Maanantaina etätyöpäivä. Kettua on näkynyt paljon öisin mutta näkyy se hipsivän täällä ihan valoisallakin:

1268825019_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Huono kuva mutta komea otus. Suuntasi tuosta naapurin pihalle, toivottavasti ei törmännyt siellä naapurin kissoihin. Ja juuri tässä kun naputan (keskiviikkona) ja katson ikkunasta ulos niin siellä se taas pyörii. Onneksi omat koirat ovat sisällä. Tuon hännänkanto on jotenkin outo, onkohan siinä jotain vikaa ? On koko ajan noin:
1268824659_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ja se on poika. Jos siis vain poikaketut nostavat jalkaa pissiessään.

Mutta asiaan. Maanantaina käytiin Frescon kanssa potkukelkkailemassa. Operaatio kunnonnosto pitää aloittaa ihan oikeasti nyt eikä 15. päivä vaikka nyt 15. päivä onkin. Heh heh.

Illalla kimppatoko Konalassa. Mustille palkkaus lähinnä tennispallolla kunnes pallo oli täynnä hiekkaa ja kuolaa. Ei näin eli osta uusi pallo. Sitten namilla. Kiva vire yleisesti ja homma sujui kivasti. Aloliikkeitä (joopa joo) ja ruutua. Ruutua osaksi niin ettei palkka olekaan siellä. Lähtee lujaa mutta pysähtyy (hienon napakasti) vähän ennen ruutua. Jatkamme harjoituksia. Joukkomakuu kolmisen minsaa. Pari kertaa haisteli vähän maata, muuten ok. Kävin lopussa nopeasti ulkona.
Ja niin, tekihän Musti noutoakin. Nätisti muuten mutta palautus ravilla. Yllätys yllätys, minä vaan näyn kouluttavan nuo tekemään noin. Onneksi jopa tiedän miten sen teen (ihan usemmankin tavan), ehkä joskus vielä osaan tehdä toistekin. Sitä odotellessa.

Frescolle perusseuraamista ja jäävät plus luoksetulot. Eka luoksetulo edelleen nopeampi kuin toinen, hmm. Toinen ihan lönköttelyä. Lisäksi hyppynoutoa matalalla tokohypyllä.

Tiistaina alkoi loppuviikon kestävä talviloma. Aamupäivällä hankikantolenkki linjoilla. Piti ihan palata takaisin ja hakea kamera mukaan kun oli niin sikahieno ilma. Koirilla kivaa, Mustin väyväyväy saatiin taas hetkellisesti pois pienellä puhuttelulla.
Myöhemmin vielä potkukelkkailemaan Frescon kanssa.

Illalla Keravalle treenimään kera Niinan ja karkailevan tolleriseuran. ;D
Ensin otin itsekseni esineen tuontia lähemmällä parkkiksella. Esineet 3 kpl alueen laitaan ja koira etsimään. Kummankin työskentely oli aika identtistä, kävivät ensin tarkistamassa mäkkärin roskaraadot ja sitten napsivat pikkuhiljaa esineitä ylös. Enemmänkin niihin törmättyään minusta, varsinaista nenällä etsimistä tuossa ei juuri tainnut olla. Mutta hei, tämä olikin tuontiharjoitus. :D Eikä moista ole ennen tehty. Fresco toi hyvin, Musti mälväsi. Viimeisillä pidätytin esinettä kauemmin, jos se auttaisi sylkäisyyn ja selvittäisi kuviota muutenkin. Tuota pitäisi oikeasti treenata, se mälvää ihan pirusti. Ja ihan oma moka tuokin.

Sitten ilmaisut kera Niinan. Frescolle 40 ja 50 ja Mustille 30 ja 40 vai miten se meni. Frescolla pieniä katkoja toisessa kun tarkisteli ilmeisesti purkkkia.

Ja viimeksi tottista. Ihan ok, Frescon seuraaminen parempaa kuin aiemmin. Musti kanssa ok, "radalla" pyörinyt irlanninsetteri vaan vähän tuntui häiritsevän, pojan nenä oli pyrkimässä neidon perään.

Sitten kotiin. Hetken ehdin relata ja ennen yhdeksää kun menin taas tarkastamaan Fian vointia, se oli kadonnut. Löytyi sitten sängystä peittojen alta kahden uunituoreen pennun kanssa. Ihme vauhdilla se oli kyllä nuo maailman saattanut. Ja vauhti jatkui, tunnin päästä olivat jo kaikki viisi saapuneet.

Meillä on siis sininen uros, sininen naaras, sinikilpikonna naaras ja kaksi sinivalkoista naarasta (Saana huom ! ;D).

1268826467_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Veriryhmäjuttujen vuoksi pentuset ovat käsinruokinnalla ekat ainakin 16 tuntia. Toistaiseksi kaikki hyvin mutta peukutuksia otetaan vastaan ainakin tämän viikon, sitten ollaan ehkä jo selvemmillä vesillä.

Fresco ottaa pentuvahtihommat äärimmäisen vakavasti. Silmäkään ei värähdä kun se tuijottaa sankoa jossa pentuset odottavat ruokintaa:
1268826625_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Enimmäkseen tuo kuitenkin johtuu siitä että koirat saavat putsata pentujen pyllyt syömisen jälkeen. Tuosta vaiheesta Fresco tykkää yli kaiken. Kun pennut lähtevät liikenteeseen ja nipistelevät sen varpaita, ne saisivatkin jo muuttaa maailmalle jos Frescolta kysytään.

Pennuista kyselleet huom, otan teihin yhteyttä kunhan tilanne vähän selviää ja tiedän vähän enemmän tulokkaista.

Keskiviikkona pentujen ruokintaa, lämpimänäpitoa, pissitystä ja kakatusta.
Illalla agitreeneihin, pennut jo emolla siinä vaiheessa.

Musti oli taas vähän hitaalla, etenkin isolla puolella. Pienellä puolella kontakteja joiden alle pieni radanpätkä ja kunnon hetsaamista. Nyt sujui hyvin, lisää noita ! Ihan turha vääntää tuon kanssa vaikeaa pitkää rataa tuolla jos se on dieselmoodissa, turhaan antaa vaan väärän mielentilan kokemuksia. Sen kun vielä itse muistaisi ja onnistuisi toteuttamaan.

Torstaina pentusihmettelyä edelleen. Imevät huonosti ja painot ovat edelleen tippumaan päin. Etenkin sininen tyttö huolestuttaa jo ihan tosissaan.

Puoliltapäivin Mytty kastroitavaksi. Paras tehdä asialle jotain ajoissa, Myttyähän ei ole otettu siitoskissaksi eikä british rexejä ole suunnitteilla eli ei kun nips nips vaan. Vartti siinä meni, sitten kohti kotia. Mytty nukkui koko illan ja kun vihdoin heräsi, marssi ruokakupille ja alkoi painia Nuupin kanssa kuin ei mitään.

Illalla taas agitreeneihin. Itsenäinen treenikerta vuorossa. Ei jaksettu pikkuporukalla kannella esteitä ja tehtiin sovellettuna edellisen treeniporukan rataa. Ei ongelmia, mentiin kivasti ja kohtuulujaa. Hetsausharjoituksia lähdössä. Ongelmana on runsas äänenkäyttö (koira) ja se että se karkaa noista radalle vielä tosi herkästi. En taida vielä uskaltaaa kisoissa kokeilla.

Perjantaina käytiin jo sinisen pikkuisen kanssa lääkärissäkin. Varmuuden vuoksi vaan, eihän lekurikaan osaa noin pienestä mitään sanoa. Sillä tuli jotain nenästä aamulla ja pelkäsin virustartuntaa viikonlopuksi koko pentueelle. Tuosta ei kuitenkaan ole huolta, pikkuinen ei vuotanut räkää vaan pulautteli ruokia nenästään pari tuntia ruokailun jälkeen. :( Ei hyvä. Kyse ei kuitenkaan ilmeisesti ollut ruoan menemisestä keuhkoihin keinoruokinnassa, keuhkot kuulostivat hyvältä ja pulauttelu tuli pitkän aikaa ruokinnan jälkeen. Pentu on muutenkin tosi vetämätön eikä syö vieläkään itse. Aloin keinoruokinnan ja tehonesteytyksen.

Koirien kanssa on touhuttu agia lukuunottamatta aika vähän, Frescon kanssa on sentään käyty potkurilenkit. Tottista ei ole tehty niin yhtään sitten tiistain.

Mytty on palautunut leikkauksestaan ihan loistavasti. Ei ole tippaakaan kiinnostunut peräpäänsä minimaalisista haavoista eikä arista niitä yhtään. Vauhti on entisellään, samoin ruokahalu ja hellyydenkipeys. Minssun ja Nuupin kanssa painitaan samoin ihan entiseen malliin.

Lauantai-iltapäivällä pikkisininen luovutti ja lähti paremmille hiirestysmaille. :( Eihän tuohon vielä kunnolla ehtinyt edes tutustua mutta silti tuli surku. :( Hei hei pieni pentu ! Onneksi Fia ja neljä muuta pikku nyyttiä voivat hyvin.

Sunnuntaina aamusta Kirkkonummelle ja Mustin virallinen agikisapäivä numero kolme. Luvassa kaksi starttia joista me päädyttiin loppujen lopuksi tekemään vain ensimmäinen kun sieltä tuli nolla ja siirryttiin kakkosiin. :D Huimaa !
No, vauhti ei taaskaan päätä huimannut mutta yhdessä pummellettiin menemään. Vaan voi apua, nyt pitäisi saada vähän vauhtia jostain, muuten meillä ei ole kakkosissa mitään tekoa.

Pikkusinisen sisarukset voivat loistavasti. Niillä nousee paino kohisten, kaikki ovat kauniita pyöreitä ja kivan leveitä pentuja. Innolla odottelen mitä noista aikuisena kasvaa.