Maanantaina avattiin hakutreenikausi. Vihdoin ! Liekö ikinä mennyt näin myöhään ?
Kivat treenit vaikka porukka jäikin pienemmäksi kun odotettiin. Tehtiin ihan perushommia, ei kamalan vaativaa eikä ainakaan mitään uutta.

Molemmille pojille neljä suoraa pistoa joiden päässä maalimies. Frescolla meni toinen lähetys uusiksi, jätti piston hiekkakuopan pohjalla vähän lyhyeksi eikä saanut hajua maalimiehestä. Toisella yrityksellä teki ylilaajan piston ja paikansi pitkään maalimiestä sen jälkeen kun sai hajun. Ilmaisut ihan ok.

Mustilla ekalle kaksi lähetystä, lähti ekalla vinoon aluelle päin. Hyvät haukut, hyvät pistot ja kivasti kulki namin perässä kuljetukset keskilinjalle. Kaikkiaan Musti oli melkoisen hyvä, talvitauko ei näkynyt missään. :) Nyt vaan tottista vääntämään niin saadaan pentu joskus kokeisiin tuossakin lajissa.

Tiistaina hakuporukan tottis Tuusulassa. Mitähän siellä tuli tehtyä ? Päällimmäiseksi mieleen jäi Frescon liikkeestä maahanmenon hajoaminen, jäi ties mihin asentoihin ja asentojen välillä ja kun meni maahan, meni hitaasti. Äh, treeniä tuohon ja ihan urakalla. Muuten taisi toimia ihan ok.
Ja niin, Bingon F kanssa meinasi joutua tappeluun mutta onneksi saatiin tuo vältettyä. Frescokin kuumui ihan urakalla ja olisi varmasti maistanut kaveria jos olisi käsiksi päässyt. Insidentin jälkeen jatkettiin treeniä kuin ei mitään, ihanaa kyllä ettei tuolle jää mitään hampaankoloon moisesta.

Musti teki perusjuttuja plus ruutua ja paikkamakuuta ohjaaja piilossa. Seuraamista otettiin tosi vähän, paikka on niin edessä että en viitsi juuri tuota tehdä ennen kuin keksin millä fiba korjataan. Tai joku muu keksii.

Keskiviikkona agilityä Juvanmalmilla. Taisi kulkea ihan hyvin ? Näin siinä käy kun ei heti kirjoita noita ylös niin unohtaa mitä tehtiin. Ai niin, leijeröintiä. Putkin puomin alla, ulos vasemmalta puolelta ja edessä este, ohjaaja puomin oikealla puolella. No problem. Toisin päin (aidalta putkeen) tuo oli hankalampi mutta saatiin sekin toimimaan.
Radalla muutama kinkkisempi kohta mutta nekin johtuivat ihan siitä etten alussa älynnyt viedä koiraa sille sopivimmalla tavalla. Kun vaihdoin vientitapaa, nuokin kohdat sujuivat kivasti.

Torstaina agilityä Konalassa, talvikauden viimeinen treeni. Ennakkotiedoista poiketen oltiinkin ilman kouluttajaa mutta mikäs siinä oli mennessä. Miia oli valinnut radaksi aikamoisen kiharan mutta siitäkin selvittiin, ei kyllä ekalla yrityksellä. Alkutreenistä koira lähti jokusen kerran lapasesta ihan kunnolla, ollaan siis päästy siihen pisteeseen. Hmm.

Aamupäivällä käytiin etäpäivän lomassa Frescon kanssa fillarilla pidempi lenkki, hyvin kipsutti menemään. Ehdittiin kotiinkin juuri ennen sateen alkamista.

Lauantaina kissanäyttelyssä PetExpossa, näytillä mm. viisi Tassulähteeläistä ja yksi Mytty. Kaikille sertit ja excellentit, Böödille ykkösellä ja Mytylle kakkosella. Ei sen kummempaa sukseeta mutta erittäin kiva päivä lukuisten tuttujen seurassa. :) Mytty käyttäytyi vallan mallikelpoisesti, kehtaa tuota näyttää kai jatkossakin. Ainakin käytöksen puolesta. ;) Onnea tuloksista kaikille kasvateille ja kiitos kun tulitte paikalle.

Sunnuntaina .. let's see. No, mentiin sitten hakukokeeseen kuitenkin vaikka ei olisi ehkä maksanut vaivaa. Ilmoittauduin tuonne joskus tammikuussa (?) kun vielä ajattelin että normimenolla saadaan sopivasti treeniä alle. Mutta eihän se mennyt niinkuin elokuvissa, lunta vaan tuli ja tuli ja lopputulos oli se että hakua oli alla yhden treenin verran joka on Frescolle ihan liian vähän. Se tarvitsee keväällä treeniä että nenä aukeaa kunnolla.

Ensin aamusta esineet. Nosti kaksi, paikansi viimeistä kun aika loppui. Ekalla varsinkin paikansi ihan tosi pitkään eli nessu talviteloilla vielä. Paikalla vain neljä koiraa eli esineet menivät nopsaan (muille 3, 1, 1). Sitten ukoille. Fresco ekana radalle. Rata sähkölinjan alla kallion päällä, vähän rytöä ja kivikkoista mutta kivan rehellinen maasto. Kaksi ukkoa tuo nosti, ilmaisut 10 p molemmat. Hienoja olivatkin. Kolmas ukko jäi n 130 metrin kohdalle. Koira oli mennyt piilon ohi haistamatta niin yhtään mitään, great. Mutta tosiaan, ei tullut yllätyksenä, tätä tämä meillä keväällä on.

Kokeessa oli kiva tunnelma ja tuli taas fiilis että eihän tämä niin kamalaa olekaan. Ei kun uutta putkeen kunhan saadaan jokunen treeni ensin alle.

Kokeen jälkeen otin vielä molemmille pojille esineet valmiiksi sotketussa ruudussa. Fresco toi rytätyt pk-liivit oikein nätisti ja nopeasti ja Musti lelunsa vielä nopeammin. Mustin palautus on parantunut talven aikana oikein urakalla, hyvä kun on opiskellut itsekseen. :)

Iltapäivällä käytiin Frescon kanssa pienempi lenkki fillarilla. Liekö tuo oli vähän liikaakin, F oli aika poikki sen jälkeen. Hyvin kyllä meni lenkillä, ei siinä mitään. Koitettiin mennä aika rauhassa = jarru pohjassa.