Maanantaina Armi muutti uuteen kotiinsa. Itselle tuo oli aika raskas paikka, Armiin oli jo ennen sen syntymää ladattu henkisesti isot panokset. :( Vaan niin knikki muutti kaiken. Onneksi Armille löytyi erinomaisen hyvän tuntuinen koti, onnea vaan koko perheelle jatkoon !

1248859336_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Illalla hakutreeneihin vähän turhankin pienellä porukalla. Treenattiin kuitenkin kun viime viikkokin jäi väliin.
Mustille neljä maalimiestä, suoraa ja vähän laatikkomaista pistoa. Ekalla pistolla oli ihan ihmeissään ja lähti normaalia hitaammin, ehkä siksi koska keskilinjalla ei ollut minun lisäkseni ketään. Lähti ja löysi kuitenkin. Ilmaisut 35, 35, 45, 45. Hyvin jaksoi poika kuumasta ilmasta huolimatta.

Frescolle löytö, löytö, tyhjä, tyhjä, löytö, löytö. Ekalle lähetin kunnon risukon ja vadelmapuskan läpi. Vasta kolmanella yrityksellä lähti tarpeeksi suoraan. Pitää treenata noita huonompiakin lähetyspaikkoja välillä. Ekat pistot nättejä laatikoita, maalimiehet eivät siis kulmissa vaan selvästi edempänä. Tyhjät samaten nättejä, ehkä vähän leveitä. Toiseksi viimeiselle maalimiehelle kaksi lähetystä, ei löytänyt ekalla. Mietti varmaan jo viimeistä jonka kuuli menevän metsään. Tai sitten helle ja läähätys vaikeutti nenän käyttöä. Viimeinen taas ok. Ekoilla ilmaisut siihen asti että tulin paikalle, toiseksi viimeisellä ehkä 25 haukkua ja viimeisellä vielä vähemmän. 
Pistot nättejä ja kaikki oikeaan suuntaan. Toimiiko tuo nyt etten jätä tyhjää pistojen väliin ? Voisiko se olla noin helppoa ?

Tiistaina aamusta Frescon kanssa tunnin fillarilenkki kera uuden hienon pyöräilykypärän. :D Ihan uusi tuttavuus moinen minulle. Minun nuoruudessani ei tuollaisia ollut vielä olemassakaan ja sen jälkeen ovat fillaroinnit jääneet väliin. Seuraava hankinta voisi olla springeri. Kokemuksia kellään ?
Vähän ehti tulla turhan kuuma kun aurinko alkoi helottaa kesken lenkin mutta hyvin Fresco jaksoi. Oli reilu puolet lenkistä vapaana ja määräsi tahdin aika reippaaksi.

Iltapäivällä lenkille, samalla pojille jäljet ja Frescolle tarkkuusetsintä. Ensin tarkkuus. F toi nätisi ruudusta ison hylsyn. Viisisenttinen toisena esineenä tuotti enemmän vaikeuksia, yritti ensin tuoda merkattua kulmakeppiä parii kertaan.
Mustin jälki n. 150 m, kolme 90 asteen kulmaa. Jana noin 20 m, eteni hienosti suoraan. Kulmat menivät aika mukavasti. Keppejä kolme joista kakkonen jäi jonnekin. Kepit tosi pieniä tuskin lyijykynän paksuisia. Muut kaksi nousivat hyvin. Vaan liian lyhyt jälki, tykkäsi Musti. Tuossahan ei vielä päässyt kuin vähän vauhtiin.
Frescolle kolme janaa n. 20-30 m. Ekalla takkusi, koira ei lähtenyt etenemään. Vaihdoin käskyksi "eteen" ja sehän toimi kuin junan vessa, kaikilla kolmella yrityksellä suoraan eteenpäin. Viimeisellä jäljen löytyminen takkusi hieman. Vauhtia noista pitäisi ehdottamasti saada pois, nousisi jälkikin helpommin kun ei koira paahda miljoonaa yli.

Metsässä oli jo kypsiä vattuja ! Pitää käydä poimimassa joku päivä kun niitä kypsyy vielä lisää.

Illalla kylään tuli kultainen Saku. Mustilla jäi vaan tällä kertaa leikitykset vähiin kun mielessä oli vaan uuden uutukainen A-este.

Keskiviikkona lyhyempi fillarilenkki. Tuli muuten mitattua meidän vakilenkkejen pituudet (autolla kylläkin :D). Pidempi on aika tarkkaan 10 km ja lyhyempi 4,5 km ja rapiat päälle.
Illalla agitreenit. Tehtiin paria helppoa aika suoraa pätkää. Musti toimi kivasti, mitä nyt lopputunnista alkoi aavistuksen hyytyä kun ehdittiin tekemään aika paljon. Keppejä pitäisi treenata itsenäisesti paljon, samoin poispäinkäännöstä jota en kyllä tajua ja joka ei suju ei niin yhtään. Koira on yhtä kysymysmerkkiä ja ohjaaja sitten varmaan ainakin kymmentä. :D

Torstaina liikenteeseen 6.30, suunnattiin Jäniksenlinnaan tekemään jäljet ja lenkille. Vein siis samalla reissulla isännän töihin, muuten en olisi ollut noin ajoissa liikenteessä. Vaan hyvä niin, ehdittiin jälkimään ja lenkille mukavan viileällä ilmalla.

Frescolle kaksi janaa joista toiselta jälki jatkui ehkä reilut 200 m. Jäljellä ikää tunnin verran. Janoissa ei taas tänään kehumista. Meni suoraan liinanmitan, sitten kääntyi 90 astetta oikealle kummallakin kerralla. Pääh, että ärsyttää. En vaan näköjään saa tuota kuntoon. Painostan vielä koiraa niin että koko janalle lähtökin varmaan hajoaa piakkoin.
Positiivista oli että itse jälki meni ok. Kerran jälki hukkui ja koira jäi patsastelemaan kunnes annoin uuden käskyn. Jälki ei ollut ihan helpointa, siinä oli paljon polunylityksiä, kulmia, polun seuraamista ja siltä poistumista. Yksi keppi jäi tai ei, en ole ihan varma jätinkö sinne kuusi vai seitsemän keppiä. Noissa voisi olla itse tarkempi.

Mustin jälki 1,5 h vanha ja noin 600 m pitkä. 10 metrin jana, meni suoraan ja nappasi jäljen hyvin. Jäljesti hienosti ja nosti kaksi ekaa keppiä mutta sitten itselleen hyvin epätavallisesti hukkasi jäljen. Ilmeisesti ajoi jostain kulmasta vauhdilla yli ja kesti pitkään ennen kuin osuttiin uudestaan jäljelle. Penne teki hienosti hommia koko ajan vaikka näkyi että väsy alkoi vähän painaa. Loppujäljen ajoi Mustiksi aika rauhassa. Seitsemästä kepistä kaksi jäi sinne sähläyspaikkaan, muut nousivat hyvin.

Illalla Koivukylään agiepiksiin, mukana vain Musti ja kisa Mustille ensimmäinen laatuaan. Hienolla säällä liikenteessä oli muitakin kuin me, jo pelkästään maximöllejä oli 39 kpl.
Rata oli mukava, ei ihan pelkkää suoraa. Mukana hyppyjä, putkia sekä aa ja puomi.
Musti teki täsmälleen mitä osasi eli kaiken muun puhtaasti ja vitosen aan ylösmenolta. Muutenkin tuntui ihan samalta kuin treeneissä, kiva ! Pitää katsella lisää noita ja miettiä edelleen aata. Hyvin kesti poika pitkän illan, oltiin kisapaikalla pari tuntia jo ennen omaa starttia.

Perjantaina käytiin vaan aamulenkki, sitten mutsin kanssa Jumboilemaan.

1247469144_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Lauantaina aamusta Mosabackaan ja jäljet Niinan kanssa. Frescolle tuttuun tapaan janaa. Otettiin jälki ylös kahteen kertaan, jana oli varsinkin toisella kerralla piiiitkä. Näytettiin jäljentekijä jäljen alussa Frescolle ja noin tunnin päästä kun ajettiin jälki, lähetin sen kohti sitä pistettä missä oli jäljentekijän nähnyt. Tämä toimi ainakin tällä kertaa ja jana meni hienosti. Toinen takelteli vähän, johtui varmaan pituudestakin. Otin muutaman kerran koiran takaisin kun lähti menemään niin vinoon ja lähetin uudestaan.

Mustille n. 600 m pitkä jälki hankalassa maastossa. Oli kalliota, kivikkoa, nousua ja laskua. Yksi keppi jäi ja kerran harhauduttiin vieraan koirakon jäljille mutta muuten poika ajoi kyllä taas ihan huipusti. Janakin oli pitkä mutta koiruus vaan eteni kunnes saapui jäljelle jonka nosti nätisti heti.

Iltapäivällä käytiin broidin tiluksilla josssa Penni ja Musti pääsivät lampeen uimaan kepin perässä. Mustia vähän mietitytti alussa mutta sinnehän se sitten sukelsi. :)
Ja Penni pisti palasiksi veljenpoikien rantapallon ja kumiveneen. Nice. Mistähän sitä löytää uuden kumiveneen tähän aikaan vuodesta ? Kaikki myyvät jo ei-oota, ensi kesänä sitten. Hölmöä, kai kansa vielä elokuussa ostaa mieluummin uintikamaa kuin suksia ?

Illalla Mustille keppejä etenkin vasemmalta puolelta, sujui hienosti tauon jälkeen ! Pitää ottaa nyt kuuri noita. Myös pientä tottistelua on tehty useanakin päivänä. Parina kolmena päivänä on tehty Frescon kanssa 4,5-7 kilsan fillarilenkkejä.

Sunnuntaina aamulenkin jälkeen (vattuja taas, nam !) ATD:n luonnetestiin työntekijäksi. Kivoja koiria seurattavana, etenkin Lauran Nessan 170 pisteen suoritus oli mielestäni tosi kiva katsottavaa. Nessalla oli hauskaa, se reagoi järkevän tasapainoisesti ja palautui nopeasti.

Illalla Mustille keppejä, vähän tottista (pallopalkka, intensiviteetti paranee koko ajan) ja kontaktinpitoa ammuttaessa. Ampumista pitäisi alkaa tehdä silloin tällöin, sitä ei ole tehty niin yhtään. Käänsi päätään ampujaa kohti, ei muuta.
Frescolle pk-tottista, oli innossaan. Eteenmenot eivät ihan priimoja, muuten toimi hienosti. Ja ampumisesta alkaa näköjään vähän edistää kun on palkattu tuosta pariin kertaan, tuota voisi vähän ottaa haltuun vielä ensi viikolla.

Valo mahoineen alkaa olemaan jo aikamoinen pallero. Torstaina tulee 66 vrk täyteen, toivoisin tuon melkein synnyttävän enemmän alku- kuin loppuviikosta.