Lallallaa ja lunta totisesti riittää. Voi kun tämä nyt pysyisikin maassa mutta ei, ainakin säätiedotukset lupaavat plussaa loppuviikolle. No, nautitaan minkä ehditään.

Maanantaina Mustin agitreeneihin. Meitä oli taas paikalla tosi vähän eli veivattiin reilu puoli tuntia hyppyjä eli meidän tapauksessa siis siivekkeitä (kutsua, lähetystä yhden ja lopulta kahdenkin yli), putkia ja keppikujan läpi lähettämistä.
Lähdettiin kotiin jo ennen oman vuoron päättymistä, tuolla pääsi tekemään niin intensiivisesti etten tuntia kehdannut pentua juoksuttaa.
Musti toimi hyvin ja teki taas hienosti kaiken mitä siltä pyydettiin. No, sen mielestä namialustalle irtoamisessa ei varmaan olekaan mitään vaikeaa, tuotahan voisi tehdä vaikka koko hallin poikki. :D

Tiistaina sama suunta eli AgiTokola ja Frescon kimppatoko. Porukkaa oli taas kovin vähän ja ehdittiin tehdä hyvin. Omalla vuorolla tehtiin ensin ohjattua noutoa. Tällä kertaa pysähtyi nätisti merkille mutta ekalla kerralla toi keskimmäisen (joka itse asiassa oli väärässä paikassa vähän merkistä vasemmalla, oma moka). Sitten keskimmäinen pois ja vasenta tuomaan. Ei ongelmia, merkille pysähdyskin toimi joka kerta.
Sitten ruutua. Merkille ok, samoin ruutuun kun siellä oli lelu. Ekalla leluttomalla kerralla meni ruutuun sivusta eikä oikein tiennyt mitä tehdä. Ilman lelua ei hetkeen olla tehtykään. Hakee selvästi lelua katseellaan jo ruutua lähestyessään. Toisella leluttomalla yrityksellä jäi pyörimään ruudun ja merkin välimaastoon. Otettiin kokonaan uudestaan, nyt meni ruutuun. Pari toistoa merkiltä vielä, tajusi ehkä homman juonen ainakin hetkellisesti.
Muiden tehdessä otin perusjuttuja, luoksetuloa (voisi olla nopeampi), ruudusta sivulletuloa (ekalla kerralla tarvitsi kaksi käskyä, voisi tulla nopeammin), kaukoja (liian korkeassa vireessä, liikkui helposti eteenpäin), seuraamista (vähän levotonta sekin), sivuaskelia, metallihyppynoutoa (voisi pitää kapulaa tiukemin edessä istuessaan).
Tulipas nyt taas nipotettua.


(ja tuo Mustin vasen korva ei ole pysty, se taipuu ainakin sentin tai kaksi kärjestä. Nih.)

Lauantaina kauden viimeiset hakutreenit. Oltiin suunniteltu kohtuuhelpot treenit että kaikille jäisi hyvä mieli kauden päätteeksi. Sää kuitenkin teki tepposet, koirain lisäksi maasto oli raskas ohjaajille ja jopa autoille. ;) Mutta tulipahan treenattua.
Keli oli siis erittäin märkä ja luntakin riitti vielä metsässä, lisäksi oli täysin tuuletonta. Hajut eivät kulkeutuneet mihinkään, koira sai mennä tosi läheltä maalimiestä että yleensäkään haistoi tämän ja vielä sen jälkeenkin tarkensivat ihan urakalla.
Frescolle alkuun tyhjät. Nuo tulivat vähän suunnittelematta, olisi todennäköisesti normikelillä ottanut pidemmällä olevat maalimiehet ylös laajemmilla pistoilla mutta nyt teki nätit pienet tyhjät kun ei saanut hajua. Edettiin sitten radalla ja otettiin maalimiehet toisilla pistoilla kumpaankin suuntaan.
Maalimiehet siirtyivät ilmaisun jälkeen eteenpäin radalla ja nostettiin ne vielä uusilla pistoilla.
Ilmaisut hyviä, samoin pistot ok, ei tainnut työskennellä taaksepäinkään ? Pistojen suoruus ok, sitä ei ole viimeaikoina tarvinnut kamalasti korjailla.

Mustille ekat maalimiehet niin että näki kun nämä lähtivät metsään. Etenin radalla ja lähetin koiran. Meni ekasta ihan läheltä ohi ja lähti sitten jälkeä pitkin taaksepäin maalimiehen tulosuuntaan. Ei vaan saanut hajua maalimiehestä. Nostettiin se loppujen lopuksi haamulla. Toiselle puolelle kanssa koira valmiille. Kävi tutkimassa lähellä olevan kiventaustan ja lähti sitten etenemään ja löysi maalimiehen.
Seuraava oikealla taas valmiina. Edelleen läheltä ohi, tutki koko loppuradan ja takaisin tullessaan löysi maalimiehenkin. Näinköhän tuon kanssa vielä keskustellaan tyhjiltä pois tulemisesta ? Toistaiseksi en edes kutsu sitä kun on hyvä mahdollisuus ettei se tulisi, yleensä tosiaan etsii niin kauan kunnes jotain löytää.
Viimeinen maalimies vasemmalla haamuna.

Nyt siis sulatellaan hakuoppeja kolmisen kuukautta tai about sinne asti että lumet sulavat ja metsään pääsee taas helpommin. Jos siis talvella yleensäkään kunnon lumia tulee. Ilmaisutreenejä tehdään varmaan Mustin kanssa jokuset mutta sen enempiä ei olisi tarkoitus tauolla treenata. Saapa nähdä malttaako emäntä olla treenaamatta. ;)

Treenin jälkeen Niinan ja Novan kanssa lenkille, Pennikin oli mukana. Meni ok, ei pörhöämistä Penninkään taholta kun pidin sen ihan alussa kiinni.

Kotona ollaan tehty pientä tokotreeniä. Frescon kanssa kaukoja, muuten sujuu viiden metrin matkalta hyvin paitsi että seiso-istu menee välillä väärin kun liikuttaa takapäätä etupään sijaan. Vähän myös sivuaskelia ja luoksetulon pysäytystä hyvin sovelletusti.
Mustin kanssa sivulletuloa, seuraamisaskelia, luoksetulon loppuasentoa ja maahanmenoa.

---

Onnea Tassulähteen G-pentueelle sunnuntaisen 9-vuotissynttärin johdosta !
Valitettavasti kyseisen pentueen suhteen saatiin juuri huonoja uutisia. Valkoinen Kovis-poika oli menehtynyt leikkauksen aikana. :( Osanotot Koviksen perheelle.