Maanantai-iltana hakutreeneihin Hinthaaraan. Fiilis ei kovin korkealla, sain juuri ennen treenejä tietää että meidän työyksikön yt-vähennys tulee olemaan 25 % eli yksi neljästä. Nyt sitten odotellaan viikko ennen kuin tiedetään ketä onni suosii.

Frescolle löytö löytö tyhjä tyhjä löytö. Kakkoselle laitoin kaksi kertaa, tuli ekalta piikkinä takaisin etenemättä tarpeeksi syvälle. Molemmat tyhjät suht nättejä pistoja, kääntyivät oikein päin. Toisen tyhjän jälkeen koira jatkoi suoraan keskilinjan yli maalimiehelle välittämättä ohjaajasta tuon taivaallista. Tykkäsi kai että homma on hoidettava itse kun emäntä ei ole ihan (henkisissä) voimissaan.

Mustille neljä löytöä, kaikki valmiina ilman apuja. Opeteltiin taas vapaana lähettämistä ja lähellä kulkemista piiloilta palattaessa. Vielä tuossa on tekemistä mutta sujuu jo paremmin. Kivat etenemiset mutta jos maalimiestä ei löytynyt suoraan edestä, alkoi sahata edestakaisin keskilinjan suuntaisesti. Sahasi kuitenkin sikäli sopivalla etäisyydellä että päätyi aina aikanaan maalimiehelle.
Viimeiselle maalimiehelle mennessään oli ulahtanut matkalla. Jo keskilinjalla huomasin että arkoo vasenta takajalkaa seistessään. Sama jatkui koko illan ja seuraavan aamun. Liike näyttää ihan normaalilta eikä jalasta löydy mitään epätavallista. Pahkeinen, toivottavasti tuolla ei ole mitään rikki.

Frescon kanssa on tehty iltaruokatreeniä pihalla. Sunnuntaina tehtiin idari (ok, seuraaminen ei ihan priimaa) ja tunnari pariin kertaan. Oli ruoasta niin innoissaan ettei jaksanut tarkentaa ja lähti pariin kertaan tuomaan väärää mutta vaihtoi itse lennossa kun tajusi ettei mene oikein.
Tänään tehtiin kaukot (toimii taas ainakin lyhyemmältä matkalta, vaihdoin seisomisen käskyn) ja ruutu. Ruutu oransseilla merkeillä ahtaassa kujassa tallin ja auton välissä. Ei ongelmia vaikka matkalla oli vielä pallokin hämäämässä. Ruudusta vapautus ruokakupille.

1243091465_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tiistaina illalla remmilenkille. Musti osaa kulkea, Frescokin melkein osaa silloin kun ei vedä tai punkaa Penniä päin ja Pennikin osaa Penniksi. Mikä ei vielä ole ihan sama kuin vaikka Musti.

Lenkin jälkeen pikainen ruokakuppitokotus Frescolle, ohjattu (oikea, meni epäröimättä tai vasenta miettimättä, palautus odotetusti vähän varovainen) ja ruutu (lähti ensin viistoon ruokakupille, löysi ruudun toisella yrittämällä) josta vapautus ruokakupille.

---

Hyväksy – sitten toimi. Mitä tahansa nykyhetkeen
kuuluukaan, hyväksy se ikään kuin olisit itse niin
valinnut. Toimi aina sen kanssa, älä sitä vastaan.

-Eckhart Tolle

... sanoo Ajatusten Aamiainen tänään keskiviikkona. Ei huono ajatus ollenkaan.

Keskiviikkona Mustin koipi näytti sen verran normaalilta että lähdettiin kuitenkin agilitytreeneihin. Aiheena sylkkäri vähän erilailla vietynä mitä olen sitä tottunut tekemään. Saatiin homma toimimaan kohtuukivasti ainakin aika-ajoin. Vasenta puolta pitää vielä harjoittaa, se toimi vähän huonommin.

Illalla Frescon ruokakuppitreeni ulkona. Aiheena idari (ekalla yrityksellä liikahti seisomisessa, kuppi pihalla nostaa aika paljon. Otin uusiksi, nyt hyvä.), kaukot (tekniikka hajosi vähän viikonloppuepisodin seurauksena, nousee kuitenkin taas innokkaasti. Helpotuksen huokaus.) ja ohjattu (molempiin suuntiin. Ensin vasen, sitten oikea. Ei ongelmia, palautuksetkin kohtuunopeat ainakin Frescoksi.)

Torstaina remmilenkkeiltiin. Musti näkyy taas satunnaisesti aavistuksen keventävän tassuaan seistessään. Kumma juttu, liikkuu tosiaan varsinkin vapaana nätin ja keveän näköisesti. Remmissä peitsaa, en ole ainakaan aiemmin kiinnittänyt moiseen huomiota eli voisiko olla osaoire jostain tuokin ?

Illalla Frescolle idari, kaukot, ruutu. Kaikki hyviä, ei nähnyt ruudun rakentamista.

1243091478_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kuka uskoisi että näin pienen ja viattoman näköinen otus (x 5) voi lakkauttaa digiboksin toiminnan ? Näin vaan kävi, makkarin boksi huutaa singaalia eikä vikaa löydy mistään. Sen siitä saa kun pennelauma kirmaa johtojen seassa. (oikeasti johtoja on kyllä uitettu sinne sun tänne niin että pennut eivät pääsisi niihin käsiksi.) Muitakaan syyllisiä en keksi, etenkin kun yksi johto oli irrallaan kun masiinan toiminnan huomattiin loppuneen.

PS. Ne heräävät aamulla kl 4.30. Tahtooko joku kissalapsia yökylään ?

EDIT: saatiin vihdoin sunnuntaina piuhat pelaamaan. Yksi liitos seinän sisältä (!) oli ilmeisesti liikahtanut jotenkin ja piti uusia.

Perjantaina pennunkatsojia ja Frescon iltatreeni. Ruudusta ei ollut taas pienintäkään hajua vaikka se oli samassa paikassa kuin torstaina jolloin teki sen über hienosti. Jee. Jotain muutakin tehtiin, taisi jopa sujua.

Lauantaina töihin ATD:n luonnetestiin. Ihana ilma, mukavat tuomarit ja mielenkiintoista katsottavaa. Koirain loppupisteet +18 - +213 eli aika erilaista haukkua tarjolla sekä pisteiden että rotuvalikoiman muodossa. Tulokset löytyvät täältä.
Illalla taas pennunkatsojia, nyt on punaisella Aurinkoisellakin oma koti odottamassa. Ja aika paratiisin kuuloinen onkin. :)
Tuo tietää sitä että kaikilla pennuilla on paikkansa elämässä katsottuna. No, kilppari-Lempi vielä miettii että jääkö meille vai muuttaako muualle.

Frescon iltatreenissä taas se eilinen ruutu, sama paikka edelleen. Ekalla käskyllä tuli merkiltä takaisin luokse. Ihan uutta tuokin. Oma katse oli kyllä jossain ihan muualla kuin ruudussa. Toisella yrittämällä teki taas hienosti. Lisäksi ohjattu (molemmat suunnat ok) ja kaukkarit joissa tekniikka ei priimaa ja eikä ihan kuunnellut loppuun mitä tulee tehdä. Tuntuu välillä että kaikki alkaa hajoamaan. Oma pinna liian kireällä ?

Sunnuntaina metsärypemislenkkiä, edelleen muutamat pennunkatsojat ja piharakennusta. Levennettiin (= isäntä levensi) pihatietä ja parkkialuetta. Muutettiin myös yksi puu muualle, saa nähdä lähteekö kasvamaan vai kuoleeko pois. Entiselle paikalleen puolentoista metrin päähän talon seinästä sitä ei voinut kuitenkaan jättää. Musti tykkää noista hommista ihan älyttömästi, sujuvasti väistelee kaivuria ja tutkii joka kuopan ja kasan mitä pihalle ilmestyy. Isommat eivät jaksa enää joka liikahduksesta olla niin innoissaan.  

Iltatreenissä ohjattu (vasen, lähti oikealle. Syynä ehkä oma suullinen käsky ennen kättä ? Toisella ja kolmannella yrittämällä oikein kun käskytin huolellisemmin), kaukot (noissa se suullinen täytyy aloittaa aavistus ennen kättä että menee hyvin. Nousi halukkaasti ja napakasti ja teki asennot oikein kun itse skarppasin käskyttämistä) ja ruutu (epätoivon kautta onnistumiseen, äh).

Fiilis ei kovin kymppi, työasiat tunkevat mieleen vaikka niitä yrittää parhaansa mukaan blokata pois.

Mutta jotain hyvääkin sentään, Mustin koipi näyttäisi olevan ihan ok. On nyt useamman päivän seissyt ihan normaalisti.