin.
Vasemmalle aika laaja eikä ihan suora pisto kun sai hajun maalimiehestä. Ilmaisu 30 haukkua, maalimies palkkasi ja kutsuin koiran takaisin keskilinjalta. Tuo ilmaisu oli muuten ihan älyttömän hyvä, ei minkäänlaista taukoa vaan tasaista haukkua. En mennyt itse piilolle koska laiska ohjaaja ei halunnut kahlata nilkkoja myöden vedessä koiran luo. Saatiin tuosta kuitenkin hyötyäkin, hieno keskilinjan ylilähetys vauhdista. Lähti suoraan mutta työskenteli taaksepäin kuten myös seuraavan oikealle laitetun tyhjän. Välissä vasemmalle tyhjä joka jäi turhan piikkimäiseksi. Nuo ovat ne meidän vakivirheet.
Vasemmalla vielä takakulmassa maalimies jolle mennessä koira hajotti jossain liivinsä ihan päreiksi. Sekä rintaremmi että lukko olivat hajalla, mihin lie jääneet kiinni. Onneksi hajosivat vain liivit eikä koira.

Kaikkiaan hyvän tuntuinen treeni, koira oli innokas ja hyvässä fiiliksessä ja eteni vieraalla alueella nätisti ja kohtuusuoraan. Nuo piikit ja taaksepäintyöskentely vähän vaivaavat, en saa niitä korjattua.

Mustille näytettiin ensin maalimies oikeassa kulmassa mielikuvaksi. Sitten haamu ja koira vasemmalle. Ei ongelmia, löysi hyvin ja ilmaisi nätisti, ilmaisu alkaa jo melkein matkalla eli ihan välittömästi maalimiehellä. :)
Sitten oikealle mielikuvamaalimiehelle, ei ongelmia siinäkään.
Seuraavaksi sekä vasemmalle että oikealle valmiit maalimiehet. Nuo olivat Mustin ekat valmiit ja toimivat ihan mainiosti. Lähti suoraan, eteni tarpeeksi pitkälle. Vasemmalla etsi aika pitkään mutta löysi omin avuin maalimiehelle. Oikealla löysi nopeammin. Hienot ilmaisut noillakin, ehkä vasemmalla pikkuisen turhan pitkä joten tuli minimaalisia taukoja.
Viimeiseksi oikealle puolipakeneva maalimies.

Penne on kyllä hieno ! Hakutreenit ovat edistyneet tosi kivasti ja tasaisesti, en olisi uskonut että kesän aikana ehditään oppia näinkin paljon. Nyt on vielä kolmet treenit jäljellä ennen talvitaukoa. Hoidetaan nuo jäljellä olevat about samaan tapaan kuin tämänpäiväinen ja sitten koira ansaitulle tauolle opittua sulattelemaan.

Kotona tehtiin vähän pihahommia ja laitettiin linnuille talvieväät tarjolle.

Sunnuntaina aamulenkille litimärkään ja mutaiseen metsään. Nähtiin pitkästä aikaa linjoilla vieras koira, taisi tarkemmin mietittynä olla Mustin eka metsäkohtaaminen. Musti oli vapaalla koko ajan, muut käskyn alla takana. Dreeveri kiersi meidät kaukaa metsän kautta ja puhkesi räksyttämään meidän kohdalla vajaan parinkymmenen metrin päässä. Musti ei välittänyt siitä niin yhtään, ei puhettakaan että olisi lähtenyt luokse. Hienoa ! Isot kyllä olisivat lähteneet jos lupa olisi tullut.

Lenkin jälkeen koirat jäivät touhuamaan pihapuuhiin isännän kanssa ja itse suuntasin Nukarille Mintzun tallille parin tunnin issikkavaellukselle.
Vetäjän eka hevosjako ei mennyt ihan nappiin minun kohdallani, Hringurilta puuttui kaasu kokonaan. Minun onnekseni mukana oli yksi vähän arempi ratsastaja joka varoi ratsuaan joten me vaihdettin hevoja ekan vartin jälkeen. Moldi olikin sitten oikein symppis pakkaus, vauhtia oli aika sopivasti. Valitettavasti Mintzun sivut eivät kerro Moldista niin yhtään mitään eikä vetäjä kertonut siitä (eikä muistakaan issikoista) sanaakaan enempää joten kaikki sukupuolta myöten jäivät ihan pimentoon.
Ihan kiva paikka tuokin talli, tosin hevosten jakoon ja niistä kertomiseen olisi toivonut aika lailla enemmän paneutumista.