Maanantaina AgiTokolaan. Ohjelmassa oli tavan treenejen sijaan kaikkien maanantain ryhmien yhteiset nyyttärit ja ohjauskilpailut.
Ensin juostiin rata läpi ilman koiraa ja otettiin aika. Seuraavaksi sama rata mielikuvana, taas ajanoton kanssa. Ja lopulta koiran kanssa juosten. Mustihan ei tee vielä alkeellisimpiakaan ratoja joten tehtiin rata poikkeuksellisesti Frescon kanssa. Ja kylläpä sillä olikin kivaa, (minikorkuiset) esteet vaan lentelivät kun poika painoi menemään. :D Oli ihan entisensä vaikkei tuota ole treenattu yli vuoteen.
Edelleenkään ei jatketa agin parissa mutta ehkä tehdään rata tai kaksi mielenvirkistykseksi ihan silloin tällöin jos jalka näyttää nuo kestävän.
Ai niin, ne ajat. Sanottakoon että yllättävän hankala etenkin mielikuvaharjoituksessa päästä alkuunkaan samaan mihin rataa suorittamalla, koiralla tai ilman. ;)

Musti pääsi tekemään kivaa putki"rataa" jossa oli kolme putkea ympyrän muodossa. Välillä juostiin pelkkää ympyrää, välillä vaihdettiin valsseilla suuntaa. Musti oli taas kovin taitava. :) Illan lopuksi vielä pari keinua ja puomia pannasta namin perässä vieden.

Kotitreeninä Frescolle kaukokäskyjä pidemmällä etäisyydellä. Eivät oikein sujuneet, on treenattu turhan pitkään n. viiden metrin etäisyydellä ja lisäksi en ole varma kuinka hyvin koira edes näki käsimerkit. Käskyjä ei ainakaan alussa kuullut kun meidän avaruusrakettia ääneltään muistuttava liesituuletin oli päällä. Pitää alkaa vaihdella kaukokäskytreenitilanteita selvästi aiempaa enemmän.
Mustille vähän perusasentoja ja luoksetuloa plus pientä paikallaanoloa.

Tiistaina Tuusulaan tottistamaan. Penni pääsi mukaan kun yllättäen halusi ihan itse. Ja oli ihan rauhassa automatkat. Kävin sen kanssa kahdestaan pienellä remmikävelyllä ennen treeniä ja taas yllättäen aika pienellä efortilla se pysyi ihan rauhallisena. Ohitettiin kaksi koiraakin eikä Penni alkanut edes niiden hajujäljillä tavallista huiskintaansa. Tai yritti vähän mutta rauhoittui kun vaadin.
Tuo on oikeasti ihan sikakivaa. Voi kun jatkuisikin näin. Nyt pitää vaan itse olla tosi rauhallinen ja tarkka ettei Penneli pääse kiihtymään ollenkaan. Kotiin tai autoon vaan jos tuntuu ettei homma pysy näpeissä.

Frescon ekalla stintillä ruutu. Ilman merkkiä niin että jätin sen seisomaan kuvitellulle merkkipaikalle ja lähetin kauempaa. Ekalla kerralla palkka ruudussa, meni hienosti vaikka meni palkan yli eli ei nähnyt sitä pidemmältä. Toisella kerralla ilman palkkaa, sekin sujui. Lähettelin vielä pari kertaa, naksutin ja palkkasin frisbeellä heti kun meni keskikohtaa päinkään.
Seuraamista. Tuppaa aavistuksen taas edistämään kun ei tuota ole hetkeen tehty. Pienellä treenillä paikka parani. Käännökset oikealle hyviä.
Toisella stintillä taas jokunen ruutu about samalla periaatteella mutta eri suunnasta kuin ekalla kerralla. Ei huomauttaumisia.
Kaukokäskyjä lihapullalla. Virhe ! Koiruus sekosi pullasta ihan totaalisesti, yleensähän palkkaan kuivaruoalla jos käytän ruokaa. Yritti tulla ma-se eteenpäin, seisoi istumiset. Muutenkin vähän ulalla ja liian innoissaan. Palaamme kuivaruokaan.
Luoksetuloja lihapullalla. Kerran pysäytys jossa hidasti heti mutta valui vähän. Terävämmät pysähdykset pitää saada. Muutama suora luoksetulo, tuli enimmäkseen laukalla loppuun asti etenkin jos käytin vähän ääntä kutsuna puolenvälin jälkeen.

Mustin kanssa ensin perusasentoa ja askelsiirtymisiä. Virtaa tuntui olevan alussa tuohon vähän turhan paljon eli pientä vingahteluakin tuli joten siirryttiin muihin hommiin. Luoksetuloa, liikkeestä maahanmenoa, paikallaanoloja, kaukojen ma-se-ma.
Homma toimi kivasti, jatkoon muistiksi se että älä jätä Mustia vielä istumaan noin pitkälle ennen luoksetuloa, nyt pääsi kerran pari lähtemään perään. Tulee lujaa, luoksetulopaikka pidemmässä (=nopeammassa luoksetulossa) vielä vähän hakusassa.
Häiriönä kentällä pari muuta treenaavaa koiraa ja ohikulkijoita koirilla ja ilman. Musti ei kiinnittänyt mihinkään noista mitään huomiota.

Keskiviikkona remmilenkki. Suhteellisen rauhallista, Penni rauhoittui vaatimalla kun pieneenkin kiihtymisen poikaseen puuttui ihan heti. Frescokin oli rauhallisempi kuin yleensä. Mustihan nyt on itse rauhallisuus remmissä, mennä jolkottaa vaan eteenpäin. Hommissa kai poika mielestään siinäkin.
Yhdessä vaiheessa pääsivät vähän kiihtymään kun pimeästä kuului edellä kulkevien pikkutyttöjen ääntä. Musti haukahtikin pariin kertaan, lähinnä sellaista ilmoitusluontoista, ei sen kummempaa vahtihaukkua. Huom Nina, nyt on siis tämäkin koettu kun oli aikoinaan puhetta. Rauhoittuivat tuossakin nopeasti ja jatkettiin rauhassa matkaa. Edes tuttujen koiratalojen (koirat enimmäkseen sisällä) ohitukset sujuivat hyvin. Hienoa Penni !

Illalla vielä vähän joululahjojen pakkausta. Tykkäisin tuosta hommasta jos ei olisi kissoja. Kissat menevät jostain syystä ihan sekaisin jo lahjanarun äänestä ja hyökkäävät kiskomaan jokaista vapaana olevaan pätkää. Musti - Pikku Apulaisenakin meillä tunnettu - kannoillaan.

Vähän sisätokoa. Frescolle kaukoja pidemmällä matkalla, Mustille perusasentoa ja siirtymisiä. Molemmille vähän kosketusalustaa. Oma fiilis oli jostain syystä tyytymättömän kärsimätön joten tehtiin tosi vähän kun huomasin että ei kannata jatkaa tällä mielialalla.

Loppuviikosta lenkkeilyä remmissä ja kuran keskellä linjoilla sekä pientä tokotusta. Frescon kanssa muutamat huonot treenit. Koira oli hyvässä vireessä mutta ohjaaja tössii kaikin keinoin.
Muutama huomio jatkoon:
- tunnaria säännöllisesti
- ohjatussa vain yhtä puolta per treeni, keskimmäinen hetkeksi pois. Jos palkka merkiltä, kapulat vietävä uudestaan seuraavalla yrityksellä.
- Ruudussa palkka tai kosketusalusta. Lyhyen matkan hinkkaukset eivät tunnu sopivan ainakaan tällä osaamisella.

Sunnuntaina tädin koiran 14-vuotissynttäreillä. Paikalla oli kaksi hyväkuntoista sisarusta tuosta pentueesta sekä emän (16 v.) omistaja joka kertoi että myös emä on edelleen oikein hyvässä kunnossa. Kunnioitettavaa !

Illalla piparinleipomisurakka.
Ai niin, juhlissa tuli maistettua Ihamäen ohjeen mukaista Punastunutta sinappia. Suosittelen lämpimästi joulupöytään !