Maanantaina lenkki pimeydessä jossa tosin isona apuna upouusi Led Lenser -otsalamppu. Toimintoja tuossa riittää kuin avaruusaluksessa. :D Mutta niin riittää valoakin ja se lie tärkeintä.

Lenkin jälkeen tottista pihalla. Frescolle ihan perusjuttuja. Pitäisi keksiä jotain vaihtelua, se vaan on niin putkiaivo enkä osaa varioida pk-tottisliikkeitä kamalasti, tulee tehtyä ihan turhan samaa tällä hetkellä.
Mustille tokoaloliikkeet, noutoa ja eteenmenoa. Eka seisominen meni turhan voimakkaalla käskyllä maahan, muuten kivaa työskentelyä. Seuraamisasento tuntuu tulleen vähän taaksepäin, jee !
Alkuun otin noutoja ihan valmiina liikkeenä. Tuota ei ole tehty aikoihin eikä valmiina oikeastaan ikinä montaakaan kertaa. Ei mitään ongelmia, toi osan jopa laukalla. Hienoa ! Siirryin valmiisin noutoihin ja unohdin pelkän kapulan pitämisen, se ei tuntunut etenevän ja siihen tuli helposti pureskelua. Noudetaan nyt ja pidetään sitten joskus myöhemmin enemmän.
Eteenmenoja jalkapallolla. Valmisteleva seuraaminen kohtuukamalaa mutta lähtö selvä ja meni lujaa.

Synttärionnea Tassulähteen G-pennuille, ikää täynnä pyöreä kymppi ! Hengissä lienevät vielä ainakin Kalle, Siiri, Oona ja Onni. Roosasta ei ole kuulunut mitään sitten ihan pentuaikojen.
Nostalgiaa, tuon pentusivun kuvat ovat ensimmäiset meillä digikameralla otetut. Ja lainakamera taisi olla käytössä silloinkin, kiitos vaan kuvaamisesta Molla. :)

Tiistaina alkoi joulukuu ja vettä ei kun sataa, voi baah ! Tai en tiedä sataako juuri nyt kun tuolla on niin pimeää ettei näe. Kello on siis kymmenen aamulla.
Piristykseksi löytyi sentään Vladimir Punikin joulukalenteri, upeita kuvia kauniista kissasta.

Illalla samaa kuin maanantainakin, lenkki ja tottista. Frescolle lyhyesti jääviä ja eteenmeno.

Mustille noutoa, huonompi kuin eilen. Mälväsi vähän kapulaa istuttuaan. Piti tietty hinkata tuota jolloin alkoi vielä kääntyä tuomaan suoraan sivullekin. Pah. Nyt paljon treeniä eikä kamalaa kiirettä etenemisen kanssa.
Jäävät ok. Luoksetulossa ei malta odottaa edessä vaan alkaa kääntyä sivulle vaikka varsinaisia sivulleottoja koko liikkeessä on tehty aika harvoin. Luoksetulon vauhti hyvä.
Hypyssä tuli taas pari kertaa jumi eli ei lähtenyt ekasta käskystä. En tajua mistä tuo johtuu.
Eteenmeno hieno, valmistelevasta osuudesta ei vielä puhuta.

Keskiviikkoaamuna jouduttiin vähän kotikirurgoimaan Frescon etujalan yläanturaa, oli taas hajottanut sen jossain ja kärki lerpatti melkein irrallisena. Toivottavasti paranee nopsaan, kurjat kelit rikkonaiselle tassulle. Ei tunnu juuri koiraa vaivaavan, ei onnu eikä vuoda eikä näyttäisi kipuilevan.

Illalla Mustin agitreenit, viimeistä kertaa Juvanmalmilla tämän tuuraussession osalta.
Kiva treenipätkä joka yleisesti ottaen meni ihan ok. Kepeillevienti oli sen verran vaikea että mentiin sinne yhden ylimääräisen aidan kautta. Pientä tarkkuutta itseltä olisi toivonut, meni vähän löysäilyksi välillä. Aan kontaktit hitaat.
Pikkupuolella hyviä keppejä ja enemmän tai vähemmän hyviä välistävetoja ja takaakiertoja. Ei ongelmaa keinun kanssa.

Väliajalla vähän tottista. Paikallamakuuta häiriössä ohjaaja piilossa (taisi olla eka kerta), ei kovin pitkiä pätkiä. is-ma-is kaukoa ja pari ihan pienen matkan luoksetulon pysäytystä, käsimerkki + suullinen käsky toistaiseksi.

1259600948_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
kuva: Sari Kariluoto

Torstaina ATDn agi. Tehtiin pari viikkoa sitten aloitetun Jonna Väyrysen radan toinen puolikas ilman kouluttajaa. Homma hoitui yleisesti ottaen ihan kivasti kun vaan itse pisti tossua toisen eteen. Pari kohtaa vähän lipsahti, toisella karkasi mielellään aalle ja toiseen en vaan saanut tarpeeksi tiukkaa kaarrosta millään viennillä.

Etäpäivä joten päästiin päivällä ennen treenejä metsälenkille.

Lauantaina lentokentän Cumulukseen Esa Viitalan koiran nenänkäyttöseminaariin. Ja huh miten perinpohjainen tietomäärä puhujalta löytyikään ! Käytännön etsintäasiaa olisi ehkä toivonut vielä vähän enemmän.
Ruokatarjoilut olivat samaan tapaan aivan mahtavat eli kannatti olla paikan päällä jo ihan tuonkin takia. ;)

Sunnuntaina kauden viimeiset hakutreenit. Metsässä oli vielä kymmeneltäkin niin hämärää että otsalamppu olisi ollut poikaa.
Frescolle ja Mustille taas identtiset treenit, ihan peruskamaa kun tosiaan ollaan kautta lopettamassa.
Kaksi siirtyvää maalimiestä, ensin etukulmissa, sitten vasemmalla 25 metrissä ja oikealla takakulmassa. Haukut 30, 40 ja 2 x loppuun asti. Oikeassa etukulmassa seisova maalimies.

Kummallakin riitti virtaa kuin pienessä kylässä. Mustilla vähän vinoja pistoja, Frescolle tuli tyhjä oikealle ekan ja tokan väliin ja tokan toisella lähetyksellä meni juomaan.

Kivat treenit ja kiva kausi, kiitos vaan taas koko porukalle. (ja Marikalle glögipullosta kanssa !)
Keväällä sitten jatketaan uusin voimin.

Haun jälkeen käytiin vielä tekemässä esineruutu Elinan kanssa. Mitat ehkä 30 x 50 m. Kummallekin pojalle esineet takakulmissa ja takana keskellä. Frescolle vaikeammat, Mustille helpot peruspehmot. Ja vieraita esineitä käytettiin siis.
Musti ensin. Vähän meni juoksenteluksi, kiersi ja kiersi ennen kuin löysi. Etsi kuitenkin mutta vähän mietitytti välillä että mitä.
Fresco nosti yhden nopeaan. Merkkasi myös alkuvaiheessa kaksi vaikeampaa muttei jäänyt tarkentamaan tarpeeksi. Kävin lähettämässä lähempää jolloin nosti ne nopeaan. Tuohon pitää nyt puuttua, se ei saa jättää hajua kun sen kerran löytää. Esineet yksi kerrallaan ruutuun kun vaikeita esineitä ? Tai jotain.

Illalla vielä vähän tottista pihalla Mustin kanssa. Noudon luovutusasennot huonoja, muuten taisi olla varsin kelpo treeni. Tehtiin alokasluokan tokoliikkeet ja eteenmeno. Jatkossa tuohon voisi alkaa lisäämään liikkeestä istumista ja panostaa seuraamisen käännöksiin, ne jäävät helposti vajaaksi tällä hetkellä.