Maanantaina hakutreenit toisella savulla.
Ensin Musti ettei turhautuneena paukuta itseään ihan tyhjäksi ennen omaa treeniään. Vaikka hyvinhän tuo on jaksanut tähän mennessäkin siihen verrattuna että tosiaan räyskyy autossa koko Frescon treenin ajan. Tottiksessa olen jo saanut sen enimmäkseen hiljaiseksi, haussa ei toistaiseksi onnistu.

Mustille neljä löytöä enemmän tai vähemmän suorilla. Viimeseltä otin takaisin kun pisto lähti liian vinoon, muilla nätit pistot. Syvyyttä voisi alkaa tekemään lisää.

Frescolle löytö, löytö, tyhjä, tyhjä, löytö, löytö. Viimeiselle kaksi yritystä, teki liian lyhyen piston. Enimmäkseen aika nättiä työskentelyä, ollaan näköjään alettu päästä meidän jonkun vuoden takaisista vakivirheistä (piikkipistot, taapäin työskentely) eroon. Niin se treeni vaan puree, jännä juttu. :D

Tiistaina Mustin toko Järvenpäässä. Häiriönä mm. tärppipäiväinen cockerinarttu. Pidän tuosta nykysuuntauksesta ettei juoksuisia enää suljeta pois kaikesta tapahtumasta. Ainakin toistaiseksi kun itsellä on urokset jotka kykenevät toimimaan juoksunartun läsnäollessakin.

Yksilöliikkeinä seuraaminen ja nouto johon saatiin hyviä ohjeita. Nyt vaan toistoja, toistoja ja toistoja, jos saataisi seuraamispaikka vihdoin kuosiin.
Temppuradalla ruutua (hienosti meni ! Kerran pysähtyi ennen ruutua, odotin että korjaa itse. Paikka enimmäkseen erittäin keskellä jota ei ole vielä edes alettu opettamaan), vauhtiluoksetuloja alamäkeen (tuli vauhdilla), kontaktia häiriön alla (ok vaikka häiriönä kaveri menossa ruokakipolle joka on Mustille Aika Iso Juttu), hyppyä (eri matkoilla, välillä palkka hypystä, välillä vasta kun tulin viereen) ja metallinoutoa (ihan ekaa kertaa kokeiltiin, ei vaikeuksia).

Illalla Fresco ontui. :( Vammajalka ilmeisesti vaivaa taas, syynä ehkä viime viikkoinen kolmen päivän putkeen pyöräily heti emännän sairaslomapätkän = koirien vähemmän liikkumisen päälle. Taisi olla vähän liikaa. Keventää ravissa, nostaa helposti laukalle ja varoo selvästi käännöksiä.
Nyt otetaan rauhassa ja toivotaan että tuo kuntoutuu mitä pikimmiten.

Keskiviikkona ensin Ojankoon jossa Mustille bhmissämennääntesti. Tein liikkeet koemaisesti putkeen ilman palkkaa ja makuutin kun Niina teki Novan kanssa. Seuraaminen ajoittain vähän väljää, etenkin käännöksissä. Katsekontakti pysyi koko ajan. Istumisessa annoin pienen vartaloavun. Luoksetulossa jäi turhan kauas. Makuussa vinkui. Muuten ihan mallikasta menoa, jos tuotakin koetta kävisi jo lähiaikoina koittamassa ?

Frescolle kontaktin kestoa sun muuta vähän jalkaa rasittavaa vaikka jalka taitaa olla about kunnossa taas jo.

Toisella stintillä Mustille hyppynoutoja. PK-pystyä ollaan taidettu kokeilla yksittäisenä kertaalleen viime vuonna. Nyt otettiin noudolla, ensin pientä ja sitten täysikokoista. Ei ongelmia, Musti hyppää ihan sikanätisti ja kevyen oloisesti. Aatakin otettiin, sitä kiersi takaisin jokusen kerran. Toistoja tuohon etenkin. "Kontakteille" vähän stoppaili kuten agikoiran kuuluukin. Hyvä vaan, jos tulisi alas asti eikä roiskisi harjalta.

Seuraavaksi siirryttiin jokusen kilsan päähän tekemään esineruutua. Ruutu vähintään 50 x 50, ehkä vähän reilukin ainakin leveydeltään. Pohjana hakattu alue jossa roippeita vielä ihan reilusti. Tuuli vähän vinosti takarajalta.

Frescolle yksi esine. Lähti hienosti ja suoraan, luuli ilmeisesti etsivänsä ukkoja ? Laitoin uudestaan, etsi etsi ja etsi, kesti tosi pitkään paikantaa mutta toi lopulta. Ei muuta, palkka tuosta.

Mustille kolme esinettä. Ekan toi ilman kamalia hankaluuksia. Toista sitten enää ei, etsi ja etsi hienosti muttei tainnut oikein muistaa että niitä vieraitakin esineitä voi tuoda. Käytiin näyttämässä yksi esine, takaisin lähetyslinjalle ja koira matkaan. Toi ihan suoraan. Sama kolmannella jota ei oltu näytetty. Eli rutkasti lisää vierasesinetreeniä vaan kivalla mallillahan tuo muuten on. :) Palautukset parantuneet, voi vielä tiputtaa mutta vasta aika lähellä. Pitämiseen kestoa kunhan muu sujuu.

Torstaina perinteiset agit, kouluttajana Kim Kurkinen ja aikaa ruhtinaallisesti. Onneksi, rata oli taas tavan vaativa ja tössittiin useammassakin kohdassa. Kivasti saatiin kuitenkin suurin osa toimimaan ja viimeiseltä yritykseltä nolla. :) Hyvä Musti Pumppanen !

---

Kissapentulaisista on tullut kirjoitettua viime aikoina kovin vähän. Siellä ne vilistävät menemään hyvissä voimissa ja tyytyväisinä. Kokoa ja taitoja tulee koko ajan huimaa kyytiä lisää. Koiria on tavattu ja muita kissoja. Mummot Pii ja Peppi eivät tapansa mukaan välitä pennuista tuon taivaallista. Minssu suhisee ja vähän vierastaa mutta on selvästi kiinnostunut ja käyttäytyy nätisti suhinaa lukuunottamatta. Mytty rrrrakastaa pentua. :) Ensin niillä oli kiva leikkiä mutta nyt se alkaa omaksua lapsenvahdinominaisuuksia, kurisee pennuille ja seurailee niitä.

Pennuilla on madotukset käynnissä ja eka rokotuskin on varattu. Rekisteripaperit ovat vetämässä mutta vielä näkyy kestävän. Aika ero tuntuu olevan (yhdistyksittäin ?) että kuinka nopsaan nuo tulevat.

1273557328_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Viikonloppu meni pitkälti pentusia ihaillessa yhden jos toisenkin vierailijan kanssa.

Mustin kanssa treenattiin jokunen kerta a-estenoutoa, jo alkaa agikoirakin tajuta että pulikka suussa este mennään edestakaisin. Myös seuraamispaikkaa tehtiin uusilla opeilla, tuntuu alkavan hahmottua tuokin.

Lisäksi vaan lenkkeiltiin. Frescon jalka näyttäisi olevan ok, pidettiin silti vielä fillarointitaukoa.