Maanantaina aamusta Penni mutsille, saa toimia terapiakoirana flunssaiselle.

Illalla hakutreeneihin. Koko ryhmä paikalla ja pimeä pukkasi päälle eli treenittiin aika nopsaan. Mustille ja Frescolle samantyylinen treeni molemmille eli ensin ukko vas. etukulmassa ja sitten loput pelkkinä ilmaisuina lähellä ja näkyvillä. Eri pituisia ilmaisuja ja suurimmalla osalla koira hallintaan ja palkka minulta. Varsinkin Frescolla sivulletulot paranivat noin 100 % eli hyvä treeni. :) Mustilla tehtiin sivulletuloja ekaa kertaa noin ja kyllä ymmärrys sielläkin parani kun vähän namilla auttoi. Sivu oli kyllä jossain ihan muualla kuin sivulla mutta ei me tuosta välitetä tässä vaiheessa.

Treenin jälkeen syötiin Bingo-pojan sertipullat, onnea vaan edelleen !

Illalla Mustille ruokakuppinoutoa. Tuo alkaa toimia aika kivasti, menee reippaasti seka kapulalle että takaisin. Kapulan saisi ottaa vähän huolellisemmin, joutuu usein korjaamaan otetta tai tiputtaa ja ottaa uudestaan. Luovutusasento noissa treeneissä useimmiten vähän vino kun Ruoka vetää.
Pimeys alkaa vaikeuttaa iltatreenejä etenkin noudon osalta. Pitäähän pentusen sentään nähdä mitä se on noutamassa ja toisaalta matkaakin tuohon pitäisi saada helpottamaan vauhdikkuutta. Kerron kun heitän ensimmäisen kerran noutokapulalla pihalamppua. Oli jo huomattavan lähellä kerran.

1253797835_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tiistaina tokottamassa Ojangossa. Ennen Mustin treeniä pikkupätkä Frescoa. Seuraamista, istumaanjäänti, estenoudot, eteenmeno. Kivaa ja innokasta. :)

Mustin treenissä teemana seisomaan jääminen. Seuraamisesta ottaa helposti vielä askeleen tai pari käskyn jälkeen. Ei kuulema ulospäin kuitenkaan näytä pahalta. Vaan ehkä me silti yritetään vielä parantaa tuota. Kun peruutan, pysähtyy jo ihan kohtuullisen napakasti suurimman osan ajasta.
Tehtiin myös vähän hyppyä, ryhmäpaikallaolo ja kisamainen luoksetulo.
Näpit alkavat jo jäätyä, tosiaan syksy tulossa oikein vauhdilla. Hrr !

PK-lehtikin tuli taas kuumeisen odotuksen päätteeksi mutta ei siellä oikein ollut meille sopivia hakukokeita. Yksi siis vielä tänä syksynä ja koekausi on sitten varmaan siinä, ensi vuonna jatketaan. Tai jotain tuonne päin.

Keskiviikkona koiruudet lähinnä ulkoilivat omalla pihalla kun me kokoonnuttiin meillä VAPEn kouluttajien kanssa kouluttajakokoukseen. Oli oikein kivaa, asiaa tuli paljon ja juteltiin hyvässä hengessä. Melkein kaikki pääsivät paikallekin, hienoa !

Torstaina etäpäivä eli lenkkeilyä sinne ja tänne. Käytiin Frescon kanssa fillaroimassa pitkä lenkki ja myöhemmin vielä koko köörin kanssa metsässä. Hirvikärpäskanta tuntuu harventuneen, mikäs sen mukavampaa. Ehkä kohta uskaltaa jo karpalosuollekin ? Vaan liekö nuo vielä alkuunkaan kypsyneet ?
Fillarilenkistä on pakko vielä valittaa sen verran että mukavaa oli muuten mutta alussa meinasi käydä huonosti kun yhdestä pihasta ryntäsi räkyttävä villakoira suoraan meidän jalkoihin. Onneksi mukana oli Fresco joka kiihtymyksestä huolimatta kunnioitti pienemmän koskemattomuutta. Ja omistajakin sai villiksen aikanaan kiinni ja pois meidän ympäriltä räykkyämästä ja päästiin jatkamaan matkaa.

Perjantaina ja sunnuntaina kävi kissankatsojia. Kivoja koteja tiedossa. :)

Lauantaina muutaman mutkan kautta Konalaan jossa AgiTokola sai uuden kerroksen hiekkaa. Ismo levitti hiekat bobbarilla ja me ihmeteltiin samaan aikaan tokokisoja poikien kanssa. Paljon hienoja suorituksia, onnea tutuille ja tuntemattomille !

Sunnuntaina käytiin Frescon kanssa fillaroimassa. Ilma oli mitä oli mutta päätin lähteä kun sateeseen tuli tauko. Tosin kaatosade alkoi taas kun päästiin 100 m pihasta mutta mitäpä pienistä, fillari kulkee märälläkin kelillä.

Illalla pikaiseen ruokakupit ulos ja Mustille nouto ja Frescolle luoksetulo. Perhanan pimeys.