Maanantai sujui tottuun tapaan. Ensin ulkoiltiin vähän pihalla, sitten tehtiin poikien kanssa lenkki Konalassa josta jatkettiin Mustin agitreeneihin.

Kouluttaja oli mahataudissa joten sijaisen kanssa pyöriteltiin. Kiva saada välillä erilaisiakin näkökantoja asiaan.
Ohjattuna treeninä putki aita -pyöritys jossa katsottiin pieniä kaarroksia. Koiralla ei ongelmaa, emäntä tössi sen sijaan oman osansa.
Itsenäisesti tehtiin putkelta tiukkaa aidalle käännöstä ja toisin päin sekä puomia ja Mustin kanssa uutena esteenä aata. Ei ongelmia jälkimmäisessäkään. Pari kertaa vein remmissä ja pyysin pysähdystä kontaktipaikkaan, sitten sai kirmata irti ja pysähtyä ilman eri käskyä. Kiipeäminen ei huimannut, meni reippaasti ja varmasti eikä jäänyt ihailemaan maisemia. Ja pysähtyi joka kerta sievästi two on two off oikeaan paikkaan, ei yrittänyt remmissä ekalla kerrallakaan tulla yli. Hieno Musti ! Hyvin pentu osaa yleistää kontaktinteon eri esteille, aatahan tuo ei ole siis kiivennyt ennen tätä ikinä milloinkaan.

Ja niin, toisena ohjattuna treeninä loppuun vielä vauhtisuorat aita putki aita 180 asteen käännös takaisin ja aita aita aita. Otettiin alustan avulla ja eka suora onnistuikin ihan mallikkaasti. Toisella suoralla hyppäsi ekan aidan ja kiersi jostain syystä kaksi muuta, miettikö sitten takaisin lähtöpaikalle menoa vai mitä. Itsekin olin jo vähän väsynyt enkä jaksanut juosta tarpeeksi jotta olisin ehtinyt auttamaan kunnolla joten lopetettiin siihen. Tuo pitää muistaa ja treenata joskus uusiksi.

Penni jäi kotiin isännän kanssa, ei näköjään reissaaminen kiinnosta:

Tiistaina Tuusulaan tokottamaan hakuporukan kanssa.
Frescolle heti alkuun ohjattu, ruutu ja tunnari. Ohjattu muuten ok paitsi että vinkui kapuloita viedessä, oli ihan liian korkealla tuohon liikkeeseen. Palautus suora mutta aavistuksen sivulla toisen jalan kohdalla. Tuohon kiinnitettävä taas huomiota.
Tunnari ok paitsi että pudotti tuodessa. Löysi nopeasti oman eikä kamalasti tarkastellut eikä onneksi ollut tuomassa väärää vrt. sunnuntai. Vähän epävarma varmaan kuitenkin edellisen kerran kielloista. Ai niin ja vinkui kapuloita viedessä.
Ruudun osalta merkki ok. Ruutun lähti vähän vinoon, pysähtyi ja uudella käskyllä jatkoi ruutuun jossa pysäytys, maahanmeno (palkka) ja liikkeen loppuosa. Tuli nätisi sivulle ja sinne puolelle minne pitikin. ;) Tuo ekan käskyn jälkeen tullut vinous ja pysähtyminen johtuivat varmaan minun jäljestäni, menin juuri tuosta kun rakensin ruutua.

Loppuun vielä ihan vähän seuraamista, pari vauhtiluoksetuloa ja kaukoja. Ihan ok treeni, koira innoissaan kun pieni eläin. Pitää miettiä tarkemmin liikejärjestys, ihan turha ottaa noita vinkuherkkiä noutoja heti alkuun.

Mustilla kaikenlaista pikkuposotusta. Sivulletuloja, pieniä seuraamisia erilaisin avuin, luoksetulon loppuasentoa, vauhtiluoksetuloja, kaukojen is-ma pidemmällä matkalla. Tarkkana viimeisessä ettei ala siirtymään eteenpäin. Tuota voisi kokeilla takapalkalla ainakin jonkun kerran.
Yritettiin myös noutoa mutta ei toiminut vielä tuossa tilanteessa. Musti käy liian kuumana ja kun ei vielä ihan osaa, alkaa järsimään kapulaa oikein urakalla. Eli palataan kotitreeneihin tuon osalta.
Musti oli tosi kivasti käsissä, vapaana koko ajan ihan lähelläkin toisia koiria ja ihmisiä ilman ongelmia.
Lopuksi leikittiin frisbeellä, oli kivaa. Ei vielä kentällä palauta lelua käteen asti, kotipihallahan tuo toimii hyvin.

Illalla vielä Mustin kanssa kotona kapulan pitoa ja noutoa, toimi huomattavasti paremmin kun koira oli rauhallisempi eikä häiriötä ollut.

Keskiviikkona juhlittiin Frescon kuusivuotissynttäreitä. Sen kunniaksi käytiin vallan remmilenkillä ja lisäksi synttäripoika sai tehdä tunnarin ja pari kaukokäskyasennonvaihtoa. Tyytyväinen tuntui olevan. :D

--

Sijoituskissa Fia sai oman sivun. Tuo neiti on kyllä kovin mukava tuttavuus, toivottavasti sen kanssa menee kaikki jatkossa suunnitelmien mukaan.

Pikkunaamat ovat pyörineet viime aikoina aika paljon "talon puolella". Normaalistihan ne siis ovat Lillin kanssa makkarissa, kuten sijoituspentueet yleensäkin. En viitsi stressata emoa ja omia kissoja yrittämällä pitää niitä yhdessä vaan sijoitusemo saa asustaa omassa rauhassaan meillä ollessaan. Pennut toki käyvät muissakin huoneissa tottumassa normaalielämään, muihin kissoihin ja koiriin.
Pikkunaamojen osalta tottuminen on mennyt hyvin, eivät ihmettele koiria tai mitään muutakaan. Suurin yllättäjä tässä on ollut Valo joka leikittää noita oikein olan takaa. Eikä ole sähissyt tai pörhäillyt niille kertaakaan. Yleensähän Valolle vieraat kissat ovat punainen vaate josta se menee ihan tolaltaan.

--

Torstaina, perjantaina ja lauantaiaamuna kl 7 (!) metsälenkeillä. Lisäksi on tehty hyvin pientä tokotreeniä kotipihassa, ei mitään mullistavaa.

Lauantaina Susanna Mölsän pelastuskoirien tottista käsittelevään seminaariin Porvooseen.
Erinomaisen hyvä seminaari taas, pitää vääntää muistiinpanot koneelle myöhemmin.

Sunnuntaina piti olla tottistreenit mutta lukuisten informaatiokatkosten ja muiden möhläysten jälkeen päädyin treenaamaan itsekseni kotipihassa pariin otteeseen.
Frescolle
- ruutua. Ilman palkkaa ruudussa menee edelleen herkästi oikean etukulman merkin taa, ei tajua edelleenkään keskikohtaa. Kerran otin ilman koko liikettä eli suoraan merkiltä ruutuun ja tuo sekoitti pakan ihan totaalisesti, etenkin kun yritin siirtää koiraparkaa vielä etumerkiltä keskemmäs. Siinä tehtiin jo hyppyäkin välissä kun ei se tiennyt reppana mistä on kyse.
Frescolle sopii minusta parhaiten kokonaisten liikkeiden treenaus, osissa sillä menee kuuppa sekaisin. Tai sitten se vaan ei osaa osia yksittäin tarpeeksi hyvin eli niitä on tehty liian vähän ? Toisaalta, kun kokonaiset liikkeet kuitenkin enimmäkseen sujuvat ainakin toistaiseksi, en viitsi tehdä tuosta itselleni kamalaa ongelmaa.
- kaukoja, ihan ok.
- vähän seuraamista
- tunnaria. Eka oli tosi epävarma, viimeksihän kielsin vääristä. Jäi seisoskelemaan kapuloille, kävi katsomassa jonkun roskan metrin päässä. Olin hiljaa ja odotin, loppujen lopuksi F rohkaistui ja toi oikean. Toisella kerralla homma meni kuin vettä vaan.
Tehtiinkö me jotain muuta ?

Mustin kanssa nähtiin ekan kerran valo seuraamisen suhteen. Tuossahan on ollut ongelmana (minä eli) se etten ole hirvennyt lähteä etenemään kun seuraaminen ei ole ollut täydellistä kun koira ei ole tiennyt mitä se tarkoittaa.
Nyt lähdettiin reilusti liikenteeseen. Ensin kokeiltiin nami vasemmassa kädessä, käsi ylhäällä. Koiruus tuijotti namia koko ajan ja vinoutui vähän. Sitten nami pois ja takaisin vanhaan eli ei apuja. Homma sujui muutaman kerran ihan kivasti, otettiin eri askelmääriä ja tuntuu että saatiin saman juonen päistä kiinni. Namit vas kädessä, naksu kun tuntui hyvältä ja palkkaus.
Perusasennot hyviä ja oikealla paikalla, seuraamispaikka oli turhan edessä eli samoilla tienoilla kun isänsä seuraa. Se vaan tuntuu minusta hyvältä mutta ehkä siihen pitäisi Mustin kanssa puuttua ja hilata asento vartin verran taapäin.
Nyt pitäisi vaan ottaa toistoja ja ihan oikeasti edetä.

Käytiin myös mutsin talon takapelloilla lenkillä Aijan kanssa, oli ihana ilma !

Aika hiljaista meillä siis kaikkiaan, ei mitään uutta tai dramaattista. Mitä nyt yhdistystoiminta taas tympii oikein urakalla mutta siitä ei enempää täällä, menee vaan turhaksi valitukseksi.
Ehkä se vaan pitää joskus tehdä ratkaisunsa ja irtiottonsa tuostakin ?