Alkuviikko lenkkeilyä. Fresco satutti vähän jalkaansa viikonloppuna morsmaikun kanssa (tai sitä pakoon) kirmaillessaan ja ontui parina iltana hippasen oikeaa takajalkaa. Jätin sen sitten tiistain lenkiltäkin pois ja sen jälkeen on ollutkin ihan ok, ei mitään vakavaa siis. Oletan ainakin.

Keskiviikkona ja torstaina agiloimassa, ke Juvanmalmi ja to Konala. Keskiviikona oli taas vähän vaikeuksia suorittaa yhdessä, Musti kokee olevansa viisaampi kuin minä radan jatkumisen suhteen. To mentiinkin sitten jo ihan yhtä rataa, sikaonnistunut treeni. :) Tai sitten luulen vaan noin kun ei ollut kouluttajaa paikalla eikä ketään piiskaamassa vielä parempaan. Mistäs minä tiedän kuinka kököltä tuokin ulkoapäin näytti.

Pari oivallusta on viime aikoina tullut:
- keppejen sisäänmenoon jätettävä tilaa. Musti osaa tuon jo itsenäisesti paremmin kuin kuvittelen ja ottaa itse tilaa ja menee väärältä puolelta jos menen härkkimään liikaa.
- ei pidä jäädä himmailemaan ja varmistelemaan, tuolla saa aika varmasti aikaan väärän radan tiukan kohdan jälkeen. Rohkeaa etenemistä vaan niin koirakin seuraa (ainakin useimmiten) perässä.

Säät ovat kovin ankeat, sataa vaan ja on harmaata. Viitisen astetta pakkasta ja saman verran senttiä lunta niin täällä oltaisi tyytyväisiä.

Ja niin, tärkein meinasi unohtua ! Sain kentälle valot. :) Ei siellä perimmäisessä nurkassa vieläkään ruutua tehdä mutta aika hyvin jo näkee. Nyt ei ole enää sitäkään tekosyytä olla treenaamatta. ;)

Lauantaina Helsinkiin ERY-SYDin kissanäyttelyyn. Ja olipa vaan tosi kiva päivä. :) Paikalla oli mukava porukka ja muutama ensikertalainenkin, toivottavasti tulette toistekin.
Kotoa mukana oli karvaa tiputtava teiniLempi joka sai Ex ykkösensä. Oli tp-valinnoissa mutta ansaitusti ei tullut valituksi.
Muita Tassulähteeläisiä mukana oli neljä eli Helmi (IC T Pilkkumi) saaden CAGCIBinsa ja häviten tp-valinnoissa ihan karvan verran; Mörkö (T Ähäkutti) saaden ensimmäisen CACnsa ja ollen ihan mahtavasti myös TP, harvinainen saavutus tuon ikäiselle brittikollille; sekä vekarat Anselmi (T Anselmi Apila) ja Böödi (T Birdie) jotka saivat Ex ykkösensä. Myös lapsukaiset kävivät tp-valinnoissa kuullen olevansa erittäin lupaavia. :)
Kasvattajaluokasta pisteet 95,2000 riittivät toiseen sijaan.

Ihanan tunnelmallinen kuva upeasti esiintyneestä Böödistä ja tuomari Steven Jonesista:
1259600918_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Lisää Pekka Savolaisen hienoja kuvia täällä.

Sunnuntaiaamusta hakutreeneihin. Kaavailtu treenimetsä lentokentän lähellä olikin jo varattu joten siirryttiin vähän matkan päähän ihan uuteen paikkaan, kiitti Niina oivalluksesta. :)

Keskilinja nousi kallion päällä, vasemmalla oli helpompaa metsää ja oikealla jyrkästi laskeva kallio. Ei tehty pitkää rataa eikä juoksutettu ketään muutamaa pistoa pidempään mutta mennään vielä joskus uudestaan tuonne ja otetaan kunnollinen pidempi ratatreeni.

Mustille ja Frescolle identtinen treeni. Ensin oikealle jossa mm etukulmassa. Haukku kunnes tulen perille. Sitten sama vasemmalle. Kummatkin käänsivät pistoa aavistuksen liian aikaisin etenemään alueella ja missasivat maalimiehen. Toisella yrityksellä ylös. Hajut eivät selvästi kulkeneet mihinkään, ilma kostea ja täysin tuuleton. Nätit pistot kuitenkin kummaltakin lukuunottamatta sitä pikkuseikkaa ettei maalimies noussut. ;)
Sitten taas oikealle kallion taa jossa maalimies. Ei ongelmia kummallakaan. Viimeinen vasemmalla jossa sama, ohi maalimiehestä ja toisella ylös.
Hetkinen, Mustin kanssa tehtiinkin toisin päin eli aloitus vasemmalta. Toisella vasemmalle suuntautuvalla pistolla se meni maalimiehestä ohi (huono pisto, olisi pitänyt korjata molemmilla kun lähtivät niin vinoon), etsi loppualueen ja päätyi haukkumaan oikealla kallion takana olevaa maalimiestä.

Haun jälkeen siirryttiin vielä Niinan kanssa muutaman sadan metrin päähän toiselle metsäpalalle johon tallattiin esineruutu. Olisiko kokoa ollut joku 50 x 40 m ? Mustille kolme esinettä joista haetutin kaksi. Teki sikahyvin töitä, irtosi, pysyi melkein alueella ilman ohjeita ja etsi sinnikkäästi. Tuodessa mälväsi taas lopussa ja heitteli vähän. Hajut eivät liikkuneet tuollakaan, koiran piti sattua aika lähelle esinettä että löysi. Lopetin kahteen Mustilla kun vaikeusastetta oli sille turhan paljon ja koira teki vielä niin hyvin töitä.

Frescolla nostatin kolme. Kaksi ekaa takakulmista nousivat helposti ja nopeasti. Kolmannen pakkansi etsimisen jälkeen ison kiven viereen muttei jostain syystä malttanut etsiä loppuun asti ja vaihtoi paikkaa kun ei heti löytänyt. Kutsuin vähän ajan päästä takaisin ja lähetin uudestaan. Kun meni kiven läheltä, huusin "tarkkana",  jolloin malttoi paikantaa. Possu koiraksi.