Fresco aloitti uuden viikon täräyttämällä maanantaina aamupäivällä aidan ja ojan yli naapurin kissan perään. Enpä olisi ihan heti uskonut, tuo on sen verran nöyrä koira ja oletin että tietää moisen olevan kiellettyä. Itse en ollut kotona mutta isäntä oli antanut sanallista palautetta aiturille. Onneksi kissa pääsi puuhun heti aidan viereen eli koirakaan ei jatkanut pidemmälle ja sai palautteen toiminnastaan heti.
Liekö tuo meni perille ? Toivottavasti, tuo ei ole kovin suotavaa.
Ainakaan seuraavana päivänä lenkillä ollessamme ei lähtenyt samassa kohdassa näkemänsä kissan perään ollenkaan.  

Maanantaina lenkille Konalaan (tai Malminkartanoa kai tuo oli, aika luotaantyöntävää aluetta oikeastaan paikoin) poikien kanssa.
Sieltä Mustin agitreeneihin. Tehtiin neljällä aidalla erilaisia vientejä, takaakiertoa, sylkkäriä ja jaakotusta. Sylkkäri etenkin tuotti suuria vaikeuksia, Musti luuli että kyse on kiertämisestä ja kiersi pontevasti aitaa minkä kerkisi.
Itsenäisenä naksuteltiin aan ylösmenoa, hypättiin kahdeksikkona maxiaitaa ja tehtiin puomin kontakteja. Plus tokotettiin ihan vähän.

Tiistana sama systeemi, ensin lenkkiä Konalassa ja sitten Frescon kanssa kimppatokoamaan. Meitä oli paikalla kolme eli aikaa riitti taas hyvin per koirakko.
Frescon kanssa tehtiin kisanomainen treeni eli liikkeet liikkurin avustuksella putkeen ja lopussa iso ruokapalkka.
Liikkeinä oli
- seuraaminen - ok paitsi muutamassa pysähdyksessä hidas istuminen, noita voisi nopeuttaa.
- ruutu - pysähtyi huonosti ruudussa, maahanmennessä toinen etutassu nauhan yli
- hyppynouto - ok
- ohjattu nouto - ok paitsi että jossain noudossa ennakoi reilusti edestä sivulletulon
- tunnari - otti oikean, lähti tuomaan, pudotti metrin tuotuaan, meni tarkastamaan loput kapulat joita ei ollut haistellut, palasi oikealle ja toi vähän pureskellen. Eli pientä epävarmuutta jostain syystä.
- kaukot - ok. Uusi käsimerkki maasta istumisessa toimi hyvin.

Eli noiden perusteella ruutuun seisahtamista pitää totisesti treenata, nyt saattaa haahuta monta askelta ennen kuin oikeasti pysähtyy. Myös käsky voisi olla vähän terävämpi.
Samoin pitää vahvistaa kaukojen uutta istumiskäsimerkkiä. Tähän astihan ongelma on ollut se että olen nostanut sen maasta molempiin asentoihin oikealla kädellä jolloin se on usein arponut asennon koska lähtee nousemaan jo samaan aikaan kuin käsikin eikä katso mihin käsi jatkaa eikä välttämättä kuuntele suullista käskyä koska käsi on vahvempi.
Jatkossa siis seisominen oikealla ja istuminen vasemmalla.

Ti-ke olin lomalla eli treenailtiin jonkun verran myös kotipihalla. Frescon kanssa lähinnä ruutua ja kaukoja, Mustin kanssa seuraamista joka tuntuu ajoittain muutaman askeleen verran jo vähän paremmalta. Ehkä se siitä nyt jos tulisi treenattuakin.
Lisäksi ollaan Mustin kanssa tehty keppejä. Lähinnä sisäänmenoa ja ihan perinteisesti käsiavulla ja naksulla. Hallilla ollaan tehty kujaa mutta tarvitaan paljon enemmän toistoja että saadaan tuo joskus johonkin kuosiin ja kujaa tai muita apuja kun kotona ei ole niin ehkä me päädytään kuitenkin tuohon perinteiseen malliin. Katsellaan.

Keskiviikkona oli aivan ihana keväinen ilma, touhuttiin, istuttiin ja nautittiin ulkosalla melkein koko päivä.

1239263816_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1239263914_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Hetty-kissa senkun panttaa, ei jälkekään pennuista. Vaan eihän noilla vielä ole kiirettä syntyäkään.

Kunnes ... Pari tuntia tuon kirjoittamisen jälkseen alkoi tapahtua. Hetty ilmoitti että nyt tukihenkilön on parasta pysyä lähettyvillä, kohta alkaa tulla pentuja. Ja kun ensimmäinen jumissa ollut saatiin kunnialla ulos, niitä tulikin. Meillä on nyt viiden pennun katras eli cremet tyttö ja poika, punainen poika, suklaa poika ja kilpikonna tyttö. Kivoja värejä ja ennenkaikkea pontevia tyytyväisiä pentuja ja asiansa selvästi osaava äiti. :)

Pennuista kiinnostuneet, olkaa yhteyksissä niin katsellaan noiden tilannetta.

1239367201_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

---

Perjantaiaamuna tihkusateiseen Ojankoon. Ensin hyppytekniikkatreeniä jumppasarjalla kera Mustin. Nakutti menemään ihan nätisti. Tehtiin myös vähän muuta agitreeniä, keppejä, rengasta ja aan ylösmenokontaktinaksuttelua. Keppitreeni etenee aika kivasti, toivottavasti kohta saadaan kotiinkin enemmän keppejä kuin nykyiset neljä.
Sitten Frescon toko. Vähän kaukoa, ohjattu ja tunnari ok. Ruutu meni ihan mönkään, ei löytänyt sinne ei niin millään. Pienellä avulla saatiin muutama onnistunutkin ruutu. Mikä tuossa nyt taas tökki ? Liikaa visuaalista hälinää vai mitä ? Muutenkin Fresco kävi vähän hitaalla joidenkin liikkeiden suhteen. Väsy vai liikaa treeniä ?
Lopuksi vielä pienet tokotukset Mustille ja lenkki Perro- ja Troya-tyttöjen kanssa.

Siitepöly taitaa olla ihan urakalla liikenteessä jo. Se yhdistettynä tuoreisiin kissavauvoihin pärskityttää bloggaajaa ihan urakalla. Joo, kissa-allergia ja kissankasvatus ei välttämättä ole ihan se järkevin yhdistelmä. Normielämässä noiden kanssa ei kamalasti oireita tule, mitä nyt joskus harjatessa ja karvaa pöllytessä. Pennut allergisoivat herkemmin ja nekin enemmän vain näin keväällä.
Ja niin, testejen mukaan olen allerginen koirillekin.

Ja niin, kevättä tuntuu olevan jossain ruumiinosassa Tenkasellakin. Ääntä lähtee niin mahdottomasti eikä kollilassa elo maistuisi niin millään. Täytyy sanoa että Nuupi on kyllä ollut ihan mahdottoman helppo kolli tuohon verrattuna. Vaan jos se Tenkanenkin vielä hetken siistinä pysyisi. Sille on kyllä kerrottu että pallit lähtevät aika vinhaa vauhtia jos merkkaaminen alkaa. Toivottavasti ymmärtää oman parhaansa.

Pentusten eka vuorokausi meni hyvin. Kaikki ovat pontevia ja rauhallisen tyytyväisiä ja painot ovat hyvässä nousussa. Nimiäkin jo mietiskellään.

---

Lauantaiaamuna hakutreeneihin. Jotka typistyivät erinäisten sattumien ja peruutusten vuoksi lähinnä ilmaisutreeneiksi kun paikalla oli lisäkseni vain yksi innokas harrastaja.

Mustille ilmaisua. Maalimies kiven tms. taakse about viisi metriä "keskilinjalta". Koira perään ja haukkumaan. Aloitti kaikilla nätisti. Haukut 25-40 haukkua. Ekalla pätkäisi hetkeksi kun tulin paikalle, seuraavilla jatkoi vaikka kiertelin ympärillä. Yhdellä häiritsi tökkimällä maalimiestä kun tulin lähelle. Muutenkin voisi olla loppuilmaisussa vähän paremmin paikallaan, nyt seilaa maassa ollessaan maalimiestä kohti ja taas pois.

Frescolle pieni etsintä tallamattomalla alueella. Ensin tyhjä vasemmalle, ihan nätti pisto. Ehkä vähän syvemmälle olisi voinut upota. Sitten oikealle. Ekalla pistolla jätti (taas) maalimiehen piston sisään, ei saanut hajua siitä mistä meni ohi. Seuraavaksi pari yritystä joilla lähti työskentelemään taaksepäin. Seuraavalla yrityksellä lähti oikeaan suuntaan mutta kaarsi eteenpäin turhan aikaisin, annoin mennä. Löysi jopa maalimiehen. Ilmaisu ei ihan priima, hiljeni hetkeksi kun tulin paikalle.
Seuraavaksi tyhjä, ok pisto. Sitten vasemmalle jossa maalimies. Ok muotoinen pisto, tuli maalimiehestä yli aika lähelle keskilinjaa, pysähtyi, lähti takaisin ja löysi. Ilmaisu ok.
Nenänkäyttö on kyllä ihan ruosteessa talven jäljiltä. Onneksi ei ole kokeita suunnitelmissa ihan alkukaudelle, tokotetaan nyt ihan rauhassa.

Treenin jälkeen lenkille Lauran ja Tiinan kanssa, mukana siis meidän kolmikon lisäksi Simba, Nessa ja pikku-Ralli. Pennin kanssa hoidettiin Ralliin tutustuminen samaan tyyliin kuin Nessan kanssa aikoinaan eli ensin saa vähän nuuskia pentua sylistä, sitten kulkee meidän edellä eikä mene jaloissa kulkevan pennun lähelle.
Pennillähän on taipumus säikytellä vieraita koiria tutustumistilanteessa, se kun ei osaa tutustua vieraaseen koiraan sivistyneesti tuntematta uhkaa sen puolelta. Näin lenkki meni kuitenkin hyvin. Penni nuuskaisi Rallia muutaman kerran muttei ollut siitä erityisen kiinnostunut. Kuten Frescokaan, se taisi tykätä että pentua ei olekaan jos sitä päin ei katso. Musti tykkäsi ja olisi leikkinytkin pienen kanssa.

Mustin kanssa on tehty pihalla keppejä, etenkin sisäänmenoa ja välillä jopa kaikkien meidän neljän kepin pujottelua. Homma toimii kivasti ilman käsiapua. Tai hidastahan se on vielä mutta tehdään nyt tekniikka ensin. Sisäänmenoista onnistuu ehkä noin 90 %. On tehty suoraa ja 90 kulmasta lähestymistä ja kaikkea noiden väliltä, toistaiseksi vasta niin että koira kulkee ohjaajan vasemmalla puolella ja keppejä lähestytään aina oikealta. Toinen puoli tehdään kun tämä puoli saadaan selvästi varmaksi eli ei ihan heti.
Lisäksi on tehty seuraamista joka tuntuu aika-ajoin jo tosi kivalta. Askelia 2-10, ei sen enempää vielä. Pitäisi saada joku kriittinen katsomaan tuota miltä se näyttää ulkoapäin, onko koira vieläkin vähän edessä. Mutta nyt on siis vihdoin saatu oikeasti hommasta kiinni, hyvä.  Tokihan tuo auttoi kun itse vaan lähti etenemään. ;)
Perusasentotreenit tuon yhteydessä sujuvat erittäin hyvin, tosin välillä koira on aavistuksen vinossa takapuoli vähän minun takanani. Tuo jää helposti itseltä huomaamatta, jos kuikin taakse, penne menee entistä vinompaan.

---

Hetty-mamma säikäytti meidät oikein kunnolla viime yönä. Se alkoi illalla oksentaa tosi rajusti, vesikään ei pysynyt sisällä. Rauhoittelin tilannetta Attapektillä ja aamulla kissa oli kuin mitään ei olisi tapahtunut, söi ja hoiteli pentuja normaaliin tapaan. Pentujen painot ovat edelleen normaalissa nousussa eli niille ei koitunut episodista mitään vahinkoa.
Outo juttu, ihan noin rajuun äkilliseen oksenteluun en ole ennen törmännyt. Ideoita mitä tuo oli ?
Mahapöpö ei tunnu todennäköiseltä koska yksikään talon 13 (!!) muusta kissasta (pennut mukaanlukien) ei oireile. Hettyn ruumiinlämpö on ollut normaali koko ajan. Ruoka on maistunut yötä lukuunottamatta erittäin hyvin ja vettä joi yölläkin.

---

Sunnuntaina aamupäivällä kotihommia oikein urakalla ja iltapäivällä Ojankoon jossa vähän agia ja tokoa.
Mustille taas jumppasarjaa. Nakutti oikein kivasti mutta väisti päässä olevaa Hannelea joka blokkasi namit kun Musti leiskautti kerralla kahden yli. Tokoesteen lopussa hyppäsi tänään oikein nätisti.
Tokopuolella tehtiin perusjuttuja, seuraamisen paikka tänään vähän edessä.
Frescolle tokoa. Ruutu taas vähän hukassa, löytyi lopulta. Haki ilmeisesti pöydällä ja flyballesteille jotka olivat toisessa laidassa kenttää. Jääviä, kaukoja, paikallaanolot ilman piiloonmenoa. Hauska treeni, paljon kivaa frisbeenperässäjuoksentelua.

Lopuksi lenkki Hannelen tyttöjen kanssa. Penni kotona.

Pennuilla ja Hettyllä kaikki hyvin. Tässä suklaapoika tervehtii äitiä:
1239548897_img-d41d8cd98f00b204e9800998e