Maanantai toistaa itseään eli Mustin kanssa agitunnille.
Tuota ennen käytiin sentään Sirkuskentällä tekemässä minitokot Frescon kanssa.
Kävin rakentamassa ruudun ennen kuin hain koiran kentälle. Tehtiin ensin muutamat kaukot (liikaa virtaa eli tuli vaihdoissa yksittäisiä askeleita eteenpäin) ja ihan vähän seuraamista, lähinnä käännöksiä.
Sitten ruutuun. Ensin virittely missä ruutu jolloin haki sen kivasti katseellaan. Merkille lähetyksessä meni taas muutaman metrin liikaa oikealle (mistä tuo on tullut ??) jonka jälkeen löysi merkille. Siitä vauhdilla ruutuun jossa palkkana lumeen osittain piilotettu frisbee.
Leikittiin paljon, tehtiin vielä toinen ruutu sekä luoksetulot. Ensin vauhdista palkka, sitten maahanmeno aika lähellä minua ja lopuksi seisominen. Pysähdyksistä palkka heittämällä taakse.
Kiva vauhdikas treeni. :)

Sitten AgiTokolaan Mustin kera. Ohjattuna treeninä viisi aitaa hevosenkengän muodossa joita sitten pyöriteltiin useammalla tavalla.
Tehtiin ensin pätkä ihan suoraan sisäkautta vietynä. Sitten mentiin vastaanottamaan koira neljännen aidan taa ja jatkettiin ulkokautta. Seuraavaksi lähtö ulkoa ja takaleikkaus kakkosella. Nuo kaikki tehtiin kumminkin päin ja jokunen pariin kertaan. Vieläköhän variaatioita oli muita ?
Koiran kutsumiseen pitää kiinnittää huomiota, meinaa alkaa varastelemaan. Ja palkattava enemmän pysymisestä, ei aina liikkeelle.

Itsenäisenä treeninä tehtiin
- puomia. Meni hienosti paitsi kerran juoksi (ei loikannut) kontaktista yli pysähtymättä. Viime aikoina olen juossut kauempana sivulla / takana, nyt juoksin ihan läheltä koiran ohi ja ilmeisesti siinä vedin sen mukaan.
- keinua. Menee kun vie läheltä / pannasta mutta selvästi jännittää. Pysähtyy hienosti kontaktille ja pysyy siinä.
- hyppy putki putki hässäkkää. Neljään eri putkenpäähän vientiä aidalta, aidan kiertämistä molemmilta puolilta, putken päiden ohivientiä.
- ja lopuksi vielä pussia. Tuota ei ole tehty aiemmin kuin kerran mutta hyvin sujui ilman apuja. :) Ekalla kerralla tuli aika hitaasti, seuraavilla nätin reippaasti ja hyvällä tekniikalla loppuun asti matalana sukeltaen. Muista tuossa palkka alhaalta ettei ala kaahata pää ylhäällä kuten esim. isänsä. Otettiin vielä pussia pienen radan osana, aidalta 180 asteen käännös pussille. Ei ongelmaa.

Musti oli kyllä ihan loisto. :)

Tiistaina sama rundi, ensin Frescon kanssa tokottamaan Sirkuskentälle, sitten pieni lenkki ja Agitokolaan Korrin kurssille kera Mustin.

Frescon treeni oli vähän ristiriitainen. Fiilis oli tosi hyvä, koira oli tapansa mukaan innoissaan eikä vinkunut pahasti. Onnistumisia tuli mutta (ehkä liiasta innosta johtuen) kämmejäkin. Merkki oli hukassa jonkun kerran, kerran varasti ohjatussa suoraan (väärälle) kapulalle ja kerran lähti ruutuun 180 astetta väärään suuntaan. Hmm. Onnistumiseksi luettakoon etenkin se että ruudun merkkejen merkitys taitaa ehkä vihdoin olla vähän saamassa muotoa, haki pariin kertaan kivasti keskelle ruutua. Tosin noissakin oli kämmi alussa, ensin kiersi ruutuun ihan ihme suunnasta ja toisella kerralla pysähtyi ennen ruutua.
Pohdittavaa noissakin taas.

Mustin kanssa tehtiin ensin seuraamista. Ollaan jumitettu edelleen perusasennon ja muutaman askeleen ja vasemalle käännösten jankkaamiseen. Pekka tykkäsi että nuo sujuvat erinomaisen hyvin, tekniikka on ok ja koiran mielentila vallan mainio. Nyt pitää vaan edetä. On koiralle väärin jäädä junnaamaan samaa asiaa eikä edetä (nyt kun) se on siihen valmis.
Eli vauhtia lisää, pituutta lisää, käännökset oikealle mukaan. 
Satunnaisesta vingahtelusta ei liikaa stressiä, se on joillekin koirille kuin hännänheilutus, koira ei edes huomaa sitä. Ongelma tulee kun omistaja tajuaa että koira vinkuu. Palkkaus tarkasti hiljaisuudesta, samoin ei käskyjä kun vinkuu. Kieltäminen turhaa.

Toisena liikkeenä olivat kaukokäskyt. Niitä ollaan Mustin kanssa tehty aika vähän ma-is-ma toimii lähietäisyydeltä, se-ma-se on ollut hankala. Pekan neuvosta tehtiin jälkimmäistä niin että olen kyykyssä koiran vieressä, noin toimi erinomaisen hyvin ilman kosketusapuakin. Toiselle puolelle vielä seinä ettei liiku sivullekaan niin avot. Tuota voisi kanssa alkaa ihan oikeasti tekemään enemmän.

Ensi kerralla luvassa ruutu ja nouto, odotan mielenkiinnolla. Noihin meillä on onneksi jo pohjat kumpaankin eli saadaan varmaan ongelmiakin taas ratkottavaksi.

Mistä tuli mieleen että omaa suullista informaatiota voisi varmaan vähän tarkkailla. Selitin ensin meidän seuraamisen moninaiset ongelmat ja kun sitten tehtiin harjoitus, Pekka sanoi että odotti tuon selityksen pohjalta jotain ihan muuta. Eli omaa kriittisyystasoa voisi ehkä vähän laskea ? Ainakin ihan vieraalle puhuttaessa.

Keskiviikkona yritettiin lenkille jäisille teille. Ei ehditty kulkea kuin vajaa puoli tuntia kun toinen liukueste hajosi joten palattiin kotiin. Mukava kohtuurauhallinen lenkki. :)

Lenkin jälkeen pihalla pari tunnaria. Palkkasin kun Ismo vei kapuloita, F ei vinkunut. Hyvä hyvä. Lähti vauhdilla ja liiraili liukkaalla pihalla kapuloiden yli tönäisten ekalla kerralla tietysti oikean ties minne. Tarkisti pitkään ja löysi, toi nätisti.
Olisi voinut lopettaa tuohon mutta otettiin vielä toinen. Sama, vauhtia oli jäälle liikaa ja nyt toi (vahingossa?) oikean viereisen kapulan. Taisi tajuta tuon itsekin kun irroituksen jälkeen sanalla sivu lähti oma-aloitteisesti hakemaan oikeaa.

Ja Pennin synttärit ! Pennille tuli siis keskiviikkona täyteen kahdeksan vuotta !

kyseisen Pennin on kuvannut Katri Soini toissakesänä.

---

Brittiyhdistyksen vuoden 2008 parhaat kissat julkaistiin.
Urosten voittaja on hienosti Nuupin poika Väinö (EC Moonface's Eros):

Nuupi sijoittui tällä kertaa kolmannelle sijalle.
Lisäksi listalta löytyvät kastraattiurosten kolmosena Lassi (GIP Tassulähteen Lilliputti) ja nelosena meidän pikkusinisten isä Kiho (Treselle's Arnold Big) sekä pentujen kolmosena Hertta (Nuupin lapsenlapsi Ruusutarhan Hertta) ja vitosena Siiri (CH Tassulähteen Xinnia).
Onnea kaikille kisassa sijoittuneille !

Vatsatautiepidemia alkaa olla ohi. Kumma pöpö, mistä ihmeestä se lie meille pölähti ? Kävi tehokkaasti kaikki omat ja vieraat (Hetty ja kaverinsa Hiski) läpi Gracea ilmeisesti lukuunottamatta. Toisilla puklaus kesti vain yhden yön, toisilla pari kolme päivää. Mutta nyt ollaan voiton puolella, ei kun mattojen pesuun !

---

Torstaina jäisen metsälenkin päätteeksi nappasin mukaan maljakkoon kevään (?) ensimmäiset pajunkissat. Jos se kesäkin kohta sieltä.

Pahuksen jäistä kyllä. Tiet ovat melkein kulkukelvottomat ja meidän metsälenkilläkin on tulvivia ojia ja älyttömiä jäätiköitä. Koiria eivät haittaa mutta pökkelöjalkaista emäntää kyllä.

Perjantaina Mustille napsahti ikää 11 kuukautta täyteen. Onnea hörökorvalle !

Ja samalla Tassulähteen L-pentue täyttää 6 vuotta eli onnea Lassi !

Mikä lie hormonihiiri muuten Mustiin iskenyt. Se on jumpannut pari viimeistä iltaa kaiken mahdollisen kanssa, mukaanlukien omat lelut ja kissat. Penniäkin yrittää mutta sieltä saa murinat palkaksi. Omituinen otus, ei isänsä vaan tuollaisia.

Musti kävi viikonloppuna puntarilla, painoa on 21,6 kg. Korkeutta about samat kuin kuukausi sitten tai puoli senttiä enemmän.
Kuvakin vielä napattiin:

Lauantaina Juha Korrin viettiseminaariin Porvooseen. Koko päivän kestänyt seminaari oli hyvin järjestetty ja sisällöltään erittäin hyvä ja käytännönläheinen. Kannattaa mennä kuuntelemaan jos mahdollista !
Sen kummemmin en sitä ainakaan vielä tähän erittele, asiaa tuli niin paljon ettei kaikki ole vielä ihan selvää omassakaan päässä.

Sunnuntaina lenkille Lauran ja koirien kanssa. Ilma oli ihanan aurinkoinen ja kamerakin tuli napattua mukaan. Kuvaaminen jäi tosin harmittavan vähiin mutta jotain sentään:

koko lauma eli Nessa, Simba, Fresco, Musti ja Penni.


Sukukuvassa sisko Simba ja veljensä Fresco sekä Frescon poika Musti. Samaa näköä todistettavasti löytyy.

Onnittelut vielä Lauralle ja Nessalle joka valmistui lauantaina Tottelevaisuusvalioksi vuoden ja kymmenen kuukauden iässä ! Hieno suoritus.

Frescon kanssa sunnuntaina vähän tokottelua. Tunnari (ok), ruutu (ok), kaukoja (kohtuu ok, jonkun kerran nousi istulla seisomaan ekalla vaihdolla), ohjattu. Ohjatussa meinasi jättää merkin tekemättä jonkun kerran, muuten ihan hyvä.

Viikonloppuna lisäksi sekalaista sisätreeniä. Frescolla muutama metallinouto pitkästä aikaa sekä kaukoja. Mustilla perusjuttuja sekä kaukojen se-ma-se vaihtoa plus metallinoutoa. Tuo viimeinen oli ihan kokeilu ja sujui hyvin. Ekalla yrityksella M toi kapulan epäröimättä. Tokalla kävi haistamassa, tuli pari askelta takaisin, palasi oma-aloitteiseti kapulalle ja toi. Kolmannella toi taas suoraan. Eli ei ehkä isompaa ongelmaa odotettavissa tuohon.
Mustin noudossa pitäisi nyt keksittyä kapulan pitämiseen ohjaajan edessä ja suoraan eteentuontiin. Tällä hetkellä pudottaa herkästi ja tuodessaan jää askeleen liian kauas josta korjaa toisella käskyllä.