Maanantaina Konalaan kaupunkilenkille ja sen jälkeen AgiTokolaan tottistamaan. Hallitreenejä jatkuu kerran kuussa läpi talven, kiva ! Treeniporukkakin tuntui oikein mukavalta.

Ensin Musti. Perusasioista ja pidempää seuraamista. Ensin seisomaan jäämistä, alkaa minusta parantua. Joka kerta ei reagoi käskyyn, vaatii katsekontaktin ? Tuolle tehtävä vielä jotain. Muutama maahanjääminen, hyviä. Perusasentoon nousu noissa helposti vajaa. Tuon voisi naksutella kuntoon joskus. Tai sitten seisoa itse taaempana jolloin nousee paremmin pystympään.
Luoksetuloja, hienon nopeita ja vain ihan aavistuksen banaanimaisia.
Seuraamista loppuun. Piitkiä pätkiä, toimi hyvin. Hyviä täyskäännöksiä. Oikealle käännöksiä vielä parannettava. Kestää hyvin pituutta. Paikka aavistuksen liian edessä.
Edelleen seuraamista ei treenin alkuun, piipahtelee silloin helposti liikkeelle lähdettäessä.
Tehtiin myös joukkopaikallaanmakuu, parin vajaan parin minuutin pätkää. Muutaman kerran pidemmän pätkän lopussa nuuskaisi maata. Äännähdin vähän jolloin oli taas tarkkaavaisena.
Tehtiin namipalkalla.

Frescolle pidempi tokomainen seuraaminen. Alussa keuli kunnolla ja oli vähän väljä ja epätarkka. Loppu sikanättiä. Lisäksi pk-puolen jäävät ja luoksetulot. Frescoksi tosi nopeat luoksetulot. Pursusi muutenkin intoa, tykkää tuosta paikasta oikein erikoisesti. :)
Lopuksi vielä hyppyä metrisellä tokoesteellä. Ekalla possu varasti, toinen ihan mallikelpoinen. Ei oirettakaan kiertämiseen.

Janinalta tuli erittäin hyvää huomiota siitä kuinka erilainen olen itse koetilanteessa ja treenitilanteessa. Tuo on ihan tosi. Frescon kanssa se ei toistaiseksi ole ollut minusta ongelma mutta tiedostan asian ja sen että jonkun muun kanssa joskus se saattaa vaikka ollakin. Pitää pistää tuokin asia mietintämyssyyn ja funtsia miten sitä saisi itsensä vähän vähemmän jäykäksi kisatilanteessa. Voi varmaan olla eleetön ja asiallinen olematta ihan rautakanki. Ja tuon vaikutusta hakumetsään kantsii varmaan kanssa pohtia.
Ehkä jännitys siellä on vähän häipymässä, viimeisissä kisoissa olen jo huomannut että aivot toimivat ja pystyy ihan funtsimaan mitä kannattaisi tehdä eikä vaan roiski koiraparkaa pitkin metsiä.

Tiistaina tokotusta Ojangossa. Ennen ohjattua treeniä Frescon kanssa vähän jääviä, luoksetuloa, seuraamista ja eteenmeno. Ihan kivaa tekemistä kaikkiaan ja intoa riitti. :)

Mustin kanssa seisomaan jäämistä, peruutan edelleen. Jos seurautan, ei aina jää vaan vaatii käsiavun. Muutama hyppy, ihan ok.
Ohjattuna luoksetulo (kohtuullisen ok, olisi voinut tulla lujempaa. Kohtuulyhyt matka, pitää näköjään vielä pyrkiä tekemään pidempää) ja seuraamista. Seuraaminen sikahuonoa. Aukesi oikealle käännöksissä ja hävisi ties mihin juoksussa. Muutenkaan ei kovin priimaa.
Itsekseen vielä oikealle käännöksiä remmissä, vähän tuntui että alkoi hiffata mitä haluan. Kiivettiin myös muutama kerta jyrkkä pk-aa, viimeisen kerran niin että kutsuin toiselta puolelta. Mielellään tuntui kiipeilevän.

Lopputreeniin taas Fresco. Sai tehdä joukkopaikallaanmakuun, seuraamispujottelua ja pitkiä kontaktinpitoseisomisia. Oli poika innoissaan. :)
Tuo on muutenkin ollut pari päivää kuin lentoon lähdössä. Syksykö lie innostuttaa vai mikä.

1255593801_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Lempi näyttelyssä muutama viikko sitten, kuva Pekka Savolainen

Keskiviikkona kokousilta. VAPElle uusi hallitus kunnialla valittu. Onnea ja tarmoa uusille toimijoille !

Torstaina etäpäivä jonka seurauksena ehdittiin valoisalla ennen agitreenejä metsälenkille. Mustin agitreeneissä Seppo Savikon johdolla koiran irtoamista höystettynä kontakteilla ja kepeillä. Meni oikein kivasti. :) Tosin kontaktit ovat kyllä kadonneet jonnekin tai ainakin se pysähtyminen. Tuota sietäisi hinkata oikein urakalla itsenäisesti. Keinu radalla meni kivasti, taitaa alkaa itsenäinen suorittaminen löytyä pikkuhiljaa siihenkin.
Muiden suorittaessa tehtiin istumista ja seisomista eli vahvistettiin sitä että noillakin on jotain eroa. Mustin mielestä kun ei aina ole. :D Kaukokäskyjen ma-se pohjaa tehtiin kanssa.

Lauantaina heti aamusta Korsoon jossa Reija Niemisen hakukoulutus. Ja wau mikä koulutus olikin ! Tosi antoisa päivä.

Minulla mukana molemmat pojat joista Fresco aloitti päivän. En ollut mukana tallaamassa, yritettiin saada Frescolle kisamainen treeni ja kisojen irtoamisongelma esiin. No, ekalla lähetyksellä näin että treeneissähän tuo, haistoi oman treeniporukan vaikka Reija ja metsä olivat vieraita.
Alku radasta ei kummoista työskentelyä, upposi kyllä mutta teki piikkipistoja ja korjasi pistoja vinoon. Ekan sadan metrin jälkeen homma parani jonkun verran, ja koira eteni pistoilla kivasti. Maalimiehet oikealla umpparissa, vasemmalla kukkulan päällä ja oikealla takakulmassa tiheässä kuusikossa. Ekalla maalimiehellä ei palkkaa. Seuraavilla otettiin hallintaharjoitusta niin että koira haukusta sivulle, maalimies nousee ja avaa koiran nähden rasian. Kun koira ottaa kontaktia ohjaajaan, se vapautetaan. Ekalla Fresco karkasi heti kun purkki laskeutui kohti maata, toisella jo pysyi mutta alkoi haukkua, kuvitteli kai tuota ilmaisutreeniksi. Noita pitää tehdä jatkossakin.

Frescolle:
- etene enemmän, koira turhautuu kun joutuu etsimään uudestaan alueita jotka on jo haistanut vaikkei olisi niillä varsinaisesti käynyt.
- kontakti kun maalimies nousee piilosta
- vieraita treeniporukoita vieraissa metsissä, etenkin aina ennen kisoja.
- kuljetukset metsässä kuntoon.

Musti oli viimeinä koirana joskus iltapäivällä kolmen aikaan.
Ensin ilmaisuharjoitus Reija maalimiehenä. Makkarat syöteltiin purkin kannelle jalan viereen. Näin koska treenin aiheena pitkät suorat pistot enkä ehdi perille jos koira saa syödä omaa tahtiaan tai vastaavasti ilmaisusta tulee kohtuuttoman pitkä.
Otettiin Mustille maalimiehet ääniavulla, olivat jossain 60-80 metrissä. Haukkua muutama kymmentä ja sitten syöttely makkarat yksitellen.
Muutaman kerran otettiin maalimiehet pareina eli kuunneltiin ensi pari huutoa ja sitten lähetettiin yksi kerrallaan. Ekalla noista Musti jäi miettimään toista huutajaa eikä edennyt ekalle maalimiehelle (teki sentään nättiä tyhjää muttei uponnut ihan tarpeeksi). Autettiin tuossa vähän ja mentiin lähemmäs. Muille upposi ja löysi hienosti.

Mustille:
- kuljetukset kuntoon, sitä ennen koira remmissä maalimieheltä tultaessa
- voisi haukkua vähän kauempana naamasta, purkki jalan alle

Koirulaiset olivat molemmat oikein päteviä mutta Mustille pitää antaa erikoismaininta, se oli kyllä hyvä. :) Tosin treenikään ei ollut sen koulutustasoon nähden vaikea.

Illalla väsytti ihan sikana, raitista ilmaa ja uutta oppia pää täynnä.

Sunnuntaina metsälenkki jonka yhteydessä esineruutu. Tallasin ehkä 25 x 55 m ruudun jossa Mustille kaksi ja Frescolle kolme esinettä.
Musti haki omansa hienosti. Uppoaa nätisi ruudun takaosaan. Tarkentaa vielä aika pitkään mutta tuo lujaa. :D Ihan lopussa vähän hidastaa ja mälvää. Nyt tuo paremmin käteen saakka ja tuo hidastusvaihekin tuntuu lyhenevän koko ajan.
Frescolla vaikeuksia upota ruudun takaosaan. Toi vaikean lähiesineen (pieni rasvatuubi) hyvin mutta taaempia ei meinannut löytää millään kun ei alueelle varsinaisesti edes mennyt. Käytiin lopulta yhdessä katsomassa yksi esine, sitten upposi hyvin.

Emil-kissa lähti uuteen kotiinsa. :( Harmi mutta näin se oli tehtävä. Alapurenta on sen verran selkeä ettei tuolla olisi kasvatusta tai näyttelyitä voinut ajatellakaan. :(