Vuosi 2008 oli kaikkiaan hyvä.

Tärkein ja isoin juttu on tietysti ollut Musti. Pitkään vaalittu haave Frescon Pojasta toteutui vihdoin ja vielä hienolla tavalla, Frescoa haluttiin käyttää mielestäni hienolle nartulle ajankohtana jolloin minulla oli mahdollisuus ottaa uusi pentu.
Olihan se tietysti jonkunlainen miettimisen aihe että pentuja tuli vain yksi mutta onneksi se on se Maailman Paras Pentu. Niin, oliko noita voinut tullakaan enempää ? Maailman Paras Pentue ehkä ?

Ääntä siitä lähti pienestä pitäen ja lähtee aika taajaan vieläkin:
2192519.jpg

Musti on tällä hetkellä juuri sitä mitä haluan. Avoin, rohkea (no joo, pelkää röhköporsaslelua mutta se onkin ainoa löydetty pelonaihe), työhaluinen, taistelutahtoinen, hyvän  keskittymiskyvyn omaava vekara. Vekara juu vaikka välillä tuppaan sen iän unohtamaan, Mustin kun on aika tosikko töitä tehdessään. Harvoin se ottaa häiriötä mistään tai katselee muualle jos tehdään Hommia.
Ulkonäkö on omaan silmään maailman kaunein, pystykorvasta ja takamuksen valkoisesta läntistä huolimatta. Kokoakin on aika sopivasti eli about Frescon verran.

Melkein noloa kehua omaa koiraa näin. Tyypillistä suomalaisuutta kai ? Toisaalta, kukas kissin hännän nostaa jos ei kissi itse ? Tai näppäimistöä hallitseva omistaja. Kai sitä saa kehua kun se vaan kertakaikkiaan tuntuu niin omalta ja hyvältä ? Eli kun tuon kanssa joskus jotain tössitään niin kehottakaa vaan katsomaan peiliin kauan ja hartaasti.

(tekisi mieli dellata koko tuo teksti mutten kuitenkaan taida tehdä sitä, tietäköön nyt koko blogistania että minä oikeasti tykkään tuosta koirasta ja arvostan sitä Paljon.)

Ja ei kun takaisin otsikon aiheeseen Mustihehkutuksesta. Toinen tärkeä ilon aihe tässä vuodessa oli Frescon jalan "paraneminen". Lainausmerkeissä siksi että tuskin se rikko ranteesta on mihinkään hävinnyt, se on vaan pysynyt enimmäkseen oireettomana ja kestää harrastuskäytönkin. Haussa on tehty täyttä päivää loppuvuodesta joka osa-alueella eikä ongelmia ole ilmennyt. Agility jouduttiin jättämään, se oli henkisesti oikein iso asia mutta siitäkin selvittiin.

Penni jäi eläkkeelle harrastuksista agilityn kesäkauden päätyttyä. Seitsenvuotiaan koiran kanssa tämä saattaa kuulostaa vähemmän iloiselta asialta mutta lopputulema on vuoden viimeisen kuukauden perusteella kuitenkin ollut hyvä. Penni on ollut seesteisempi ja rauhallisempi kuin ikinä jopa remmilenkeillä jotka tunnetusti ovat aina olleet sille kiihdyttävä asia.
Eläkkeestä huolimatta Penni on ollut täysin terve. Vähän vanhenevan näköinenhän se on mutta se ei lie synti kun se kuitenkin täyttää helmikuussa kahdeksan.
Pennin eläkkeelle jäännin syy oli stressiperäinen (kuulostaapa hienolta), tuota on ruodittu blogissa useaan kertaan eri kanteilta matkan varrella.

Treeni- ja kisarintamalla saatiin mitä haluttiin. Frescolle iso asia oli haun voittajaluokan ykkönen joka tuli peräti ekasta voittajan kisasta. Toinen kisa meni muuten kohtuunappiin mutta eka maalimies jäi ja sehän vesitti kaiken koularia myöten. Mutta yksi ykkönen kuitenkin on plakkarissa, se on pääasia.
Myös tokosta saatiin voittajaluokan ykkönen, tosin epätäydellisellä osaamisella (mutta hyvällä kisasuorituksella) näin perfektionistin näkökulmasta.

Tavoitteita en ole tavannut kirjoittaa ylös mutta uskaltaisiko ne kuitenkin nyt ? Ovat vielä aika vaatimattomat. :D

- Fresco TVA ja KVA jos löydetään riittävästi sopivia kisoja ja onnistutaan niissä.
- lisäksi koulari EK1 tai JK1.
- Mustille sopivasti treeniä lajissa kuin lajissa, ei vielä virallisia kisasuorituksia.

---

Kissapuolellakin vuosi on ollut ihan ok. Vain "ok" siksi että penturintamalla on ollut hiljaista ja vuodesta 2008 meinasi melkein tulla Tassulähteen historian ensimmäinen pennuton vuosi, alkaen siis vuodesta 1995 jolloin meillä kissankasvatus aloitettiin. Ei kun hups, 2000 meillä ei ollut pentueen pentuetta.
Mutta asiaan taas. Lilli siis pelasti kasvatusjatkumon tällekin vuodelle väsäämällä pesueensa maailmaan tänään eli vuoden viimeisenä päivänä.
Vaan surua ehdittiin saada vielä kuluvalle vuodellekin kun toinen Lillin tytöistä nukahti ihan yllättäen ikiuneen. :( Tätä tämä homma vaan on, juuri kun huokaisee helpotuksesta, jotain menee pieleen.

Siiri loppuvuoden 2007 pentueesta:
2192520.jpg

Huhtikuussa menetettiin Poliisikissa 18 v. Se oli rankka paikka mutta olisi valehtelua sanoa että tuo olisi tullut yllätyksenä, rouvahan oli jo kovin vanha.

Kasvatit ovat kuitenkin voineet enimmäkseen hyvin. Se on hieno asia, kiitokset teille kaikki kasvatinomistajat. :)

Nuupi valmistui EC:ksi se oli näyttelypuolen tavoitteena ja saavutettiin aika kivuttomasti. Sen kummempi menestys sitten jäikin saamatta tänä vuonna.

Ensi vuonna keskitytään pentuihin ja kasvatuspuoleen, näyttelyt jäänevät aika vähiin. Tammikuussa käydään Lahdessa pyörähtämässä keskenkasvuisen Tenkasen ja raivotar-Valon kanssa, toivottavasti saadaan molemmille naimaluvat. Tai ainakin pysytään yhtenä kappaleena, Valo kun ei noista hippaloista juuri perusta.

Pentueita 2009 on suunnitelmissa Hettylle ja Valolle. Ja kolleista tietty Tenkaselle joka luulee olevansa isokin äijä, möykkää ja haisee. Saas nähdä kuinka pitkä sen ura pallillisena kollina onkaan.

Tämän myötä toivotan mitä parhainta Uutta Vuotta kaikille blogin lukijoille !