Maanantaina Konalaan. Ensin poikien kanssa kaupunkilenkille kun Penni halusi jäädä isännän kanssa kotiin. Käytiin hyvän pituinen lenkki, maalaispojat käyttäytyivät oikein mallikkaasti. Musti itse asiassa paremmin kuin isänsä joka tuntuu vetävän remmissä enemmän silloin kun Penni ei ole mukana.

Sitten Mustin kanssa agittamaan. Teemana irtoaminen, ensin hyppysuoralla (maximuuri ja kolme 45-50 cm hyppyä) ja sitten putkella ja kahdella hypyllä. Musti irtoaa alustalle hyvin, siinä ei vaikeuksia. Kokeiltiin jälkimmäisellä pätkällä myös poiskääntämistä eri väleistä, ihan ok. Lähettelin suoraan putkeen n puolesta välistä putkea niin että koira haki pään itsenäisesti, toimi. Kerran kolautti takajalkansa muuriin ihan vinkaisuun asti, sen jälkeen nosteli koipiaan selvästi paremmin. Yksi rima taisi tipahtaa. Muuten suhtautuu isompiin esteisiin ok, tosin hyppytekniikkatreeniähän tuo kyllä vaatisi.
Itsenäisenä tehtiin
- jokunen kerta keinua - menee aika varovasti, tarvitsee houkuttelua keskikohtaan tullessaan
- rengasta - maxi, enimmäkseen onnistuneita suorituksia, pari kertaa tuli välistä kun otin huolimattomasti. Enimmäkseen otetaan vielä kutsuna, kerran juoksin mukana
- aata - yllätys yllätys, ylösmenokontakti ei ole korjaantunut itsekseen. Tehtiin vain pari aata, sitten aloin naksutella ylösmenosta. Alusta kontaktin ja normipinnan välimaastoon, koira aalle ja kun pysähtyi syömään etutassut kontaktilla, naksu. Sitten koira alas ja toistoja. En siis kiipeyttänyt aata koiran pysähdyttyä, en usko että tuolla saavutettaisi mitään. Yritetään nyt tehdä kontaktipinnasta jollain tapaa merkityksellinen koiralle ja jatketaan koko aata vasta kun ollaan tehty tuota hyvä tovi.

Tiistaina Tuusulaan tokottamaan parin hakuryhmäläisen kanssa. Vahvistuksena menossa mukana aussiet Jumi ja Kiksi.
Mustille ensin perusasentoa, seuraamista (saatiin hyviä pätkiä, jee ! Tai edelleen on vähän liian edessä mutta paranee, etenkin tiiviyden suhteen), luoksetulon loppuasentoja, vähän liikkeestä seisahtamisia eri asentoihin. Jälkimmäisissä pitää kiinnittää edelleen huomiota nopeuteen eli apuja reilusti edelleen vaan.
Frescolle ensin ruutua. Kisanomaisesti koko liike, ok paitsi hitaahko ruutuunmeno. Lisäksi lähettelyä eri suunnista. Toimi hyvin, koira oikeasti haki ruutuun. Ei nyt vielä ihan keskelle mutta sinne merkkejen sisään kuitenkin. Hyvä !
Ohjattu myös koko liikkeenä kahteen kertaan vähän eri suunnista. Ensin oikea, sitten vasen. Merkille pysähtymiset huonoja, alkaa jäämään enemmän häntä minuun päin. Jokunen palkkaus merkistä koko liikkeessä lie paikallaan. Kauhistuneille tiedoksi, meillä siis edelleen tehdään enimmäkseen koko liikkeinä, ei paloina. Palat sekoittavat putkiaivo-Frescoa. Ja kun meidän tavoite on "vaan" :D TVA, en ole jaksanut alkaa noita hinkkaamaan parempaan kuntoon. Täydellisiähän ne eivät alkuunkaan ole.
Vähän seuraamista, jääviä häiriössä ja kaukoja lähietäisyydeltä. Kaukoissa pari väärää asentoa kun olin itse huolimaton. Nuo voisi itse ottaa vähän tosissaan, asennetta peliin.
Loppuun vielä toinen stintti Mustia. Otti yllättäen vähän häiriötä vieraasta Jumista ja piti ihan keskeyttää treeni ettei Musti lähtenyt kirmaamaan kaverin luo. Tai olisiko se lähtenyt, en tiedä. Mutta pelattiin varman päälle.

Treenin jälkeen lenkille poikien kanssa. Niiden kanssa on kyllä tosi helppo ja rauhallinen kulkea, sori vaan Penni. Joka taas pelasi palloa ja teki pihahommia kotona.

1238347053_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Lauantaina Messariin PetExpo-messujen yhteydessä olevaan kissanäyttelyyn, meiltä mukana molemmat pikkunaamat.
Oli kiva vaikkakin tavan mukaan pitkä päivä, oltiin messarissa kl 7.30-18.00. Pikkuisille molemmille hieno arvostelu ja tulos Ex 1, ei sen kummempaa.
Mukavaa oli että pentuset käyttäytyivät hyvin, olivat erittäin rohkeita ja sosiaalisia. Ja saivat mukavan ensimmäisen vaan toivottavasti eivät viimeisen näyttelykokemuksen.

Muita tassulähteeläisiä näyttelyssä oli kaksi eli Siiri-sinitiikeri joka sai ensimmäisen CACIBinsa sekä kypsä herrasmies Lassi joka taas kerran kartutti CAPS-saalistaan. Noita sillä alkaa jo riittää ja korkein titteli häämöttää, ala vaan Ilona suunnitella lahjapentua. ;) Meiltähän saa ilmaiseksi uuden pennun jos käyttää kasvattiani näyttelyssä SC/SP-titteliin saakka.

Näyttelystä Mörkö-poika lähti sitten uuteen kotiinsa. Ja kuten näkyy, viihtymisen suhteen ei ole tullut ongelmia:
1238949378_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
kuva: Sari Salminen

Vilinä meillä hiljeni vähän kun Mörkö lähti. Tilalle tosin tuli sijoitusneitonen Hetty jonka olisi määrä synnyttää kohtapuoleen. Eli siinä se aika kuluu pentuja odotellessa taas. :D

Ja niin, kissapuoleen vielä sellainen uutinen että Tenkanen pääsi riiaamaan Ella-neidin kanssa. Kovin oli pariskunnalla aktiiviset pari vuorokautta, tuloksia voi toivon mukaan aikanaan ihailla täällä.

Sunnuntaina aamusta hakutreenehin. Frescolle neljä maalimiestä, teemana edelleen laatikot ja oikeaan suuntaan eteneminen pistoilla.
Eka maalimies vasemmalla jonne sikahieno pisto ja maalimies ylös. Ihan tosin nätti. :) Sitten oikealle jonne piikkipisto. Laitoin uudestaan samasta kohdasta, nyt kääntyi oikeaan suuntaan ja nosti maalimiehenkin.
Sitten taas vasemmalle. Hieno pisto, ainoastaan maalimies jäi. Jouduin laittamaan useamman kerran, mm jäi piston "sisään" eikä koira selvästi saanut hajua. Kolmannella (?) kerralla meni sopivan läheltä ja nosti maalimiehen heti kun haistoi. Eli selvästi tuuleton keli ja pitkä treenitauko vaikuttavat, nenänkäyttö ei ole ihan parhainta mahdollista. Ja intoa elikkä vauhtia on sitten vastaavasti vähän liikaa.
Oikealle tyhjä, laitoin kahteen kertaan kun ekalla teki piikkipiston.
Vasemmalla viimeinen maalimies. Lähetin suoraan kohti selvästi näkyvää umpparia, ei edes tarkistanut kun ei haissut.
Kaikilla hyvät ilmaisut, palkkaus vähän ennen kuin tulin piilolle.

Mustille normitreeni eli saman kaavan mukaan mitä on viimeaikoina tehty. Nyt uutena pidennetään ilmaisuja.
Eli ensin haamut etukulmissa. Noista toisen voisi ehkä jossain vaiheessa alkaa jättämään pois ? Ensin näytettiin vasen, sitten oikea. Sitten lähetys vasemmalle. Lähti niin että puskat pöllysivät. :D Suoraan maalimiehelle sivurajalle ja aloitti tapansa mukaan ilmaisun jo ilmassa ollessaan. Lopetti paukuttamisen kahteenkymppiin, hiljeni hetkeksi ja kun maalimies pysyi passiivisena (hyvä Sari, tuosta unohtuikin ohjeistaa. Muistettava jatkossa sanoa maalimiehille että ei apuja), pentu aloitti haukun uudestaan yhtä varmana kuin alussakin.
Sitten oikealle. Siellä penne etsi vähän pidempään mutta edelleen löysi nopsaan ja ilmaisi hyvin.
Maalimiehet siirtyivät eteenpäin alueella, seuraaville ei apuja.
Ensin vasemmalle. Piilona sama risukasa joka tuotti ongelmia Frescolle. Penne juoksi kasan ohi ja katosi rinnettä alas. Juoksi pitkään alueella ja etsi, tuli jopa kutsusta luokse kun bongasin sen keskilinjalta vähän edempänä alueelta.
Uusi lähetys, lähti nätisti ja löysi maalimiehen.
Viimeinen maalimies oikealla ilman apuja, lähti ja löysi nätisti.
Kivat ilmaisut sitä ihan ekaa pätkäisyä lukuunottamatta. Sekään ei paha, hiljainen tauko oli pieni ja jatkoi oma-aloitteisesti uudestaan.
Vähän tahtoo seilata makuulla kun tulen lähelle, noita alettava harjoitella. Ei kuitenkaan silloinkaan koskenut maalimieheen.

Treenin jälkeen vielä pikku lenkki Niinan ja Novan kanssa.

Tottis on ollut tämän viikon tauolla, kerran on vaan tehty ohjattua ja merkkiä Frescon kanssa. Ensi viikolla taas aktiivisemmin. Mustin tottis pitäisi ottaa tehokäsittelyyn jos sen kanssa meinaa joskus jonnekin kisaamaankin.