Maanantaina tottistamaan Keinukallioon. Muu hakuporukka ei moisesta innostunut mutta onneksi Niina pääsi paikalle.

Ensin orientoitumista tilanteeseen eli juoruamista siitä, tästä ja tuostakin.
Sitten Musti. Seuraamista, tuntui vaihteen vuoksi ihan hyvältä. Edistää edelleen mutta ei ihan niin paljoa kuin pahimmillaan. Palkkauksen kanssa saa olla tosi tarkkana, aina palkka vasemmalta jalan vierestä. Pysähdysten istumiset hitaat, arpoo noissa istuako vaiko ei.
Luoksetulot ihania, tosi nopeita ja suoriakin. Ekalla törmäsi kun ei tajunnut pohjan liukkautta. Toisella osasi jo jarruttaa ajoissa, tuli silti lujaa tarpeeksi pitkälle.
Liikkeeistä se ok. Ekalla makuulla jäi seisomaan, sen jälkeen maahan napakan nopeasti. Vähän kaukoja, is-ma-is ja ma-se-ma.

Frescolle seuraamista, vähän jääviä ja luoksetulo. Enimmäkseen tehtiin peruskontaktinpitoharjoituksia, sujuivat hyvin. Alussa koira innoissaan kuin pieni orava, hyödynnettiin virta nopeasti sivulle -treeniin. EVLn paikallaanmakuun jättö- ja nostoharjoituksia Nemon apuna.

Tiistaina Ojankoon tokottamaan, kurssin viimeinen kerta. Tehtiin kartioneliötä jossa joka kartion kohdalla joku tehtävä niin että alokasluokan liikkeet tuli about katettua. Seuraaminen sitä mitä se on nykyään enimmäkseen, muuten hyvää mutta ei vielä ihan tarpeeksi takana. Liikkeestä maahan ok. Liikkeestä seiso meni maahan. Vähän pehmeämmällä käskyllä jäi nätisti seisomaan. Luoksetulo ok.
Yritettiin vielä seurautella parin avonaisen namipurkin ympärillä mutta siitähän ei tullut mitään. :D Mustilta hävisivät kaikki alkeellisimmatkin käskyt päästä kun se haistoi tuollaisen ruokamäärän. Ei karannut kupeille (kun kerran) mutta ei kyennyt minkäänlaiseen aivotoimintaakaan.
(Musti huomauttaa: Hara ! Kiusaavatko ne sinuakin noin ? Ruokakuppitottiksesta tuo emäntä puhui mutta en kyllä tajua ollenkaan mitä haluaa. Tottista kun ruokakuppi on maassa ? Ei voi ! Äiti opetti että ruoka häviää heti jos kupin suunnasta kääntää päänsä pois.)

Tuon jälkeen itsenäisesti vähän sitä sun tätä, kivasti toimi pikkupoika.

Alkuun lyhyt joukkopaikallamakuu. Makasi nätisti lumesta ja vieressä aidassa teutaroivasta kaverista huolimatta.

Ennen Mustia Frescolle lyhyt treeni, alkuinnon voimin luoksetuloa ja noutokapulan hakua. Tein samaa kuin viimeksi eli jätin kapulan, hetsasin koiraa, yhdessä kauemmas ja koira hakemaan. Ääntä tulee enemmän kuin laki sallii mutta palauttaa laukalla mitä ei muussa treenissä tee. Katsotaan mihin tuo johtaa.

1256200768_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Keskiviikkona poikkeuksellisesti agiloimaan Juvanmalmille, paikkasin vajaata ryhmää. Olipa vaan muuten hieno halli !
Treenirata oli ihan tarpeeksi haastava meille. Hankaliksi paikoiksi osoittautuvat mm. aan alla olevaan putkeen meneminen, Musti tykkäsi aasta enemmän. Ja putkelta putkeen kuljetuksessa yksittäisen aidan ohittaminen ei meinannut onnistua niin millään.
Keinulla teki lentokeinun ja onnistui säikähtämään sitä niin ettei olisi halunnut enää keinulle mennäkään. Tehtiin sitten toistoja ja nampattiin kunnolla. Treenin lopussa päästiin keinun suhteen about alkupisteeseen. Saapa nähdä seuraavissa treeneissä että jäikö tuo miten mietityttämään. Ihan vaaraton keinuhan ei ole aiemminkaan ollut Mustin mielestä mutta on kuitenkin tehnyt sitä ihan itsenäisesti.
Tuo oli ihan oma moka, koiraparka luuli menevänsä puomille kun tyhmä ohjaaja käskytti väärin. Sori Musti. :(

Torstaina jatkettiin samaan malliin eli agia illalla, oma vuoro Agitokolassa.
Päivällä ennen tuota metsälenkki. Kivoja nuo etäpäivät kun ehtii viikollakin edes sen kerran valoisalla metsään.
Ja illalla siis agittamaan. Olin kyllä kerrassaan ihan surkean huono. Varsinkin viimeinen yritelmä kiireessä meni ihan penkin alle. Koiruus kulki kivasti, ekalla puomilla luimisteli mutta sen jälkeen ei pahasti. Tehtiin itsenäisesti keinutoistoja, meni ihan kohtuu ok. Pari kertaa sai vähän houkutella, sitten teki ilman apuja.

Lauantaina aamusta hakutreeneihin. Tuuleton keli, pakkasta aamulla reilu viisi astetta, lunta maassa. Selvästi vaikeaa useimmille koirille, hajut eivät kulkeneet oikein mihinkään.

Tallattiin neljä kaistaletta, meidän pojilla molemmilla löytö kaikkien päässä. Ilmaisut molemmille aloitus, 15, 40, loppuun saakka.
Frescon treeni ok, kiva, motivoiva, kaistaleet helpottivat suoraan pitkälle etenemistä. Mustille kaistaleet uusi juttu. Ekalle lähetin kaksi kertaa, eka pisto liian lyhyt eikä saanut hajua. Paikansi toisellakin piiitkään. Samoin nelosella pyöri aikansa pitkin metsää ennen kuin löysi.

Ip ministi tottista pihalla.

Sunnuntaina metsälenkki ja sen jälkeen jouluostoksille. Joululahjat hyvässä mallissa. :) Illalla Paula miehineen kävi katsomassa miltä näyttää aussie kotioloissa. ;)