Laiskaa on kirjoittelu nykyisin mutta yritetään nyt jotain raapustaa että pysytään edes jotenkin kartalla.

Maanantaina haku. Pieni porukka ja treenattiin aika vauhdilla mutta silti ehdittiin vaan nippa nappa pimeän alta pois. Autoilla vielä pusumehutarjoilut Jaden BH-tittelin kunniaksi, onnea vielä Sari & Jade !

Frescolle kaksi maalimiestä. Eka vasemmalla aika syvällä. Sieltä hyvä tuuli. Ilmaisua ehkä 60 haukkua enkä silti ehtinyt vaikeassa maastossa perille asti. Oikealle piikkimäinen tyhjä. Sitten tyhjä vasemmalle tallaamattomalle alueelle, nätti pisto ei ongelmia. Viimeinen maalimies oikealla.

Mustille neljä suoraan maalimiestä, eri pituista haukkua. Kahta viimeistä etsi vähän pidempään mutta ei luovuttanut kun oli hajulla.

OK treeni kaikkiaan. Välillä voisi Frescoa taas juoksuttaa vähän pidemmälläkin radalla.

Tiistaina Ojankoon tokostelemaan ryhmässä. Ennen treeniä tein vähän aikaa Frescon kanssa. PK-liikkeet paitsi ei noutoja. Seuraamisessa edisti vähän, jäävät voisivat olla aavistuksen terävämmät, muuten ok. Eteenmeno hienon nopea, luoksetuloissakin kivasti vauhtia vaihteen vuoksi.

Mustin kanssa seuraamista, jääviä, hyppyä, luoksetulon loppuasentoa. Seisomaanjäänti huono, seuraamisessa pitäisi tehdä jotain etenkin oikealle käännöksille.

Oman vuoron jälkeen tehtiin vähän agia, kontakteja ja keppejä. Mustin loppuvuorolle otin Frescon, nopeita hauskoja liikkeitä ja joukkopaikallaanmakuu jossa oli kuulema ollut aika levoton alussa. Kävi aika kiepeillä kyllä.

Ja niin, ihan alkuun Mustille kaksi ilmaisutreeniä, kiitti avusta Marika !

Keskiviikkona esineruutu ja tottista. Onneksi sadekin taukosi koko päivän ropsuteltuaan.

Tallattiin esineruuduksi kaistale 15-50 m rinteeseen. Musti oli intopinkeänä ja irtosi hienosti ruudun takalaitaan. Alussa oli selvästi vähän pihalla että mitäs tässä nyt etsitäänkään (onko sille ikinä tehty vierailla esineillä ?) mutta kun hiffasi homman, toi hienosti kaksi esinettä. Tuontejen loppu edelleen vähän huono (joo, ei ole siis parantunut miettimällä), tahtoo mälvätä ja hidastaa vauhtia paljon viimeisellä viidellä - kymmenellä metrillä. Työstettävä tuota.

Frescolla tuotin kanssa kaksi, lähti ja toi hienosti.

Tottiksessa peruskamaa, ei kummempaa kommentoitavaa. Mustin seuraaminen vähän edessä ja seisominen onnistui ehkä huonoiten ikinä.

Katselin vanhoja valokuvia ja löysin mm. tällaisen Frescon vuodelta 2004:
1254983390_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

On se ollut vähän eri värinen tuolloin.

Torstaina fillaroitiin päivällä Frescon kanssa pitkä lenkki. Keskivaiheilla alkoi ottaa jo voimille kun mentiin nelisen kilsaa keskellä peltoja vastatuuleen. Olisi voinut valita lenkkisuuntansa toisin tällä kertaa.
Iltapäivällä pikkukissejen ensimmäiseen rokotukseen. Vähän olivat ihmeissään kun samassa rakennuksessa vielä porattiin jotain. Vaan nyt on ekat rokotukset pistetty ja pienet tarkastettu päällisin puolin, hyvältä näyttää.

Illalla avattiin halliagikausi Seppo Savikon johdolla. Irtoamista kahdeksikolla, valssilla ja ilman. Hyvin meni, mitä nyt yksi kaarros josta Musti oli ihan eri mieltä minun kanssani ja irtosi eri suuntaan. Sinnikäs vekara kun jotain keksii.

Perjantai-iltana sukulaissynttäriä ja lauantaiseen kissanäyttelyyn valmistautumista.

Ja lauantaina sitten heti aamusta aikaiseen Kirkkonummelle. Kasvattaja olikin hienosti paikalla, saatiin vallan kasvattajaluokkakin. Ekaa kertaa vaikka kasvatusta on jatkunut vuodesta 1995 ... ;D
Hienosti meni kaikilla. Lassi (Tassulähteen Lilliputti) sai viimeisen sertinsä ja valmistui Supreme Premioriksi, tuhannesti onnea Ilona ja Lassi !

 1255593792_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Lassi tiukkana Pekka Savolaisen kuvaamana.

Saman perheen Siiri-sinitiikeri (Tassulähteen Xinnia) sai CAGCIBinsa, samoin sininen Helmi (Tassulähteen Pilkkumi). Helmi oli vielä lisäksi hienosti TP, onnea Aija !
Nuoremmasta polvesta Lempin (Tassulähteen Alkulempi) oli tyytyminen hyvään arvosteluun kasvattajatuomarilta, oli kuulema pää vähän jäljessä kun kroppa on jo niin massiivinen. Sininen Mörkö (Tassulähteen Ähäkutti) oli nuorten sinisten VP ja ihastutti näyttely-yleisöä koollaan. On se vaan iso ! Ja hieno. :)

Lisäksi mukana oli pitkästä aikaa Nuupi (EC From's Don Juan) joka räjäytti potin olleen VP, TP, KPA ja BOB ! Best of Best valinta on epävirallinen lisäluokka jossa kaikkien kategorioiden parhaita uroksia verrataan toisiinsa. Ja Nuupi pahkeinen meni ja voitti tuonkin. :D Sehän on kivassa massassa kerrankin, ei ihme että tykättiin. Ehkä tuota voisi vähän useamminkin näyttelyttää, tälle vuodellehan tämä taisi olla ainoa kerta.

Kaikkiaan tulokset löytyvät täältä jos joku haluaa katsella tarkemmin.

Rankka ja pitkä päivä mutta olipa vaan kivaa ! Seura oli erinomaisen hyvää eikä menestystäkään olisi voinut toivoa enää enempää. :)
Yhdistyksen kokous saatiin vietyä hyvin läpi ja kaikki vuodenvaihteessa vapautuvat nakit jaettiin. Itse vetäydyn ainakin toistaiseksi kaikista yhdistystehtävistä, johan noita tuli aika monta vuotta hoidettuakin.

Sunnuntaina aamusta taas melkein virkeänä ylös ja poikien kanssa kohti Nummelaa ja Frescon hakukoetta. Pakkasta kuutisen astetta, hrr !

Aamu alkoi esineruudulla jossa tuomarina Jouni Vatanen. Ruutu oli alas viettävässä rinteessä, avointa männikköä, maassa runsaasti risua.
Esineet olivat osoittautuneet hankaliksi jo edellisille voittajaluokan koirille ja niinhän me sitten jatkettiin samaa rataa, vain yksi esine nousi. :( Hajut ilmeisesti eivät juurikaan kulkeneet eli koiran piti mennä lähelle esinettä löytääkseen. Yhden esineen kohdalla Fresco ei käynyt ollenkaan, toista yritti paikantaa vähän ennen kuin aika loppui.

Seuraavaksi ukkometsään. Alku keskilinja mutkitteli vähän metsässä, ei polkua. Aika tasaista, yhdessä vaiheessa vasemmalla kallio. Muuten kohtuullisen avointa metsää jossa koiran näki koko ajan, alussa vähän korkeaa heinikkoa. Paljon oksaroskaa maassa johon Fresco ekan maalimiehen jälkeen itseään satuttikin, iso ulaus vaan kuului.
Eka maalimies vasemmalla melkein etukulmassa, taisi olla maastopeiton alla. Ei ottanut ekalla (huonolla) pistolla vaan vasta toisella sinne suuntaan. Toinen maalimies vasemmalla about viidessäkympissä (pieni kevytteltta ?) ja kolmas (ei umpparia, peitettä tms) vasemmalla jossain 250 metrin tienoilla. Muut pistot huonoja, maalimiehille irtosi hyvin. Ilmaisut hyvät, tosin ekalla karkasi maalimiehelle kun tämä nousi piilosta. Pitää olla tarkempi tuossa ja kieltää jos on lähtemässä. Mutta treeni oli tehonnut eli tuli jokaisella maalimiehellä yhdellä käskyllä sivulle. :)
Tuomarina Eeva Linnala ja tuomariharjoittelijana Ilona Erhiö.

Pisteitä maastosta yhteensä 171 eli käytännössä mahdollisuus ykköstulokseen mennyt. Päätettiin kuitenkin vielä tottistella.

Tottis hiekkakentällä, tuomari Jouni Vatanen.
Ensin liikkeet, sitten makuu.
Seuraaminen huonoa. Koira ei kontaktissa kun lähdettiin ja se näkyi. Toinen käsky sakarassa ja ennen henkilöryhmää, kamalaa.
Jäävät ok, tosin saisivat olla nopeampia, etenkin luoksetulot.
Noudoissa sama.
Eteenmeno hyvä, samoin makuu.

Tottiksesta pisteitä 86 eli yhteensä 257 ja HK3 kakkostuloksella. Meillä taitaa olla oikea kakkostulosvuosi, noitahan on riittänyt vaikka muille jakaa. :D

Tämä tosiaan varmaan oli kauden viimeinen koe ellei ihmeitä satu. Ilmat alkavat olla jo niin kylmät etten jaksa palella ulkona pitkiä päiviä ja kokeitakin on aika vähän. Plus niihin vähiin on sen sata halukasta menijää. Ensi kauteen !