Maanantaina etäpäivä ja sen myötä ehdittiin metsään lenkille ja esineruutuun ennen pimeää. Joka muuten tulee viiden aikaan, yyyks. Hyvästi maastotreenit arkisin taas seuraavaksi puoleksi vuodeksi .. Tai ei nyt ihan mutta moneksi kuukaudeksi kuitenkin.

Eli metsään ja esineruutu tallaukseen. Teemana syvyys, ruudulle tuli mittaa jotain 80 x 40 ja esineet tietysti takana.
Ensin Musti jolle esineet ehkä n 70 metrissä. Tuotin ekaa kertaa kolme kun toimi niin hienosti. Etsi sinnikkäästi ja löysikin kaksi ekaa aika näppärän nopeasti. Olivat vielä Mustille aika pieniä ja vaikeahkoja esineitä, sillä on tuotettu lähinnä hanskaa ja muuta isompaa ja pehmää. Nyt tuossa oli kapea housunlahkeen resori ja pieni littana pallo.
Kolmannelle (se hanska) autoin vähän ja vein koiraa kymmenisen metriä lähetyssivulta ruutuun.
On se vaan aika pätevä ! Tuonti paranee koko ajan, tosin vieläkin on vaikeuksia tuoda esine ihan käteen asti. Harjoitella pitäisi siis tuotakin.

Sitten Fresco. Ja argh. Se irtoaa 30-40 m ja jää siihen pyörimään vaakatallausten viemänä. Mikähän tuossakin nyt on ? Toi yhden ja sitten alkoi hermo mennä kun ei uponnut. Painosti metsään ja menin itse mukana. Yhdessä vaiheessa koiraparka seisoi jo puskan takana piilossa kun ei kai sitten tiennyt mihin olisi mennyt.
Kävin lopulta näyttämässä takaesineet ja lähetin, nousivat helposti kahdella pistolla.
Eli ensi kerralla jos helpottaisi ja näyttäisi ne esineet heti alkuun. Plus syvyysharjoittelussa voisi käyttää vähän helpompia esineitä. Nyt Frescolle kapea 20 cm liinanpätkä, mytyksi solmittu muovivyö ja pieni pehmolelun hiippalakki.

Lenkillä kulkiessa on otettu ihan uusi ote Frescon tässä-käskyn kanssa eikä ruodusta poikkeamista sallita yhtään. Tuolla vahvistetaan haun maalimieheltä keskilinjalle kuljetuksia jotka laitetaan kuntoon nyt eikä viidestoista päivä. Musti ei osaa tuota vielä mutta tarkoitus olisi treenata se ainakin alkuun nyt talven aikana.

Maanantain osalta myös onnea meidän kissalan brittikantaemolle Pepille joka täytti 13 vuotta ! Kunto on tällä hetkellä varsin erinomainen eli toivotaan että mummu elelee parissamme vielä mooonta vuotta.

1255597794_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tiistaina käytiin pikkukissojen kanssa lekurissa toisilla rokotuksilla ja muutenkin tsekkauttamassa pienet. Puhtain paperein selvittiin. :)
Lempikin oli mukana, sai sirun ja otettiin verikoe. Nätisti neiti käyttäytyi, protestoi toki pienesti kun neuloja pisteltiin oikealta ja vasemmalta.

Illalla yritettiin tottistaa pihalampun alla mutta eihän siitä mitään tullut. Kaatosade alkoi juuri tuolloin eikä minunkaan tottismotivaationi kestä yksin pihalla kun vettä tulee kauluksesta sisään. Se siitä.

Keskiviikkona lenkkeiltiin. Tämä on se vuodenaika kun hetken verran kaipaa katulamppuja meidänkin kulmille. Kolmen koiran kanssa on vähän extremeä tassuttaa pilkkosenpimeää hiekkatien laitaa. Heijastimia ja lamppuja meillä on kyllä vaikka muille jakaa.

Lenkin jälkeen vähän tottista. Mustin seuraaminen kivaa, liikkeestä se taas hakusessa. Jää ihan kivasti kun jää, välillä taas ei lotkauta korvaakaan käskylle. Pah.
Frescolle pitkä seuraaminen ja vauhdikas luoksetulo.

Torstaina agitreenit ilman kouluttajaa. Tehtiin toista versiota viimekertaisesta pätkästä joka olikin huomattavasti hankalampi. Musti kävi aika kuumana ja lensi vähän sinne tänne eikä malttanut kuunnella (tai ainakaan toteuttaa) ihan kaikkia kierrä- yms käskyjä. Ei saatu radasta kovin nättiä onnistumista.

Perjantai on yleensä meillä vakavasti pyhitetty lepopäiväksi mutta kun isäntä lähti katsomaan Kotiteollisuutta, minäkin karkasin agitreeneihin. Mukava uusi hallituttavuus Keravalla ja hyvät treenit, ehdittiin kivasti tehdä Mustin kanssa. Muutaman kerran poika meni omiaan mutta enimmäkseen homma sujui paljon paremmin kuin eilen. Tehtiin myös läjä onnistuneita jaakotuksia joita ei Mustin kanssa ole aiemmin juurikaan harrastettu. Kotiin puoli yhdentoista maissa.

Ja lauantaina aamulla pirteänä hakutreeneihin. Omasta ryhmästä paikalle pääsi vain Paula mutta onneksi saatiin vahvistukseksi Manne-aussie ja Diablo-dogo.
Mustille ensin tyhjä oikealle ylämäkeen. Sikanätti pisto, tarkisti etukulman ja kaarsi eteenpäin. Seuraavaksi vasemmalle jossa umppari jonkun verran etukulmasta aluetta eteenpäin. Nätti pisto tuonnekin. Seuraava maalimies tiheässä kuusikossa oikealla jonne kanssa hyvä laatikkopisto. Tyhjä vasemmalle, tosin koira hävisi pitkäksi aikaa enkä tiedä missä kävi. Sitten vielä oikealle jossa maalimies. Kaksi lähetystä, ekalla tuli tahaton tyhjä jolla työskenteli vähän taaksepäin.
Frescolle sama alku. Oikean tyhjä ei yhtä nätti kuin Mustilla. Umpparilla kävi pikkukämmi. Musti pudotti edellisenä koirana ollessaan ruokapurkin maalimiehen käsistä eikä huomattu että ruokaa jäi maahan piilon viereen. Fresco meni piilolle, haukkui pari kertaa ja alkoi imuroida palkkoja maasta. Syötyään tarpeeksi jätti piilon ja tuli minun luokseni n 20 metrin päähän. Ihan loogisestihan koira tuossa oikeastaan toimi, ilmaisi, sai palkan ja lähti piilolta kun ei mitään tapahtunut. Menin takaisin alun lähetyskohtaan ja laitoin uudestaan. Nyt ilmaisi paremmin, ei kyllä ihan priiimapriima vieläkään. Palkattiin tästä vaikka ajatus oli ottaa tuo kisamaisena.
Seuraavaksi maalimies oikealla. Vasemmalle laitettaessa tuokin viipyi pistolla tosi kauan ja päätyikin sitten maalimiehelle vas takakulmaan.
Joka maalimieheltä huolellinen kuljetus keskilinjalle. Vähän yritti pomppia ekoilla mutta kulki sitten erittäin siivosti kun huomasi että vaihtoehtoja ei anneta. Nyt pitää skarpata tuossa eikä päästää hommaa taas leviämään. Koira osaa ja siltä voi vaatia.

Iltapäivällä lähti kissoja uusiin koteihinsa. Musta Casper-poika muutti Ouluun asti ja emonsa Valo Tampereelle. Valo lähti koska ei ole alkuunkaan luotettava laumakissa, tykkään että sen paikka on rauhallisemmassa ympäristössä. :( Ei helppo päätös mutta toivottavasti ainakin kissalle oikea. Onneksi hieno uusi koti löytyi ja toivottavasti yhteinen sävelkin siellä piakkoin.

Sunnuntaina Myyrmäkeen Lemmikkimessuille. Kun tuon tähdellisempää tekemistä ei ollut niin toimin sitten kävelevänä koiratolppana ja lämppäsin tuttujen koiria agikisojen rataantutustumisten ajan. Plus shoppailin luita, eipä tarvitse noitakaan messarista selkä vääränä kantaa. Kiva päivä noinkin.