PK-lehden ilmestysmisviikko taas ! No, ainakin mediakortin mukaan. Ei meillä tuohon tällä kertaa ole niin isoa intohimoa kuin viimeksi mutta odotellaan kuitenkin. Ja olikos se Koiramme-lehti tulossa tällä viikolla kanssa ?
Huvinsa ja odotuksenaiheensa kullakin.

Maanantaina agitreeneihin. Fresco jäi poikkeuksellisesti pihalle lumitöihin ja pallonpeluuseen ja lähdettiin matkaan vallan Mustin kanssa kahdestaan.
Ennen treeniä käytiin lenkillä Konalassa. Olipa outoa kulkea vain yhden koiran kanssa. Ja vielä oudompaa oli se että kukaan ei nykinyt remmiä tai vetänyt tai muuten vaan kiihtyillyt. Suorastaan mukavaa.
Noloa mutta meidän isot koirat eivät siis tosiaan osaa kulkea remmissä, Penni kiihtyy ja härrää ja Fresco vetää ja nyppii.

Agitreeneistä tulikin oikein tehotreenit, paikalla oli Mustin lisäksi vain Katri ja Tärppä-corgi.
Tehtiin neljällä aidalla erilaisia versioita takaakierrosta.
Ensin perinteinen takaakierto, sitten twist ja viimeisenä vippaus joka meillä kyllä meni enemmän sylkkärin puolelle. Vaihdettiin lopussa toiselle aidalle ja siinä saatiin jotain vippauksentapaistakin aikaiseksi.
Itsenäisenä tehtiin aata ja puomia. Aan ylösmenokontaktia pitää pohtia tosissaan, Mustilla on tyyli hypätä maasta tosi korkealle ja kun se vielä tuosta vauhtiaan kehittää, kontakti paukkuu tuolla tyylillä varmasti. Minulla ei vaan ole vielä oikein visiota mitä tuolle voisi tehdä. Hyviä ideoita otetaan vastaan.

Treeneissäkin Mustin kanssa oli tosi helppo olla. Se oli koko tunnin vapaana ja kun välillä lepäiltiin, se makasi (käskyn alla kyllä) sievästi jaloissa. On se aika näppärä kakara.

Tiistaina Kånalaan igen. Vuorossa Korrikurssin itsenäisen treenin kerta eli tokoa siis. Vähän alkaa rasittaa tuo melkein joka viikkoinen kahteen kertaan tuonne asti ajo ja mietin viitsinkö edes lähteä punnertamaan samaan halliin about 10 muun koirakon kanssa.
Vaan onneksi lähdin, meitä oli siellä neljä ja saatiin aikaan oikein kelpo treeni.

Frescolle
- ensin paikallaolot, istuen ja maaten liikkurin käskyttämänä. Otin lyhyet, istuminen oli minuutin verran eikä makuukaan varmaan tuhottomasti pidempi. Ei huomauttamista, teki mitä käskettiin ja silloin kun käskettiin.
- hyppynoutoa metallilla. Pari piippiä ekaan heittoyritelmään, ei muuta huomautettavaa. Tai no, loppuasento on kyllä aika tiivis, pitää myöntää.
- ruutua. Jo merkille meno oli tosi hankala, hyppyeste oli muutama metri merkin linjalta sivuun ja sehän sitten piti käydä hyppäämässä useampaan kertaan.
Ekalla kerralla merkiltä ruutuun lähti väärään suuntaan ja haahuili seinustoilla (ja hyppäsikö siinäkin esteen). Seinustoilla olevat esteet häiritsevät välillä Frescoa tosi paljon ruutua suoritettaessa.
Meni sitten kuitenkin ruutuun äksännellä käskyllä.
Toisella yrittämällä meni ruutuun, sivusta sisään tosin.
- kaukoja. Eka yritys huono, tuli askeleen tai pari eteen ja istui väärällä tekniikalla. Siitä seuraavissa ei huomautettavaa.
- seuraamista, käännöksiä eri nopeuksissa. Hyvää.
- idari, ok.

Mustille
- sivulletuloja, hyviä.
- muutaman askeleen seuraamisia, jokunen ihan kelpo, jokunen ei ollenkaan täydellinen.
- noutoa. Loppuasentoa ja ihan koko liikettä, ekaa kertaa oikealla (pienellä) noutokapulalla. Ekan kerran meni kapulalle, tuli pois ilman. Lähetin uudestaan, toi hienosti. Sen jälkeen ei ongelmia. Erilaisia noutokapuloita ja esineitä voisi alkaa esittelemään tuolle pikkuhiljaa.
- 90 asteen käännöksiä vasemmalle sekä täyskäännöksiä, hyviä. Käyttää yleensä takapäätään ihan erinomaisen hyvin ja tekee käännöksen loppuun saakka.
- muutama käännös oikealle namiavulla. Noita pitäisi tehdä rutkasti enemmän.
- vauhtiluoksetuloja ilman loppuasentoa. Muuten ok, tulee lujaa loppuun saakka mutta minun loitotessa meinaa valua istumasta maahan.
- kaukokäskyjen is-ma pidemmillä väleillä. Kerran siirsi takapäätään vähän eteenpäin. Vein uudestaan alkuperäiselle paikalle ja otin uusiksi, silloin hyvä.
- paikallaanoloa Zulin kera. Ihan ok, vähän nuuski maata yhdessä vaiheessa. Ei häiriintynyt tuon aikana halliin tulevista ihmisistä.

Treenin jälkeen pikkupikkuhetki Zulin ja Mustin kanssa hallin pihalla. Musti oli alussa vähän jäykkänä ja ärähti kerran. Muutenkin sillä kesti tosi kauan lämmitä mutta lopussa vekarat jo leikkivät keskenään.
Musti taisi olla vähän työmoodissa vielä tuossa vaiheessa, sehän ei innostu muista koirista hommia tehdessään jos ihan iholle tulevat.

Keskiviikkona tokottamaan Keravalle. Ei erityisen loistavat treenit, kaiken maailman tössiä tuli.

Frescolle
- ruutu. Merkille tavallista pidempi matka, meni hyvin. Käskyllä ruutuun meni 10 m eteenpäin, pomppi lumihangessa katsomassa sinne heitettyjä pahvinpalasia, palasi kentälle ja jossain vaiheessa eksyi ruutuun asti. Hmm. Ei tarvitsisi enää tässä vaiheessa roskien häiritä noin paljon. Vaan mistäs sitä koirapojan aatoksista tietää, se varmaan luuli että mamsku on vaikeuttanut treeniä ja piilottanut ruudun hankeen. ;)
- ohjattua. Meni huonosti merkille, jäi häntä minua päin. Järkevämpi olisi kutsunut pois ja laittanut uudestaan mutta minä käskin vasemmalle kapulalle. Meni keskelle. Huusin pois ja jopa tuli. Seuraavilla yrityksillä tuosta(kin) johtuen huonot merkit, jäi pää menosuuntaan. Haki välillä keskimmäistä ja yhdellä kerralla jopa vasemman sijasta oikean. Ou jee.
- Kaukoja, ok.
- Seuraamista, painaa pahus. Tuota ei ole ennen tehnytkään, nyt pitää olla tarkkana.
- Vauhtiluoksetuloja.

Mustille perussettiä. Huusi autossa Frescon treenin ajan ja kun otin sen ulos, oli turhan kiihtynyt joka aiheutti vinkumista ja pientä tarkkaamattomuutta. Voisi käydä tuollaisissa tapauksissa kävelyttämässä sitä ihan kunnolla ennen treeniä, turha tuota vinkumista on ehdoin tahdoin ottaa esille.

Torstaina metsälenkkiä ja kotipihatreeniä. Nyt sujui Frescon osalta paremmin, ruudut ja ohjatun kapulat löytyivät vaikeuksitta. Ohjatun merkille meno edelleen aavistuksen epävarma. Tunnarikin tehtiin. Otti oikean heti kohdalle saavuttuaan, lähti tuomaan, pudotti, tarkisti muut, tuli takaisin oikealle ja toi.
Mustin kanssa yritetään edetä seuraamisessa. Välillä tuntuu hyvältä, välillä taas ihan ei. Jatketaan harjoituksia.

Musti on kehittänyt uuden harrastuksen ja vetänyt isipapankin mukaan. Pojat rohmuavat kaksin tassuin siemeniä lintulaudan alta. Tuotoksista päätellen Musti syö kauraa joka ei tunnu oikein linnuille kelpaavan.
Tämä harrastus kitketään alkuunsa pois, ihan terveyssyistä ja senkin takia että yletön jyvänhamstraus päivällä aiheutti meillä perjantain 13. päivän alkamisen kl 01.00 ulkoilulla. Emäntä ei tästä Mustia varsinaisesti silittele.
Ei tuo ripaskalle siemenistä mene mutta ilmeisesti maha täyttyy sitä tahtia että tulosteilla pitää käydä useamman kerran yössä. Onneksi puhvihäntä osaa hyvin piipata ulos kun on hätä eikä tee sisälle.

Toinenkin uusi harrastus Mustilla on. Mustin kaverista Humppakoirasta (pehmolelu) ja sen kanssa vietetyistä iltahetkistä lisää joskus myöhemmin. :D (joku voisi nyt jo sanoa että too mutch information)

Perjantaina Mustilla synttärit, kokonainen vuosi ikää täynnä ! Voi että sitä vuosi sitten odoteltiin puhelua että mikä sieltä Bissen massuta loppujen lopuksi kuoriutuu. Nyt täytyy sanoa että hyvä siitä tuli, onnea Musti !

Lauantaina kauden ekat hakutreenit. Tosin seuraaviinkin on taas aikaa meidän osalta kolme viikkoa mutta tulipahan korkattua taas tuokin aktiviteetti.
Frescolle kolme maalimiestä ja lukuisa joukko tyhjiä. Intoa riitti ja koiruus paineli tukka takana nenä kiinni pitkin metsää. No, kyllä ne maalimiehetkin sieltä nousivat mutta eivät tosiaan niin nopsaan kuin olisi toivonut.
Ensimmäinen pisto oikealle, tyhjä. Teki piikkipiston. Heitto keskilinjan yli vasemmalle, lähti nätisti ja lujaa. Meni sivulaitaa maalimiehen ohi. En huutanut takaisin, jossain vaiheessa kääntyi ja palasi omia jälkiään ja bongasi tuossa vaiheessa maalimiehenkin. Ilmaisu siihen asti että tulin paikalle, ok.
Seuraavaksi tyhjät molemmille puolille. Oikealle piikki ja vasemmalle ihan ok pisto. Seuraava maalimies oikealla. Ekalla lähetyksellä nätti pisto vaan ei maalimies noussut kun ei haju sattunut kiireisen koiran nenään. Toisella yrityksellä ok. Ilmaisu 25-30 haukkua ja palkka. Seuraavaksi taas tyhjät. Vasen suht ok, olisi voinut mennä pidempään suoraan mutta kääntyi sentään etenemään radalla oikein päin. Oikealle lähetettäessä näki maalimiehen joka lähti juoksemaan vasemmalle mutta lähti silti nätisti mihin käskettiin. Vähän syvemmän piston olisi vielä voinut tehdä.
Viimeiseksi vasemmalle jossa etsi jostain syystä pitkään alueen ulkopuolelta ennen kuin palasi alueelle ja löysi maalimiehen.
Ihan kohtuullinen treeni vaikka intoa oli liikaa ja nenänkäyttö siit(kin?) syystä vähän puutteellista. Pistot eivät edelleenkään ole laatikoita mutta enpä varsinaisesti odottanutkaan että talvitauko niitä olisi miksikään muuttanut.

Mustille oli ajatus jatkaa samaa kaavaa kuin syksylläkin eli näyttää keskilinjalta molemmat ekat maalimiehet ennen ekaa lähetystä. Bongasi kuitenkin hajun vasemmalta ja tod näk vilauksen maalimiehestä oikealta jo ennen varsinaista näyttöä eli komennettiin maalimiehet piiloihin. Ensin koira oikealle. Lähti hienosti ja alkoi kuulema ilmaista jo ilmassa ollessaan. :)  Olin opastanut että saa vähän miettiä tullessaan jos mietityttää eli heti ei auteta ilmaisun kanssa. Eihän tuota ole muutenkaan jouduttu juuri koskaan auttelemaan ihan ekoja kertoja lukuunottamatta.
Toinen maalimies siis vasemmalla, sinne kanssa mallikas eteneminen ja ilmaisu.
Sitten maalimiehet siirtyivät alueella eteenpäin. Seuraava vasemmalla valmiille maalimiehelle lähetys oli tosi vaikea. Tuuli toi hajun takaa viimeiseltä maalimieheltä eikä Musti meinannut millään ymmärtää miksi sen pitäisi juosta hajusta poispäin. Löysi maalimiehen vasta kun oltiin menty yhdessä tosi lähelle. Ilmaisu ok. Oma moka, olisi pitänyt ottaa vasen ylös oikean ajaksi kun sieltä puolelta tuuli.
Viimeiseksi siis vasemmalle. Ei vaikeuksia kun haju oli jo valmiina mielessä.
Kaikki ilmaisut 10-15 pontevaa haukkua, kohta aletaan pidentämään tuota.

Iltapäivällä linnunruokapuu sai aidan ympärilleen:

Sori vaan Musti, nyt loppui evästys tuossa pisteessä.

Iltapäivällä vähän pihatokoa. Frescolle tunnari (ok), ohjattu (merkille meni edelleen aavistuksen varovasti) ja muuta pientä.
Mustin kanssa tankataan edelleen seuraamisen etenemistä. Välilä ehkä vähän sujuu, välillä ei. Ei olla ihan samalla kartalla edelleenkään tuon liikkeen kanssa, harmi.

Sunnuntaina aamupäivästä parkkihalliin tokottamaan. Suurin huomio (ei yllätys) oli se että Fresco ei tosiaan hahmota ruutua niin yhtään jos se on esim tolpparivistön toisella puolella vaikka ruudun kohdalla olisi lähes 10 m väli tolpissa eli ihan suora näkyvyys. Ei hyvä tulevaa parkkihallikoetta silmällä pitäen. No, tankattiin tuota kuitenkin suunnasta jos toisesta aika isoilla avuilla. Ruudun merkit kuitenkin hienoja koko ajan.
Lisäksi tehtiin paikallaanolot (ok), ohjattu (ok, vähän varovainen merkki), ja tunnari (ok) Katrin kapuloilla. Kiitti Katri ja Laura liikkuriavusta !

Treenin jälkeen Lauran ja Nessan kanssa lenkille meidän kulmille. Olipa taas kivaa kävellä oikein kunnolla hyvässä seurassa. :)

Iltapäivällä kotipihalla treeniä. Frescon kanssa tehtiin ruutua häiriömerkeillä niin että lähettelin sitä ruutuun lyhyeltä välimatkalta milloin mistäkin suunnasta ilman sen kummempia valmisteluja.
Ekojen hutejen jälkeen alkoi toimia kivasti, koira tosiaan muutaman kerran haki ruudun keskellekin. Sattumaa ? Jatketaan kuitenkin näitä normitreenejen lomassa. Palkkana jalkapallo joka oli tuossa tosi pop.
Musti jatkoi seuraamisharjoituksia. Ei mennyt oikein putkeen, eteenkään kun yhdessä vaiheessa meidän portin takana rähjäsi yhden kauemman naapurin villakoira. Tuo koira huitelee aina lenkkinsä omistajan kanssa mutta vapaana ilman mitään kontrollia. Nytkin näkyi viettävän pitkät ajat meidän naapurissa asuvan kissaperheen pihalla omistajan kävellessä tietä eteenpäin. Koiranpitoa on monenlaista ...

Veljenpoika Jimi oli meillä sunnuntaina jonkun aikaa. Kiva huomata että Pennikään ei enää väistele pikkumiestä vaan pitää tätä jo ihan "ihmisenä". Lukuisat syötetyt namit ja pallon heittely varmaan auttoivat asiaa. Kivointa Jimin mielestä taisi olla piiloleikki Mustin kanssa, Jimi meni piiloon ja Musti sitten etsi.
Myös pikkukissit saivat tutustua ilmiöön nimeltä lapsi. Nuo ovat kyllä tosi reippaita pennejä, eivät vierastaneet yhtään.