Maanantai-iltana hakutreenit tosi pienellä porukalla. Ei tallattu aluetta. Lämmintä taisi olla siinä +23, ilma kohtuullisen tyyni. Ihan pieni vire tuli oikeasta sivulaidasta päin.

Ensin Musti. Vasemmalle nätti pisto, lähetin niin että kaarsi laatikkomaisesti oikeaan suuntaan maalimiehelle. Otti radalle tultaessa hajua oikealta mutta lähti kuitenkin kuuliaisesti vasemmalle kun käskettiin. Ilmaisu taisi olla 40 haukkua. Seuraavaksi oikealle. Ihan suora pisto, pituutta n. 70 m. Ilmaisu ehkä 30 haukkua.
Sitten vasemmalle Mustin elämän ensimmäinen suunniteltu tyhjä pisto. Erittäin kaunis oikean mallinen pisto josta tuli jopa takaisin heti kun huusin. Koira kyllä näytti vähän siltä että mamsku, oletko nyt ihan varma, jotain unohtui.
Viimeinen maalimies oikealla. Nätti pisto, tarkensi aika kauan kuusen alla piilossa ollutta maalimiestä. Ilmaisu 45 haukkua.

Sitten Fresco. Ekalle pistolle (tyhjä oikealle) laitoin kolme tai neljä kertaa. Teki ensin liian lyhyttä ja sitten kääntyi työskentelemään taaksepäin. Viimeinen yritys ihan nätti. Lähti kohtuuhitaasti ja haluttomasti, haistoi ettei siellä ole ketään ja varmaan koe vielä painoi.
Toinen pisto vasemmalle kallion päälle. Nätti pisto, lähti normaalisti. Ilmaisun aloittaminen kesti vähän aikaa, oli myös hyppinyt puskassa seisovan maalimiehen päälle.
Sitten vielä oikealle. Lähetin kahteen kertaa, ekalla lähti vinoon maalimiehen suuntaan. Tarkensi jonkun aikaa kuusipiiloa Frescokin.
En ollut Frescon treeniin ihan tyytyväinen. Pitää vähän funtsata mitä sen kanssa pitäisi tehdä. Aika paljon on viime aikoina tullut jauhettua suoria ja oikean mallisia pistoja, taitaa alkaa koiraa painamaan moinen pilkuttaminen.

Tiistaina lenkin jälkeen Frescon kanssa fyssari Tamaralle. Muuten koira hyvässä kunnossa mutta oikea puoli vähän jumissa. Aukesi helposti. Johtunee joko fillaroinnista jota pitäisi tehdä niin että vaihtaa koiran välillä toiselle puolelle, nythän tuo on juossut oikealla koko ajan. Tai sitten siitä lauantaisesta estetörmäyksestä.

Illalla tottista Mustin kanssa. Tuntui ihan sikahyvältä, jalkapallopalkka alkaa toimia. Tosin perusjuttujahan me vasta tehdään. Tänään käytiin läpi alokasluokan liikkeet luoksepäästävyyttä ja paikallaanmakuuta lukuunottamatta. Ja niin, noutoa kanssa. Pureskelu vähentynyt selvästi, nyt pitäisi alkaa hakemaan vauhtia. Kokonaista liikettä tehty vasta ihan muutama kerta.

Kissanpentukolmikko jaksaa hienosti. Painoa tulee lisää ja pennut sekä emo ovat tyytyväisen oloisia.
1250072629_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Keskiviikkona tavan metsälenkki, ei jaksettu edes puuhata mitään ylimääräistä. Uusia sadevermeitä yritin kokeilla mutta eihän se pahus satanut juuri lenkin aikana. Muuten kyllä.

Illalla Mustin agitreeneihin. Mukavia ratapätkiä ja vähän painetta virheestä pihalle -treenisysteemillä. Ekan radan helppo alku ei mennyt meiltä putkeen kun jouduin jättämään  koiran outoon kohtaan vesilammikon takia. Jotain pitää aina syyttää. ;)

Torstaina olikin kiirepäivä. Ensin aamusta Ojankoon. Tehtiin Frescon kanssa vähän tottista ja pk-esteet muutamaan kertaa. Meni hyvin, ei oirettakaan kiertämiseen. Myös Mustin kanssa vähän tottista pallopalkalla. Pennikin pääsi huristamaan agilityä vaihteen vuoksi. Aika lennokkaasti mennään ja vähän mihin sattuu mutta koiralla on kivaa ja se on pääasia.

Kun Sari ja Eila saapuivat paikalle, jatkettiin agilityllä. Kivaa haastavaa ratapätkää. Mustin aan kontaktitkin toimivat vaihteen vuoksi, samoin kepit molemmilta puolilta.

Kotiin päästyä Simppa kainaloon ja eläinlääkäriin. Kissaparka oli veti keskiviikkoiltana ihan vaisuksi ja lakkasi syömästä. Aamulla mitattuna kuumettakin oli 40 astetta.
Lekurissa kuume oli noussut ja kissa stressasi kovasti. Huomenna saadaan verinäytetulokset ja ehkä vähän tietoa mikä sitä vaivaa. Nyt hoitona kipulääke, pari antibioottia ja kortisoni.

Lekurivisiitin jälkeen uuden hakuryhmäläisen kanssa vähän pohtimaan tottiksen alkeita. Käytin poikia havaintokoirina, Frescon kanssa tehtiin perusjättöliikkeitä, seuraamista ja luoksetuloa. Jätöt vähän hitaat, niihin paneuduttava.
Mustin kanssa tehtiin mitä se osaa eli seuraamista, maahan- ja seiso-jättöjä ja luoksetuloa. Pallopalkka taas ja pentu toimi hienosti.

Illalla vielä rouvaporukalla Provencaleen syömään. Kiva ilta !

Perjantaina aamusta Nahkelaan Annen kanssa. Siellä taas Frescolle vähän pk-tottista ja esteet. Seuraaminen on alkanut väljentyä, siitä vähän huomautusta. Esteet ok, ei kiertämistä tai yrittämistä. Vieras noutokapula mutta sehän ei vaikuta meillä kuin minun heittämiseeni mitä pitäisi taas treenata.

Sitten takaisin Keravalle jossa esineruutu Sinin kanssa. Ruutu oli erittäin haastava, siellä kulki polkuja ja se lähti aluksi nousevasti tieltä niin ettei koiran työskentelyä nähnyt käytännössä yhtään. Alueella liikkui myös muita ihmisiä. Fresco työskenteli ekalla pistolla ihan tosi kauan. En tosin yhtään nähnyt mitä teki. Toi ensin keskiesineen, aluetta halkova isompi polku taisi vaikeuttaa alueen takaosaan etenemistä. Toisella pistolla nousi myös toinen takaesine. Kolmatta en ottanut, tuossa oli ihan tarpeeksi. Fresco näki kun esineitä lähdettiin viemään. Työskenteli sen mitä näki hyvällä tahdilla ja innokkaasti.

Illalla taas lekuriin ja valitettavasti Simpan viimeiselle matkalle. :( Verikokeista paljastui että albumiini-proteiinisuhde ja muut arvot viittaavat erittäin voimakkaasti FIPiin. Eli tässä tapauksessa armeliainta on päästää kissa pois heti eikä odottaa kunnon romahtamista. FIPiinhän ei ole parannus- tai oikein torjuntakeinoakaan. Tämä on meillä kotona ensimmäinen FIP-tapaus ja toivottavasti jää viimeiseksi. :(

Moonface's Donna 29.2.2004 - 14.8.2009
1250348142_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Rankka reissu. Alkaa muutenkin tuntua että näitä tämän luokan vastoinkäymisiä on juuri nyt vähän liikaa.

Lauantaina lähdin poikien kanssa liikenteeseen koko päiväksi, kaipasin muuta ajateltavaa ja tekemistä poissa kotoa jossa kissoja on kerrassaan ihan liian vähän. :(
Suunnattiin Kirkkiselle jossa oli koko perheen koiratapahtuma mölli- ja virallisine ageineen, mätsäreineen ja tokokokeineen.
Musti osallistui mölliagiin josta vitonen ohjaajan ohjausvirheestä. Muuten nätti rata mutta kontaktit tosi hitaat. Puomi oli aika hytkyvä, liekö se pisti pikkupojan huimaamaan.
Kiva päivä ulkosalla kaikkiaan. Kotiin tultiin vasta viiden maissa.

Illalla vielä vähän tokoa ja agia Mustin kanssa kotipihalla. Frescolle seuraamista ja eteenmeno ruokakipolle.

Sunnuntaita tuli piristämään Saku. Sakun emäntä on Tallinnassa kissanäyttelymatkalla ja pentukoira luonnollisesti pursuaa energiaa joten tuli sitten meille purkamaan sitä muutamaksi tunniksi.

1250421077_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1250421107_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Hyvin mahtuvat vielä pojat saman kepin päihin. :)

Kissoilla sen sijaan tuntuu olevan hankalampaa mahtua samaan talouteen. Laumassa on viimeisen kuukauden aikaan ollut niin paljon myllerrystä että kaikki vähän hakevat paikkaansa. Mummoilla Pepillä ja Piillä on ollut vähän (sivistynyttä) sanomista keskenään ja Valo ei tunnu sietävän Lempiä silmissään ollenkaan. Jälkimmäinen voi tosin johtua ihan pennuistakin. Enimmäkseen Valo oleileekin pentujensa kanssa makkarissa johon ei päästetä muita kissoja. Katsellaan sitten myöhemmin vieläkö neitoset sopivat välinsä.

Illalla käytiin vielä fillarilenkki Frescon kanssa, kokeiltiin ekaa kertaa springeriä. Sopii meille, olipa vaan mukavaa menoa ! Kiitti Sinille jolta moinen härveli saatiin hommattua.